Bemutatták a Maserati legújabb versenyautóját

forrás: Prím Online, 2023. augusztus 21. 14:40

Bemutatták a Maserati új, 730 lóerős fenevadját, a MCXtrema-t. A kifejezetten versenypályára tervezett, közúti típusengedéllyel nem rendelkező modell leleplezésére augusztus 18-án, a Monterey-i Autóhéten, a The Quail autóipari találkozó keretében került sor.

A Maserati legújabb, limitált szériás szupersportkocsijából – melyet a teljesítmény, a kifinomult dizájn, a luxus, illetve az extrém vezetési élmény jellemez – mindössze 62 darabot gyártottak.

 

A modenai székhelyű márka legerősebb pályaautójaként bemutatott Maserati MCXtrema minden szempontból különleges autó, melyet kimondottan azoknak gyűjtőknek és lojális ügyfelek számára terveztek, akik egy új modellel szeretnék bővíteni a kollekciójukat és rajonganak az extrém vezetési élményekért.

 

 

Az olasz luxusautó-márka legújabb alkotása a Centro Stile és a Maserati csapata közötti kreatív és mérnöki együttműködés eredménye; céljuk egy olyan versenyautót létrehozása volt, amely képes továbbadni a legendás Maserati MC12 örökségét a versenyzés világában, valamint, hogy inspirálják a Maserati jövőbeli versenygyártását is.

 

„A Maserati MCXtrema-t azzal a céllal alkottuk meg, hogy egy maximálisan exkluzív terméket kínálhassunk, valamint, hogy egy új paradigmát állítsunk fel pályaautóink számára. A modellt azon ügyfeleknek szánjuk, akik különösen odafigyelnek a megkülönböztető részletekre, a legkifinomultabb és leginnovatívabb dizájntól kezdve a kivételes teljesítményig. Az MCXtrema megtestesíti a szigonyos márkára jellemző sportos szellemet, valamint új utat jelöl ki a márkánk számára: elkötelezett a kiváló, kimagasló gyártás iránt, és kompromisszumok nélküli teljesítményével képes kitűnni a luxusmotorgyártás világában” – mondta el Davide Grasso, a Maserati vezérigazgatója.

Kulcsszavak: Maserati autó

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A fogyasztók 37%-a tervezi, hogy a következő egy évben több okoseszközt vásárol

A szórakoztató elektronikai cikkek és az okosjárművek népszerűsége áll a lista élén, az egészségügyi és otthoni biztonsági eszközök pedig 2024-ben várhatóan még közkedveltebbé válnak. 

2024. február 9. 14:36

Jelentős támogatást nyújt a Rheinmetall a győri Formula Student hallgatói csapatnak

Tizenötezer euróval, vagyis közel hatmillió forinttal támogatja a Rheinmetall az Arrabona Racing Teamet, a Széchenyi István Egyetem Formula Student-versenysorozatban részt vevő hallgatói csapatát. A cég, amelynek logója mostantól a győriek versenyautóját díszíti, a közelmúltban Zalaegerszeg legnagyobb ipari beruházását hajtotta végre a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó ZalaZone mellett.

2024. február 7. 14:38

A pályázati források mellett innovatív töltési megoldás is segíti a vállalati e-autó-programokat

2024. február 5-től igényelhetnek támogatást a hazai vállalkozások elektromos autók vásárlásához, ami várhatóan újabb lökést ad az ilyen típusú járművek hazai elterjedéséhez. Ahhoz azonban, hogy a céges e-autó-programok igazi sikertörténetek legyenek, a töltési infrastruktúra kérdésével is foglalkozni kell. Már elérhetőek a piacon hatékony, egyszerűen telepíthető megoldások is, amelyek alkalmazására hazai példa is van. 

2024. február 6. 09:55

Az ABB több mint 1300 robotot szállít a Volvo Carsnak

Az ABB bejelentette, hogy megerősíti a Volvo Cars-zal régóta fennálló partnerségét, amelynek keretében több mint 1300 robotot és funkcionális csomagot szállít az elektromos járművek következő generációjának gyártásához. Ezzel támogatja a svéd autógyártót ambiciózus fenntarthatósági céljainak elérésében. 

2024. február 5. 17:36

Az aszfaltcsíkon születő bajnokokat segíti versenymérnökként a Széchenyi-egyetem volt hallgatója

Gyerekként legóból készített járműveket, később valódi versenyautót épített. Gyenis Máté alapító tagja volt a Széchenyi István Egyetem Formula Student-versenysorozatban szereplő hallgatói csapatának, majd profi versenymérnök lett. Dolgozott a túraautós holland Nick Catsburggel, az osztrák Nico Grubert junior bajnoki címhez segítette és Michelisz Norbert csapatát, a M1RA-t is erősítette. A motorsport nemzetközileg is ismert háttérembere büszke arra, hogy mindezt a győri egyetemről indulva érte el.

2024. február 4. 12:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40