Az IKEA bemutatja a DIRIGERA-t

forrás: Prím Online, 2022. június 15. 20:03

Az IKEA újabb lépéseket tesz azon az úton, melynek célja, hogy még intelligensebb otthoni alkalmazásokat tegyen elérhetővé az emberek többsége számára. Októbertől lesz kapható a DIRIGERA, az okostermékekhez készült, Matter-szabványú hub (irányítóközpont), amely az IKEA Home smart alkalmazás új verziójával együtt indul útjára. 

A DIRIGERA okostermékekhez gyártott Matter-szabványú hub elindítása a következő lépés afelé, hogy a vállalat az emberek többsége számára szebb hétköznapokat és okosabb otthoni környezetet teremtsen. Az új szoftverrel a DIRIGERA több termékszegmens kezelésére és több termék bevonására képes, mint a jelenlegi TRÅDFRI jeltovábbító. Lehetővé teszi az új és felhasználóbarátabb IKEA Home smart alkalmazás használatát is. 

 

„A DIRIGERA hubbal és az új alkalmazással az volt az egyik célunk, hogy erősítsük és egyszerűsítsük az új okostermékek okosotthonhoz való csatlakoztatásakor történő bevezetési folyamatot. Személyre szabott lehetőségekkel is kiegészítettük, például az okostermékek előre beállított funkcióival egyedi szcenáriók hozhatók létre, a különféle otthoni tevékenységekhez és hangulatokhoz” – mondja Rebecca Töreman, az IKEA of Sweden üzleti vezetője.

 

 

„A TRÅDFRI jeltovábbító 2014-es bevezetése óta érkezett felhasználói visszajelzéseknek köszönhetően a továbbiakban is azon dolgozunk, hogy egyesítsük a technológiát az egyszerűséggel és a hozzáférhetőséggel, valamint lakberendezési szakértelmünket a jövő igényeire adott megoldások szolgálatába állítsuk” – folytatja.

 

Az új IKEA Home smart alkalmazás kényelmes, felhasználóbarát és könnyen vezérelhető, hogy kevesebb akadállyal szembesüljenek azok, akik okosotthont szeretnének kialakítani. Az alkalmazás ráadásul jelentősen megkönnyíti az eszközök csatlakoztatását a DIRIGERA hubhoz.

 

Az okostermékekhez készült új DIRIGERA hub segítségével a felhasználók az IKEA összes okostermékét beépíthetik a rendszerbe, és egyenként, készletben vagy csoportosan irányíthatják őket az új IKEA Home smart alkalmazásban. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző szcenáriókat hozzanak létre az okostermékek előre beállított funkcióival, és növeli az okosotthon személyre szabásának lehetőségeit.

 

„Az elmúlt néhány évben egyre nagyobb érdeklődést tapasztaltunk az otthonok, különösen az okosotthonok iránt. A digitális megoldások és technológiák a mindennapi életünk szerves részévé váltak, és ma már az otthonunkban is jelen vannak. Az okosotthonok az általunk megszokott és szeretett otthonok továbbfejlesztett változatai. Az IKEA okostermékeinek széles kínálata az otthoni hangrendszerekre, a világításmegoldásokra, a légtisztításra, az árnyékolásra és a jövőben még sok más területre is kiterjed” – mondja Björn Block, az IKEA of Sweden okosotthon üzletágának vezetője.

 

A DIRIGERA és az új IKEA Home smart alkalmazás a tervek szerint 2022 októberében kerül piacra. A felhasználók továbbra is használhatják a TRÅDFRI jeltovábbítót és a jelenlegi alkalmazást, és a már megvásárolt IKEA okostermékek csatlakoztathatók a DIRIGERA hubhoz, amivel ugyanolyan jól működnek. A tervek szerint 2023 első felében az IKEA az otthonon kívüli hozzáférést is bevezeti.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Galaxy Buds2 Pro fejlesztéssel támogatja a hallási nehézséggel élőket a Samsung

A Digitális Akadálymentesség Világnapja alkalmából a Samsung elkötelezte magát amellett, hogy a Galaxy Buds2 Pron elérhető, továbbfejlesztett Környezeti Hang funkció segítségével a nagyothallók számára is élvezhetővé tegye az őket körülvevő világ hangjait. Akár zenehallgatásról van szó, akár a környezetre kívánunk hangolódni – vagy épp kizárni azt –, az eszköz igényre szabottan kínálja a kiváló hangzást. 

2023. május 26. 11:24

CES 2023,2024 és a többi: innováció egész évben

Messziről indítja gondolatait amerikai tudósítónk, Laszlo Horvath, aki még nem írta ki magából az év elejei CES-élményeket, amiket a folyamatosan érkező hírlevelek is folyamatosan frissítenek. A sivatagi eső vagy a nyárson körbekínált hús mind elvezetnek a technológiához, ami a egyrészt a CES-nek központi témája, másrészt (s egyben) a környezete is. Az írás hosszú, javasoljuk olvasóinknak döljenek hátra, és élvezzék! 

2023. május 22. 22:25

Kiváló minőségű RGB-s gamer mikrofon a The G-Labtól

The G-Lab kiváló minőségű RGB-s mikrofonja, a K-Mic Natrium már elérhető Magyarországon. A mikrofon ideális választás játékhoz, streaminghez és podcastok készítésehez egyaránt. Az RGB világítás testre szabható, így könnyedén kedved szerint állíthatod a fényeket.

2023. május 21. 13:27

Precíziós ipari robottal és okosszemüveggel tarolt az Epson a legrangosabb dizájnversenyen

Az Epson öt tintasugaras nyomtató modellje, egy ipari robotja, egy projektora és egy ipari alkalmazásokhoz tervezett okosszemüvegmodellje is Red Dot-díjat kapott a nemzetközi dizájn legnagyobb seregszemléjén. A Red Dot: Production Design 2023-on az Epson immár negyedszer érdemelte ki a Best of the Best díjat, ezúttal egy kompakt fotónyomtatóval.

2023. május 21. 11:50

Íme a különböző parkolási üzemmódok előnyei!

Találtál már karcolást, kisebb horpadást vagy komolyabb sérülést a parkoló autódon? Valószínűleg most sokan igennel válaszolnak. Sajnos az őrzött parkoló sem jelent garanciát, hiszen itt is bármi megtörténhet. Nem láthatod előre a kellemetlenségeket, amit azonban tehetsz, hogy beszerelsz az autódba egy parkolási üzemmódra képes fedélzeti kamerát, hogy bármikor rekonstruálni tudd a történteket.

2023. május 20. 15:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01