Egyetemi Formula-csapatot támogat az Eaton Magyarország

forrás: Prím Online, 2023. augusztus 9. 17:53

Arany fokozatú támogatóként segíti a BME Formula Racing Teamet az Eaton hazai leányvállalata. Az együttműködés keretében az energiagazdálkodási vállalat többek között egy CNC-gép építéséhez, valamint az IT-infrastruktúra és az autóalkatrészek védelméhez szükséges eszközökkel támogatta a BME csapatát. Az augusztus 1-6. között a Hungaroringen megrendezett Formula Student East versenyen a magyar csapat sikeres teszteket hajtott végre, emellett több versenyszámban is nagyszerű eredményt ért el.

A BME Formula Racing Team egy több mint 70 főből álló társaság, amely még 2007-ben egyedüli magyarként épített versenyautót és indult el a rangos nemzetközi Formula Student versenysorozatban. A csapat mérnökei és menedzserei különböző területeken dolgoznak a minél jobb eredmények eléréséért, valamint az anyagi, szervezeti és tárgyi feltételek megteremtéséért. Emellett kiemelt hangsúlyt fektetnek az oktatásra, ezért a csapatnál dolgozó idősebb és tapasztalt mérnökök elméleti ismeretekkel is segítik a Junior csapatot. Idén összesen négy versenyen indulnak, a már lezajlott Formula Student East mellett a Formula Student Austria, Formula Student East és a Formula Student Germany rendezvényeken.

 

 

Az Eaton Magyarország a két fél közötti támogatási megállapodás keretében az IT-infrastruktúra és az autóalkatrészek védelméhez szükséges eszközöket – többek között szünetmentes tápegységet, PLC-vel rendelkező érintőképernyőt, egyedi gravírozású ipari nyomógombokat és kapcsolókat, gyorskioldású speciális olvadóbiztosítókat – és további villamos alkatrészeket biztosít a felkészüléshez és a versenysorozatban való minél sikeresebb szerepléshez.

 

 

„Mindig örömet jelent számunkra olyan hallgatói kezdeményezések támogatása, amelyek a méltán híres magyar mérnöki képességeken és a diákok soha nem csillapodó tudásvágyán alapszanak. Büszkék vagyunk rá, hogy a több évszázados múlttal rendelkező Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapata többek között az Eaton jól bevált és fenntartható termékeivel érhet el újabb szakmai eredményeket és tapasztalatokat ebben a rendkívül izgalmas tudományágban” – mondta Farkas Gábor, az Eaton termékmenedzsere.

 

 

A Formula Student East nemzetközi hallgatói konstrukciós versenyt 2016-ban olyan volt műszaki hallgatók hívták életre, akik korábban versenyzőként és szervezőként is kipróbálták magukat a diákoknak szóló nemzetközi mérnöki versenysorozat, a Formula Student világában. A bajnokság és a szervezők célja a kezdetektől fogva egy olyan szakmai verseny megvalósítása, amely az oktatási szempontokat tartja szem előtt és elősegíti a csapatok további fejlődését. Az idei eseményen 19 ország 84 csapata vett részt saját fejlesztésű, belső égésű, elektromos és önvezető formulajárműveikkel.

 

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az olaszoknál folytatta európai terjeszkedését a hozzánk ősszel érkező Omoda

Július elején újabb európai piacra lépett be a Chery Group az Omoda és Jaecoo márkákkal, Olaszországban teljes körű szolgáltatással elindult a kínai gyártó járműveinek értékesítése. A társaság globális terjeszkedési stratégiája szerint 2030-ig világszerte több mint 60 piacon jelenik meg ez a két brand, szeptemberben Magyarországon is megkezdik az Omoda 5 forgalmazását. 

2024. július 19. 16:43

Kína autóipara: honnan jön, és hova tart?

Négy évtized elég volt ahhoz, hogy a semmiből a világ első számú autóipari nagyhatalmává emelkedjen Kína. Számaik kétségtelenül impozánsak, ám nem feltétlenül tükrözik, hogy mire is számíthatunk még a kínai autógyártóktól.

2024. július 16. 18:17

Így vásárolunk autót – az ár mellett a márka és a műszaki paraméterek számítanak leginkább

A 16-59 éves magyarok közel egyötöde tervez autóvásárlást a közeljövőben, több mint felük kétmillió forint alatti összeget szán erre – derül ki a Chery Group megbízásából készült, reprezentatív felmérésből. Bár a többség számára az ár a legfontosabb szempont, a férfiak körében ugyanennyire számít az is, hogy megbízható és ismert gyártó járműve legyen, illetve sokan kiemelték a műszaki paramétereket is.

2024. július 15. 10:12

Az LG és a ChargePoint közösen bővítik globális elektromosautó-töltőhálózatukat

Az LG Electronics (LG) a közelmúltban egyetértési nyilatkozatot és végleges megállapodást írt alá az elektromos járművek (EV) kereskedelmi célú töltésére vonatkozóan az Egyesült Államokban a ChargePoint vállalattal, az EV-k hálózati töltési megoldásainak vezető szolgáltatójával. Az LG egyrészt arra számít, hogy az egyetértési nyilatkozat felgyorsíthatja az EV-töltési üzletág növekedését, másrészt további lendületet adhat a vállalat B2B tevékenységei bővülésének, illetve a társaság intelligens életmód-megoldásokat kínáló vállalattá történő átalakulását is támogatja.

2024. július 13. 10:24

A legdinamikusabban fejlődő autógyártók között a Chery Group

A nemzetközi autóipari trendekre rácáfolva, kiugróan jó értékesítési eredményeket ért el az év első négy hónapjában a Chery Holdings Group. A kínai gyártó éves összevetésben több mint felével növelte értékesítését a január-április közötti időszakban, az elektromos és plug-in hibrid járműveknél pedig több mint kétszeres fejlődést ért el. A társaság Omoda 5 modellje szeptembertől Magyarországon is elérhető lesz, novemberben pedig várhatóan az autó elektromos verziója is megérkezik hozzánk!

2024. július 3. 19:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kék halál képernyőn túl: miért ne hagyjuk figyelmen kívül a szoftverfrissítéseket?

2024. július 26. 13:59

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55