Okosérzékelők az otthon távoli felügyeletéhez és vezérléséhez

forrás: Prím Online, 2023. november 28. 19:07

Az IKEA három új, VALLHORN, PARASOLL és BADRING névre keresztelt, a vízszivárgás- és mozgásérzékeléshez fejlesztett, megfizethető okosérzékelővel bővíti választékát. Az érzékelőket úgy tervezték, hogy a vásárlók számára nagyobb fokú felügyeleti lehetőséget és kényelmet biztosítsanak azáltal, hogy kapcsolatban maradhatnak az otthonukkal, még akkor is, ha távol vannak.

A PARASOLL, VALLHORN és BADRING okosérzékelőkkel a svéd áruházlánc az IKEA Home smart termékek új területét térképezi fel, amelyek lehetővé teszik a vásárlóknak, hogy bárhonnan kezeljék és felügyeljék az otthonukat. Az okosérzékelők a tevékenység érzékelésekor valós idejű értesítéseket küldenek, így a felhasználók információkat kapnak, kapcsolatban maradnak az otthonukkal, és szükség esetén cselekedni tudnak – még akkor is, ha nincsenek otthon. 

 

„Az otthoni élettel kapcsolatos legfrissebb jelentésünkből kiderült, hogy az emberek számára kiemelt fontossággal bír az otthonuk kényelme és védelme. Mindenki szeretné biztonságban érezni magát az otthonában, mi pedig izgatottan léptünk be az olyan okostermékek piacára, amelyek nemcsak szebbé, hanem biztonságosabbá is teszik az otthoni életet” – mondta Stjepan Begic, az IKEA of Sweden termékfejlesztője. „Ezek a termékek nagyobb mértékű felügyeletet tesznek lehetővé, amellyel megnyugvást visznek vásárlóink életébe és kényelmesebbé teszik a mindennapjaikat.” 

 

Kapcsolattartás bárhonnan a DIRIGERA hubbal és az IKEA Home smart alkalmazással

 

Az okosérzékelők megfizethetők és könnyen kezelhetők, megjelenésük pedig olyan elegáns, hogy nem maradnak észrevétlenek. Használhatók önállóan vagy más IKEA okostermékekkel, és személyre is szabhatók. Az érzékelők különféle módokon használhatók otthon: 

• A PARASOLL ajtó- és ablakérzékelő szinte láthatatlan az ablakokon és ajtókon. Akkor értesíti a felhasználót, amikor ezeket a behatolási pontokat kinyitják vagy becsukják, így a felhasználó tudja, ha valami váratlan dolog történik. 

 

 

• A VALLHORN vezeték nélküli mozgásérzékelő bel- és kültéren egyaránt használható. Ha mozgást érzékel, személyre szabható fényt ad, a színe mellett a fényerőssége állítható. 

 

 

• A BADRING vízszivárgás-érzékelőt a vizet használó területek közelében kell elhelyezni. Vízszivárgás észlelésekor az érzékelő értesítést küld a mobileszközre vagy aktiválja a beépített riasztóját. Ez az eszköz csökkenti a vízzel kapcsolatos balesetek negatív következményeit, mivel az azonnali értesítésnek azonnali cselekvést tesz lehetővé. 

 

 

Az érzékelők DIRIGERA hubhoz csatlakoztatása más okoseszközöket is aktivál, értesítéseket küld a mobileszközre, vagy a beállításoknak megfelelően módosítja a fényeket – mindezt az IKEA Home smart alkalmazásban lehet kezelni, még az otthontól távol is. 

 

„Az IKEA szeretné az okoséletet egyszerűbbé és kényelmesebbé tenni mindenki számára. Érzékelőinkben egyesül a technológia és a lakberendezési szakértelmünk, így olyan megfizethető megoldásokat nyújtunk, melyek szebbé teszik az otthoni pillanatokat” – teszi hozzá David Granath, az IKEA of Sweden választékért felelős vezetője. 

 

Mindhárom érzékelő a Zigbee szoftvert használja. Az IKEA Home smart rendszerhez csatlakoztatott termékekhez frissítések érkeznek, melyek további funkciókat és lehetőségeket kínálnak. A PARASOLL és a VALLHORN értékesítése 2024 januárjában indul, melyet a BADRING bevezetése követ 2024 áprilisában. A pontos rendelkezésre állásról az adott piacokon érhetők el információk.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elképesztő! Így üldözi Max Verstappent a világ leggyorsabb drónkamerája

Max Verstappen már teszteli az Oracle Red Bull Racing legújabb modelljét, a 2024-2025-ös Formula-1 versenynaptárra fejlesztett RB20-at – de nemcsak a kiváló pilóta, hanem a médiacsapat is készül az új szezonra. Ralph „Shaggy” Hogenbirk, a Dutch Drone Gods tervezője és drónpilótája egyedi építésű modelljével csatlakozott egy körre a silverstone-i pályán.

2024. március 1. 10:10

A Galaxy Buds széria legújabb frissítése magával ragadó, intelligens hangzást kínál

A Samsung közelmúltban megjelent Galaxy S24 termékcsaládja a Galaxy AI erejével új lehetőségeket teremtett a kultúrák közötti kapcsolatteremtésre. A biztonságos, készülékeken elérhető mesterséges intelligenciával a felhasználók jelenleg 13 nyelven hidalhatják át a kommunikáció során felmerülő nyelvi akadályokat. A Galaxy Buds fülhallgatókat érintő legújabb frissítések még zökkenőmentesebbé tehetik ezen okosfunkciók használatát.

2024. február 29. 14:28

Az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészséget helyezi fejlesztései fókuszába idén a Huawei

Prémium kategóriás zászlóshajó termékeivel jelentkezik a Huawei fogyasztói üzletága az idei barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC). Olyan, nagy érdeklődésre számot tartó, a divatot és csúcstechnológát ötvöző terméket mutatnak be, mint a HUAWEI Mate 60 RS ULTIMATE DESIGN okostelefon, a HUAWEI FreeClip vezeték nélküli fülhallgató és a HUAWEI WATCH GT 4 okosóra. A Huawei tavaly megszilárdította pozícióját a viselhető prémium okoseszközök piacán: 2023 végére több mint 150 millió okosórát szállított le. A vállalat tovább növeli kutatás-fejlesztési beruházásait. Idén három fontos iparági kihívást, az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészség kezelését érintő innovációkra összpontosít.

2024. február 28. 13:01

A Samsung a Galaxy AI jövőképét mutatja be legújabb készülékein az MWC-n

A Samsung a Galaxy AI-jal új mobilélményeket mutat be a 2024-es Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress) Barcelonában. A Samsung kiállítóterének látogatói a Galaxy AI funkciókat a Galaxy készülékeken kipróbálhatják, köztük a Galaxy S24 szérián, amelyek az AI mobilok új korszakába vezetnek. Az új ökoszisztéma magában foglalja a Galaxy Watch6 széria egészséget szolgáló okosfunkcióit is, valamint a Galaxy Ring okosgyűrűt, amelyet ezen a kiállításon mutatnak be először a nagyközönségnek.

2024. február 27. 12:53

Maradj motivált és hozz ki magadból még többet az új Samsung Galaxy Fit3 aktivitásmérővel!

A Samsung bemutatja a legújabb, széles körben elérhető Galaxy Fit3 aktivitásmérőjét, amely a vállalat továbbfejlesztett egészségmegőrző technológiájával mindenkit arra ösztönöz, hogy jobban érezze magát és egészségesebb életmódot folytasson. Az alumíniumvázzal és szélesebb kijelzővel érkező Galaxy Fit3 okoskarkötőkön a felhasználók éjjel-nappal, közvetlenül csuklójukról követhetik nyomon az alvás vagy edzés során mért, egészségüket és jóllétüket érintő információkat.

2024. február 25. 13:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30