Mindössze 700 darab készült ebből a karórából

forrás: Prím Online, 2023. december 31. 13:10

Különleges, limitált szériás karórával zárja le a Casio a G-Shock  40 éves fennállására vonatkozó ünnepi sorozatát. A MRG-B2000SG karóra nemcsak a strapabíró órák négy évtizedes fennállása, hanem a szamurájok öröksége előtti tisztelgésnek is tekinthető. Lünettáját kézzel készített vésések díszítik, de természetesen a G-Shock 40 éves évfordulóját hirdető embléma sem hiányozhat róla. 

Japánban a szamurájok világát a 663-as Baekgangi csata elvesztése és az állandó állami hadsereg feloszlatása hozta el. Katonaság híján ugyanis a központi kormány rendfenntartó erő nélkül maradt, így a lakosoknak magukat kellett megvédeni. A szamurájok idővel kidolgozták saját becsületkódexüket és olyan vonásokat kezdtek nagyra becsülni, mint a bátorság, erő, hűség és bajtársiasság. Irtóztak viszont olyan tulajdonságoktól, mint a gyávaság vagy az árulás. Bár a szamurájok egész Japánban megtalálhatók voltak, főbb székhelyük mégis Kantó régió síkvidéke, a mai Tokió környéki rész volt. 

 

 

Itt található jelenleg a Casio székhelye is, de a G-Shock újdonsága, az MRG-B2000SG nemcsak emitt tekinthető a szamuráj hagyományok egyik autentikus képviselőjének. A vállalat ismét a japán mestert, Masao Kobajashit kérte fel, akivel már korábban is együttműködött limitált szériás példányok terén. Az új Casio MR-G karórát a Shougeki-Maru, egy eredeti Gai Kabuto szamuráj sisak ihlette. Ennek köszönhetően egy tigrist formázó Maedate díszíti (így hívják a Kabuto-sisakok elején látható címereket, vagy dekoratív idomokat). A Kabuto sisakokon gyakran megjelenő ito odoshit, vagyis a szövet díszítéseket pedig a karóra szíja idézi meg az egyedi mintázat révén. 

 

„A Kabutót a japán szamurájuk akkor viselték, amikor harcba indultak és egyértelműen szimbolizálják a szamurájok erős elköteleződését és bátorságát. Ezek a tulajdonságok összecsengenek a G-Shock márka MR-G szériájának szívósságára és esztétikus megjelenésre való törekvéseivel is” – hangsúlyozta Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

 

 

A 56.0 × 49.7 × 18.6 mm-res tok javarészt titánból készült, ami az egyik legtartósabb és legellenállóbb fémötvözet a Földön.  Ráadásul speciális, úgynevezett mélyrétegű keményítési eljárással tették még ellenállóbbá, mindamellett pedig kristályos hatású, sötét-ezüst színű ionos bevonatot is kapott. A tok alsó és felső részét pedig négy rubin csavar kapcsolja össze, ami ugyancsak a Kabuto-sisakra emlékeztetheti az MRG-B2000SG viselőjét. 

 

 

Természetesen az MR-G családra jellemző funkciók sem hiányozhatnak ebből a karórából. Ezek közé tartozik, hogy 200 méterig vízálló, Bluetooth-kapcsolat révén okostelefonokkal is összekapcsolható, illetve, hogy napelemes működtetésű óraszerkezete van, amely teljes feltöltés után akár 5 hónapig is képes úgy üzemelni, hogy mégcsak enyhe természetes fényt sem kap a karóra. Az újdonság mindemellett világidő kijelzéssel, stopperrel, visszaszámlás funkcióval rendelkezik. A pontos idő kijelzés érdekében pedig naponta hatszor frissíti magát a rádióhullámoknak köszönhetően (Kínában használva csak napi ötszöri frissítés elérhető). 

 

A Casio MRG-B2000SG limitált kiadású darab, amelyből mindössze 700 példány készült. Ára ennek megfelelően magas, ugyanis egyetlen példányért legalább 3,5 millió forintnak megfelelő összeget kérnek az óraboltokban. A japán óramárka ugyan lezárja a G-Shock ünnepi évét, de 2024-ben sem szab határt a limitált szériás óráknak, mivel a Casio óragyártó részlege 50 éves fennállását fogja ünnepelni.

 

 

Kulcsszavak: Casio karóra

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Samsung a Galaxy AI jövőképét mutatja be legújabb készülékein az MWC-n

A Samsung a Galaxy AI-jal új mobilélményeket mutat be a 2024-es Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress) Barcelonában. A Samsung kiállítóterének látogatói a Galaxy AI funkciókat a Galaxy készülékeken kipróbálhatják, köztük a Galaxy S24 szérián, amelyek az AI mobilok új korszakába vezetnek. Az új ökoszisztéma magában foglalja a Galaxy Watch6 széria egészséget szolgáló okosfunkcióit is, valamint a Galaxy Ring okosgyűrűt, amelyet ezen a kiállításon mutatnak be először a nagyközönségnek.

2024. február 27. 12:53

Maradj motivált és hozz ki magadból még többet az új Samsung Galaxy Fit3 aktivitásmérővel!

A Samsung bemutatja a legújabb, széles körben elérhető Galaxy Fit3 aktivitásmérőjét, amely a vállalat továbbfejlesztett egészségmegőrző technológiájával mindenkit arra ösztönöz, hogy jobban érezze magát és egészségesebb életmódot folytasson. Az alumíniumvázzal és szélesebb kijelzővel érkező Galaxy Fit3 okoskarkötőkön a felhasználók éjjel-nappal, közvetlenül csuklójukról követhetik nyomon az alvás vagy edzés során mért, egészségüket és jóllétüket érintő információkat.

2024. február 25. 13:50

Legyen minden pillanat nyugodt a babával

Az Owlet sokkal többet nyújt egy innovatív és díjnyertes technológiánál. Már a magyar szülők számára is elérhető a bébifigyelő rendszer, amely biztosítja a gyermek jó közérzetét alvás közben. A márka két zászlóshajó termékében, az Owlet Smart Sock Okos Zokniban és a kamerában már több mint 1,5 millió család bízik világszerte.

2024. február 24. 13:29

Az utazások elengedhetetlen kelléke – BOOX Palma!

A BOOX tavaly szeptemberben mutatta be legújabb mobil e-papír készülékét, amely a csúcsteljesítményt az E-Ink kijelzővel és a telefon méretű dizájnnal ötvözi, így tökéletes választást jelent útközben is.

2024. február 22. 12:56

Retro időmérővel ünneplik a Casio karóra részlegének 50 éves fennállását

A CASIO újra kiadta legendássá vált Casiotron QW02 karórát, amely a világ első automatikus naptárfunkcióval ellátott időmérő szerkezete volt. Az újdonság a TRN-50-es típusszámot viseli, utalva arra, hogy a Casio karóra részlege idén ünnepli 50 éves fennállását. A modell limitált, négyezer darabos példányszámban került forgalomba.

2024. február 21. 14:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30