A Toshiba az IFA-n mutatta be UHD TV-jének prototípusát

forrás: Prím Online, 2014. szeptember 5. 17:18

A Toshiba már a 2015. évi megjelenés előtt, az IFA 2014 kiállításon, Berlinben mutatta be az új, U sorozatú Ultra HD felbontású tévékészülékeinek prototípusát.

A Toshiba az U sorozatú televízióiba számos új, saját fejlesztésű funkciót és technológiát is beépített. IA vékony, prémium kialakítású készülékek a Full HD felbontásnál négyszer több képpontot tartalmaznak, így képminőségük lélegzetelállító.

 

Az új, U sorozatú Ultra HD készülékeket a MediaGuide Replay funkcióval is ellátták. Az intelligens, személyre szabható, automatikus médiaajánló funkció elsőként a Toshiba L74-es sorozatú készülékeiben jelent meg. A MediaGuide Replay a felhasználók tévénézési szokásai alapján, ízlésüknek megfelelően ajánl a jövőbeni programok közül. A funkciót az új modellekben számos intelligens és innovatív eljárással is kibővítették. Az új MediaGuide Replay a továbbfejlesztett kényelmi funkciók mellett a tévé és a csatolt eszköz – például táblagép – együttes használata során növeli a felhasználói élményt.

 

A tévékészülékek lelke a vállalat CEVO Picture technológiája, mely a továbbfejlesztett háttérvilágítási rendszernek köszönhetően lélegzetelállító képminőséget biztosít. A kibővített színskála és a szélesebb ledek révén a megjelenített kép részletgazdagsága, élessége és színgazdagsága tovább emelkedik. A beépített CEVO Picture technológia biztosítja, hogy a készülék a videók tömörítése során elveszett szín- és fényerősség-, valamint képinformációk helyreállítására is képes legyen. Az így megjelenített kép kiváló minősége drámaian javítja a felhasználói élményt.  

 

A Toshiba U sorozatú tévéi a legújabb, HEVC dekódolási eljárást is támogatják, így a készülék alkalmas internetes tévéadások, valamint USB meghajtón vagy SD-kártyán tárolt, 4K/60p formátumú videók zökkenőmentes megtekintésére is. Ezen tömörítési eljárásnak köszönhetően a felhasználók a nagy felbontású videókat és más tartalmakat az eddigieknél lényegesen jobb minőségben tekinthetik meg.  

 

Az új, U sorozatú modelljei vékony, stílusos, homokfúvott fém kerettel és krómozott talppal ellátott készülékházat kaptak, így minden modern környezetben jól mutatnak. 

 

A berlini IFA 2014 kiállítás 21a standján bemutatott készülékről többet az európai megjelenés előtt, 2015-ben hoz nyilvánosságra a vállalat. 

 

Kulcsszavak: UHD TV IFA 2014 Toshiba

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07