Több világújdonsággal jelentkezik a Dell

Kütyü Magazin, 2023. január 6. 08:07

A Dell Technologies bemutatta a világ első IPS Black technológiával rendelkező 6K monitorát és a világ első Zoom-minősítésű, együttműködést elősegítő billentyűzetét.

A munkavégzés helyétől függetlenül továbbra is a technológiai megoldások képezik a hatékonyság és együttműködést elősegítő munkavégzési módszerek alapját. A középpontban a mindent átfogó számítógépes élmény áll, amelynek célja az alkalmazottakat és a csapataikat, ügyfeleiket és klienseiket közelebb hozó eszközök teljes ökoszisztémájának kialakítása.   

A közelmúltban végzett Dell–Forrester-tanulmány szerint a megkérdezett alkalmazottak több mint fele a monitorokat nevezte meg a különféle munkaterületek hatékonyságát javító legfontosabb eszközként. Az UltraSharp-termékcsalád legújabb tagjai pontosan azt a teljesítményt és felhasználói élményt nyújtják, amelyre a sikeres vállalkozásoknak szüksége van. 

Új mérce a feljesztésekben 

A Dell bemutatta a világ első 6K-s felbontású IPS Black paneltechnológiával rendelkező monitorát. Az új eszköz a Windows és a macOS operációs rendszerekkel teljes mértékben kompatibilis. A Dell UltraSharp 32 6K Monitor (U3224KB) a lenyűgöző 6K-s felbontás nyújtotta kivételes élességnek, a részlet- és színpontosságnak, valamint a VESA DisplayHDR 600-nak köszönhetően tökéletes választás a tervezőgrafikusok, mérnökök és adattudósok részletközpontú világában, ahol minden képpontnak jelentősége van. A 4K-hoz képest 150 százalékkal több képpontot nyújtó 6K-s felbontásnak köszönhetően az új UltraSharp 32 6K Monitor tovább fokozza az adathalmazok és grafikák részletességét és tisztaságát.

 

 

Azonban a 6K felbontás mellett az IPS Black technológia is kiemelendő, amely megnöveli a sötét objektumok színmélységét (még sötét környezetekben is) és pontos színeket jelenít meg, bármilyen szögből tekinti is meg a kijelző tartalmát. A Hot Tech vállalatnak a Dell megbízásából készített tanulmánya szerint az IPS Black technológiával rendelkező monitorok akár 41 százalékkal mélyebb fekete szinteket és akár 1,2-szer jobb színpontosságot kínálnak a hagyományos IPS technológiához képest, különösen a sötétebb szürkeárnyalatok megjelenítésekor. 

Az UltraSharp 32 6K Monitor emellett az olyan felhasználók számára is ideális választás, akiknek kiváló videókonferencia-képességekre van szükségük még kedvezőtlen fényviszonyok között is. A monitor beépített, dupla erősítésű HDR 4K-s webkamerával rendelkezik, emellett automatikus keretbe foglalást, fénybeállítást, valamint fokozott tisztaságot, automatikus SafeShutter funkciót, visszhangkioltó mikrofont és dupla, 14 W-os hangszórókat biztosít az intelligens és biztonságosabb együttműködési élmény érdekében. 

Az előlapba integrált kihajtható csatlakozóblokk intuitív, egyszerű hozzáférést biztosít a portokhoz, így könnyedén csatlakoztathatja kiegészítőit és eszközeit, irodája pedig rendezett marad, hiszen nem kell annyit bajlódni a kábelekkel. A DisplayPort 2.1 problémamentes képátviteli képességeket kínál, amelyekkel tömörítés nélkül, gördülékenyen továbbíthatja a képeket. Végül pedig a Thunderbolt 4-csatlakozó és az Extended Power Range együttese akár 140 W-os tápellátást biztosít, amellyel feltöltheti eszközeit, és erőteljesebb munkaállomásokhoz is csatlakoztathatja a monitort.

 

 

További hatékonyságot növelő eszközök

Azoknak a szakembereknek, akik nem igénylik munkájuk során a 6K-s felbontást a Dell Technologies bemutatott két új UltraSharp monitort.

• Az IPS Black technológiával rendelkező, első ívelt WQHD monitorunk, a Dell UltraSharp 34 Curved USB-C Hub Monitor (U3423WE) a Picture-by-Picture (PBP) és a Picture-in-Picture (PIP) funkcióval lehetővé teszi két számítógép csatlakoztatását és a tartalmaik megjelenítését, a dupla 5 W-os hangszóróknak köszönhetően pedig tiszta hangzásban lehet része. 

• A Dell UltraSharp 43 4K USB-C Hub Monitorral (U4323QE) csatlakoztathat egy számítógépet a monitorhoz, majd több (akár négy) részre oszthatja a képet, vagy pedig csatlakoztathat négy különböző számítógépet a monitorhoz, és mind a négy bemenetet megtekintheti, KVM használatával váltva közöttük. 

 

 

Fenntarthatóság a Dell monitorokkal 

A Dell Technologies a monitorok tervezésekor három szempontot tart szem előtt: (1) miből készülnek termékek, (2) mibe csomagolják azokat, valamint (3) megfelelnek-e környezetvédelmi címkézési szabványoknak, miközben a 2030-ra kitűzött céljaik felé haladnak. Ezek a monitorok akár 85 százalékban újrahasznosított műanyagot és akár 90 százalékban újrahasznosított alumíniumot tartalmaznak. Emellett a csomagolások bizonyos elemei akár 90 százalékban újrahasznosított anyagokból készülnek. A Dell továbbra is elkötelezett az ENERGY STAR, az EPEAT és a TCO Certified Edge tanúsítványok feltételeinek betartása mellett.

Innovatív perifériák a tökéletes együttműködésért

A Dell Technologies 2023-ban új kiegészítő eszközöket fog bevezetni a számítógépek felhasználói élményének további javítása érdekében. Az évet a világ első Zoom-tanúsítvánnyal rendelkező billentyűzetével, a Dell Premier Collaboration billentyűzettel (KB900) nyitja. A vékony billentyűzeten dedikált érintővezérlők találhatók, amelyekkel könnyedén kezelhetők a Zoom-hívások, például ki- és bekapcsolható a mikrofon, a kamera, egyszerűen megosztható a képernyő, valamint előhívható a csevegési panel. Olyan kényelmi funkciókkal rendelkezik, mint a kézközelség észlelésén alapuló intelligens háttérvilágítás, a 15 programozható billentyű, valamint a gyors USB-C-töltés, amely 1 perc alatt egy egész napra elegendő akkumulátortöltést biztosít, egy teljes töltés pedig akár 20 napra is elég lehet.

 

 

A billentyűzet párosítható az új Dell Premier tölthető egérrel (MS900), amely gondos formatervezésének köszönhetően kényelmesen illeszkedik a tenyérbe. Ez az egér track-on-glass érzékelővel rendelkezik, amelynek köszönhetően gyakorlatilag bármilyen felületen használható, míg a továbbfejlesztett 4 irányú zökkenőmentes görgetés intuitívabb navigációt tesz lehetővé. A Dell Peripheral Managerrel szabadon válthat három eszköz között és finomhangolhatja a sebességet, a követést (akár 8K dpi felbontással) és a pontosságot, és közben egy percig sem kell aggódnia azon, meddig bírja az akkumulátor. Az egér egy 1 perces gyors USB-C-töltéssel fél napig használható, egy teljes töltés pedig akár 3 hónapig is kitarthat.  Mindkét eszköz zökkenőmentesen és biztonságosabban használható a Dell Pair egykattintásos kapcsolat segítségével, az adatokat pedig titkosítás védi. 

Az új eszközök 2023. első félévében válnak elérhetővé.

Készülékek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Airpods-tisztítókészlet és új Sandberg headset

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 09:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50