Megérkezett Windows 7-re az Internet Explorer 10

Czipperer Dia, 2013. február 27. 12:22

Már Windows 7-re is elérhető az Internet Explorer 10 végleges változata. Ez a lépés igencsak időszerű volt, hiszen Windows 8 platformon már négy hónapja debütált.

Az IE új verziója akár 20%-os sebességnövekedést is jelent a 9-hez képest, valamint a modern webes szabványokhoz több támogatással rendelkezik. A Windows 7-re optimalizált változat nagyjából azonos a W8-as verzióval, bár felhasználói felülete nagyjából ugyanaz, mint az IE 9-é. Különbség még, hogy a W8-as beépített Flash verzióval rendelkezik, amely segítségével automatikusan érkeznek a frissítések a Windows Update-ből.

 
A „Do not track”, vagyis a „Ne kövess” funkció alapértelmezetten be van kapcsolva, ami megakadályozza hirdetőket, hogy felhasználói aktivitást/viselkedést automatikusan nyomon kövessék. A böngésző Direct2D és DirectWrite hardveres gyorsítást használ.
 
Egyéb említésre méltó funkciók közé tartozik a beépített helyesírás-ellenőrzés és –javítás, valamint a továbbfejlesztett JavaScript teljesítmény. Emellett támogatja a HTML5, CSS3 és a Web Application új szabványaira vonatkozó előírásokat is. Amit talán még érdemes kiemelni, hogy arra is összpontosítanak, hogy a mobil PC-k akkumulátor élettartamát javítsák.
 
Az új böngésző azonnali frissítésként elérhető bárki számára. A telepítés – a korábbival ellentétben – „important”, vagyis fontosnak minősül, így a háttérben mindenféle kattintás és engedélyezés nélkül fut.
 
A fejlesztők valóban széles körben szeretnék hozzáférhetővé tenni a frissítést, hiszen az angol mellett további 95 nyelven elérhető. Köztük magyarul is, amely a Letöltés.com-ról ingyenesen letölthető – a 32 bites és a 64 bites változat is.
 
Több reklámfilm is készült már a 10-es verzióról, íme kettő közülük. 

 

Forrás: Arstechnica.com, Techspot.com
 

 

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

Az LG Electronics (LG) több mint 200 díjat és elismerést kapott az idei CES-en a háztartási elektronika, a szórakoztató elektronika, valamint a B2B megoldások terén bemutatott számos innovációjáért és technológiai újításáért.

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

Lezárta a Siemens az e-busz és e-kamion flották, valamint elektromos személygépkocsik számára kínált DC gyorstöltés terén vezető pozíciót betöltő Heliox vállalat felvásárlását. A holland székhelyű, mintegy 330 főt foglalkoztató cég akvizíciójával a Siemens a meglévő e-töltési portfólióját a 40 kilowattostól (kW) a megawatt töltésig, valamint a depó- és flottamegoldásokkal egészíti ki.

2024. január 17. 19:40

Vezető nélküli navigáció a töltőállomásokhoz

A parkolóhelykeresés, majd az autó újbóli megtalálása – különösen a labirintusszerű parkolóházakban – meglehetősen fárasztó és időigényes lehet, és hasonló a helyzet a szabad töltőállomások keresésével is. A Bosch és a Volkswagen leányvállalata, a Cariad most közösen teszteli az automatizált töltési asszisztens (Automated Valet Charging) megoldását, amely az automatizált parkolási asszisztens (Automated Valet Parking) rendszeren alapul. 

2024. január 11. 12:39

Együttműködési megállapodást kötött a Delta és az evosoft

Több hónapos előkészítés után írt alá együttműködési céllal szándéknyilatkozatot a Delta Systems Kft. és az evosoft Hungary Kft. Az elmúlt időszakban a legmodernebb platformok és dobozos rendszerek integrációját igénylő megoldásokon túl egyedi fejlesztéseket is magukban foglaló megrendelések egyre gyakoribbá váltak a piacon. Magyarország egyik legnagyobb rendszerintegrátora és Magyarország egyik vezető ipari szoftverfejlesztője mostantól egymás támogatását élvezve sokkal magasabb hozzáadott értékű informatikai fejlesztéseket lesz képes végrehajtani, így növelve versenyelőnyüket a hazai és nemzetközi piacon.

2024. január 4. 10:13

A Wolt Drive és a MediaMarkt ultragyors, kétórás kiszállítást indít

A magyar Wolt Drive a MediaMarkt első ultragyors kiszállítási partnere. Az együttműködés a teljes hazai MediaMarkt hálózatra vonatkozik, így országszerte Szombathelytől Gyöngyösön át Békéscsabáig 28, Budapesten pedig mind a 11 MediaMarkt üzletből elérhető a villámgyors kiszállítás.

2023. december 15. 16:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30