A Sony újrahasznosított műanyagból készített zajszűrős, vezeték nélküli fülhallgatót

forrás: Prím Online, 2022. november 12. 16:58

A LinkBuds S modellje új használati koncepciót tesz lehetővé, és két világ legjobbját nyújtja felhasználójának. A fülhallgató tökéletes ahhoz, hogy egész nap kapcsolatban maradjon használó az online és offline világgal, köszönhetően az ultrakicsi és könnyű kialakításnak, valamint a természetes környezeti hangzásnak. Az eszköz a LinkBuds innovatív környezeti hangtechnológiájával jött létre, amellyel használója képes interakcióba lépni a körülötte lévő világgal, a kiváló minőségű zajszűréssel pedig biztosítja, hogy a kedvelt tartalmáról semmi se vonhassa el a figyelmet.

A fejhallgató integrálja az adaptív hangvezérlést, amely intelligens funkció a felhasználó tartózkodási helyétől függően módosítja a környezeti hangbeállításokat, így teremtve meg az ideális hallgatási élményt. A hanggal való interakció módja egyre sokszínűbbé válik és fejlődik – például a fülhallgatók zene és a játékok közbeni használatán vagy a konferenciahívásokon való részvételek nyomán –, ezért a Sony továbbfejleszti a LinkBuds sorozatot és annak más partnercégek alkalmazásaival történő használatát is, hogy olyan optimális hangélményt biztosítson a vásárlók számára, amely tükrözi napjaink életstílusát.

Új „bolygókék” szín

A kényelmes LinkBuds S egy új „Bolygókék” színben kerül az üzletekbe, amelynek teste és tokja műanyag vízadagolókból származó újrahasznosított gyantaanyagok felhasználásával készült. Az anyagot eredetileg a Sony fejlesztette ki egy új kialakításra törekedve, azzal a céllal, hogy kiterjessze a vízadagoló ballonokból származó újrahasznosított anyagok felhasználási lehetőségeit, és kihasználja öntapadó tulajdonságait. Az így kapott anyag a LinkBuds S „Earth Blue” terméken gyönyörű, egyedi márványmintázatot hoz létre, mely minden változaton másképp fest.

 

A „Bolygókék” modell mellett a teljes LinkBuds sorozat műanyagmentes csomagolással is rendelkezik, ráadásul a fejhallgatók autóalkatrészekből újrahasznosított anyagokat tartalmaznak, ami tükrözi a Sony elkötelezettségét termékei környezeti hatásainak csökkentése iránt.

 

A Sony Csoport hosszú távú környezetvédelmi tervet hajt végre „Road to Zero” néven, amelynek célja, hogy 2050-re nullára csökkentse ökológiai lábnyomát. Ennek részeként a Sony létrehozta a „Green Management 2025” elnevezés alatt középtávú környezetvédelmi céljait, amelyek 2021-től 2025-ig vannak hatályban. A kezdeményezés célja az olyan folyamatok felgyorsítása, mint az újrahasznosított műanyagok bevezetése, a termékek energiafogyasztásának csökkentése, a műanyag elhagyása az újonnan tervezett kisméretű termékek csomagolásából, valamint a megújuló energiaforrások bevezetése.

 

Adományozási program az óceánvédelmi tevékenységek támogatására

A műanyag éves termelése az elmúlt 50 év alatt körülbelül húszszorosára nőtt, míg az újrahasznosított műanyag mennyisége megközelítőleg 9% maradt. A Sony az összes LinkBuds S termék eladásának egy százalékát a Conservation International (CI) nemzetközi civil szervezetnek ajánlja fel, amely 1987 óta eddig 70 országban dolgozott azon, hogy társadalmak számára felhívja a figyelmet a természet és a globális biodiverzitás felelősségteljes és fenntartható gondozását az emberiség jóléte érdekében.

 

A Sony minden egyes eladott egység árából 2 dollárt a CI óceánvédelmi tevékenységeinek támogatására adományoz. Ez azt jelenti, hogy minden egyes vásárlással közel 58 824 négyzetméternyi óceánt védünk meg, ami a Conservation International számításai szerint körülbelül 47 olimpiai méretű úszómedencének felel meg.

 

„A természetben semmi sem légüres térben történik. Az egy helyen bekövetkező szennyezés az egész óceánra hatással lehet” – mondta Anastasia Khoo, a Conservation International marketingvezetője. „A műanyagszennyezés önmagában is probléma, de szerepet játszik az óceánt érő egyéb stresszhatások súlyosbításában is, az éghajlatváltozástól a túlhalászásig. Az emberiség az egészséges óceánoktól függ, és az ehhez hasonló erőfeszítések hozzájárulnak a szükséges finanszírozáshoz, valamint a fogyasztók tudatosságának és elkötelezettségének növeléséhez.”

Többpontos kapcsolat funkció

Ezenkívül a LinkBuds sorozat minden modellje szoftverfrissítést kap, amely a többpontos Bluetooth-kapcsolat funkció segítségével lehetővé teszi, hogy egyszerre két eszközhöz is csatlakozzanak. Ha például éppen zenét játszik a számítógépén, és az okostelefonja bejövő hívást fogad, a készülék automatikusan átkapcsol az okostelefon hívására, és biztosítja, hogy kapcsolatváltás nélkül, kihangosítva telefonálhasson.

 

A LinkBuds sorozat valamennyi modellje 2022 novemberében kap szoftverfrissítést a Multipoint Bluetooth kapcsolat támogatása érdekében, míg a díjnyertes WF-1000XM4 fülhallgató is részesül a kényelmesebb Bluetooth funkcióból ezen a télen.

 

Elérhetőség

A LinkBuds S „bolygókék” modellje 2022 novemberétől elérhető a Sony viszonteladóinál.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az utazások elengedhetetlen kelléke – BOOX Palma!

A BOOX tavaly szeptemberben mutatta be legújabb mobil e-papír készülékét, amely a csúcsteljesítményt az E-Ink kijelzővel és a telefon méretű dizájnnal ötvözi, így tökéletes választást jelent útközben is.

2024. február 22. 12:56

Retro időmérővel ünneplik a Casio karóra részlegének 50 éves fennállását

A CASIO újra kiadta legendássá vált Casiotron QW02 karórát, amely a világ első automatikus naptárfunkcióval ellátott időmérő szerkezete volt. Az újdonság a TRN-50-es típusszámot viseli, utalva arra, hogy a Casio karóra részlege idén ünnepli 50 éves fennállását. A modell limitált, négyezer darabos példányszámban került forgalomba.

2024. február 21. 14:40

A Sandberg bemutatta legújabb töltőit

A Sandberg, az elektronikai készülékek egyik vezető innovátora bemutatta legújabb töltőit: a MagSafe-kompatibilis ScreenMount Magnet Charger 15W mágneses töltőt, valamint 2 az 1-ben 1xUSB-C 1xUSB 35 W-os gyorstöltőt.

2024. február 21. 11:31

A kiberbűnözők célpontjainak közel 43 százalékát kkv-k teszik ki

A Statista adatai szerint a vállalkozások több mint 72 százalékát érte zsarolóvírus-támadás 2023-ban, ami messze a legmagasabb szám az elmúlt 5 évben. Azonban az Eurostat statisztikái alapján míg a hazai nagyvállalatok kiemelt figyelmet fordítanak az IT-biztonságra, addig a kkv-szektorról már nem mondható el ugyanez, mivel az erre költött összegek alapján az utolsó harmadban szerepel az európai országok rangsorában.* 

2024. február 20. 12:59

Jó hír a vásárlóknak: elindult az árcsökkenés a műszaki piacon

A magyarországi kiskereskedelmi forgalom apadásával párhuzamosan 2023-ban az Euronics szerint is csökkent az árbevétel és a vásárlások száma, az utolsó negyedév azonban ismét szép eredményeket, online kiszállítással rendelt termékek esetén pedig rekord növekedést hozott a vállalatnak. Az Euronics idén az infláció további mérséklődésére és a vásárlási kedv visszatérésére számít, amit új üzletnyitásokkal támogat.

2024. február 19. 17:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07