A Titanfall megdobta az Xbox One eladásokat

Czipperer Dia, 2014. április 23. 11:03

A két konzol csatája tovább éleződik. Bár a Microsoft üdvöskéje kevesebb piacon érhető el, mint riválisa, az eladások tekintetében túllépte az 5 milliót.

A Sony Play Station 4 a napokban lépte át a 7 milliós eladási számot. Mindeközben a Microsoft Xbox One-ja az 5 milliós mérföldkőhöz érkezett. Ez a szám nem a lemaradást jelzi, hanem önmagát tekintve szép eredménynek számít.

 

A két konzol ugyanis nem azonos „súlycsoportban” versenyez, tekintve, hogy a PS4 pár héttel korábban jelent meg piacon, és jóval több országban értékesítik, ráadásul kedvezőbb árcédulával. Elődjéhez képest azonban jóval népszerűbb. Jelenleg az Xbox 360 hasonló időszakához képest 60%-kal sikeresebb. Ráadásul a márciusban megjelent Titanfall, mely tovább növelte a készülék népszerűségét, jelenleg a második legkeresettebb konzoljáték a piacon.

 

Viszont ez az 5 millió azt a számot takarja, ahány konzolt értékesítettek a kiskereskedőknek, nem pedig a tényleges vásárlások számát. A Sony esetében azonban a 7 milliós adat a végfelhasználók számára értékesített konzolokat jelenti.

 

Forrás: Polygon.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás