Az Android megfosztotta trónjától a Symbiant

Vértes János Andor, 2011. január 31. 15:51

A Canalys piackutató ma kiadott felmérése szerint a Google Android letaszította trónjáról a tíz éve uralkodó Symbian operációs rendszert, az elmúlt év utolsó negyedévében a legtöbb okos-telefont Android operációs rendszerrel adták el, még ha a készülékpiacon a Nokiának egyelőre sikerült is megőrizni első helyét.

A valamivel több, mint száz millió eladott okos-telefon (ez 89 százalékos növekedést jelent az egy évvel korábbi hasonló adatokhoz viszonyítva)  közel harmada Android alapú, míg a dobogó legfelső fokáról a második helyre lecsúszott Nokia Symbian platformra 31 millió megrendelést adtak le világszerte. Ugyanakkor egyelőre még mindig a Nokia a világ vezető okostelefon eladója 28%-os részesedéssel. 

 

 

Mint az a Canalys táblázatából is látható, a Google OS-alapú okostelefonok (Android, OMS és Tapas) fantasztikusan tudta növelni piaci részesedését, ám emögött több készülékgyártó - az LG, a Samsung, az Acer és a HTC - áll. 

A készülékgyártók közül az EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet, Afrika) és Ázsiában továbbra is a Nokia vezet, de Latin-Amerikában már megelőzte a RIM, amely az  Egyesült Államokban is visszavette első helyét az Apple-től. A HTC immár harmadik negyedévben őrzi az USÁ-ban a harmadik helyét.  


 


 

 

 

Kulcsszavak: RIM Android Nokia Google Symbian

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A QNAP kiad egy licencmentes Windows PC/Server biztonsági mentési megoldást

A QNAP Systems, Inc., a számítási-, hálózatépítési- és tárolási megoldások vezető innovátora ma hivatalosan is bemutatta a NetBak PC Agent licencmentes, teljes rendszermentési megoldást Windows-rendszerhez. A NetBak PC Agent egy olyan segédprogram, ami megköveteli a Hyper Data Protector, a végponti eszközök (beleértve a VM-eket, Windows PC-ket és szervereket) biztonsági mentését támogató NAS-alkalmazás telepítését a felhasználó NAS rendszerére.

2024. március 3. 13:47

Bemutatták az új Maserati GranCabrio-t

A Maserati bemutatta legújabb autóját, az ikonikus GranCabrio-t, mely mostantól Spyderként is elérhető. A modell a kupé ikertestvérének, a díjnyertes GranTurismónak az új, nyitott tetejű változata.

2024. március 3. 12:10

Tech Trends 2024: Hogyan lehet technológiai lemaradásból modernizációs versenyelőny?

Tech Trends sorozatunk évről-évre követi a technológia gyorsuló átalakulását és prognózist ad az elkövetkező 18-24 hónap meghatározó trendjeire. A tavalyi Tech Trends 2023 tanulmányunk vonatkozó fejezete a még működő mainframe-ek jövőbeli lehetőségeinek bemutatására irányult, és hangsúlyozta az új technológiákkal való integrációban rejlő potenciált.

2024. március 3. 10:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30