Megérkezett az ESET NOD32 Antivirus 8 és az ESET Smart Security 8

Botnet védelem és továbbfejlesztett Exploit blokkoló funkció az ESET megoldásainak legújabb kiadásában

forrás: Prím Online, 2014. október 22. 14:53

Az ESET bemutatta biztonsági szoftver termékeinek legújabb otthoni verzióját: megérkezett az ESET NOD32 Antivirus 8 és az ESET Smart Security 8. A legújabb kiadás Botnet elleni védelmet és továbbfejlesztett Exploit blokkoló funkciókat tartalmaz, amelyek a biztonsági rések, az adathalászat és a közösségi hálózatokon terjedő kártevők ellen védenek.

„Ezek az új funkciók a biztonság egy továbbfejlesztett szintjén védik meg az ESET NOD32 Antivirus 8 és az ESET Smart Security 8 felhasználókat, függetlenül attól, hogy az elektronikus levelezésüket bonyolítják, interneteznek, vagy banki ügyeket intéznek online.” – mondta Béres Péter, a Sicontact Kft., az ESET magyarországi disztribútorának vezető IT tanácsadója. „Biztosak vagyunk benne, hogy a díjnyertes kártevők elleni védelmünkkel együtt ezek a hozzáadott funkciók óriási értéket fognak közvetíteni ügyfeleink felé.”

A Cisco éves biztonsági jelentése szerint 2013 novemberében a Java sérülékenységeinek kihasználása generálta a támadások (indicators of compromise – IOC) 91 százalékát, amely 2014 májusára 93%-ra nőtt. A Java biztonsági réseit az Adobe Reader, Microsoft Excel és Microsoft Word követi a sorban, 3%-os részesedéssel. Az ilyen fajta támadások során a támadók megpróbálják kihasználni a szoftver belső biztonsági réseit, vagy hibáit, azzal a céllal, hogy átvegyék a számítógép feletti irányítást vagy megfertőzzék azt. Mindkét szoftver, az ESET NOD32 Antivirus 8 és az ESET Smart Security 8 is rendelkezik az továbbfejlesztett Exploit blokkoló funkcióval, amely kifejezetten az ilyen sérülékenységek ellen nyújt védelmet.

Az ESET Smart Security 8 emellett bevezette az új Botnet elleni védelem funkcióját, amely a felhasználók számítógépét védi az olyan távoli támadásoktól, amelyek kártékony célokra próbálják a fertőzött számítógépek alkotta hálózatába állítani az áldozatok eszközeit. A Verzion Data Breach 2014-es jelentéséből kiderül, hogy a botnet tevékenység volt a kártékony programok legjelentősebb kategóriája az utóbbi időszakban (86%).

2013-ban számos nagy horderejű botnet támadás tanúi lehettünk. Az ESET Smart Security 8 technológiája felfedi a botnetek normál hálózati kommunikációs mintáktól eltérő forgalmát, ilyen volt az ESET kutatói által feltárt Operation Windigo is tavasszal. A 25 000 megfertőzött szerver több mint két éven keresztül naponta félmillió webes látogatót irányított rosszindulatú oldalakra. Mindent egybe vetve, a támadóknak sikerült naponta több mint 35 millió spam üzenetet küldeniük a botnet segítségével.

Az ESET Smart Security 8 szoftvert ezen kívül olyan jól bevált funkciókkal is felszerelték, mint a Lopásvédelem, a Szülői felügyelet vagy a Személyi tűzfal.

 

Az üzleti felhasználók sem maradnak újdonság nélkül

 

Októbertől már Magyarországon is elérhető az ESET Secure Authentication alkalmazás, amely egy egyszerűen bevezethető, erős hitelesítési szolgáltatást biztosít a vállalati infrastruktúrához és az érzékeny adatokhoz való hozzáféréskor.

A megoldás mobil alapú és kétfaktoros azonosítást alkalmaz, egyszer használatos egyedi kód segítségével, így csökkentve az illetéktelen behatolás esélyét. Az összes SMS fogadásra képes készülék és az ismert mobil operációs rendszerek támogatottak. Nem szükséges külön hardver beszerzése. Számos területen alkalmazható: RDP (Remote Desktop Protocol), OWA (Outlook Web App), valamint VPN (Virtual Private Network) eszközök széles körével, továbbá Microsoft SharePoint és Microsoft Dynamics CRM üzleti alkalmazásokkal is használható. Egyszerűen társítható a már meglévő RADIUS szolgáltatásokhoz. A szolgáltatás a nemzetközi megállapodás alapján a Sicontact által is forgalmazott Cyberoam UTM (Unified Threat Management) eszközeibe és NGF (Next Generation Firewall) alkalmazásába is integrálható.

A most bejelentett termékekről és újdonságokról további információt az alábbi linkeken olvashat:

 

ESET NOD32 Antivirus 8: http://www.eset.hu/otthoni/nod32/bovebb
ESET Smart Security 8: http://www.eset.hu/otthoni/ess/bovebb
ESET Secure Authentication: http://www.eset.hu/vallalati/esa
 

Kulcsszavak: vírusirtó vírus NOD32 Eset

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

Az LG Electronics (LG) több mint 200 díjat és elismerést kapott az idei CES-en a háztartási elektronika, a szórakoztató elektronika, valamint a B2B megoldások terén bemutatott számos innovációjáért és technológiai újításáért.

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

Lezárta a Siemens az e-busz és e-kamion flották, valamint elektromos személygépkocsik számára kínált DC gyorstöltés terén vezető pozíciót betöltő Heliox vállalat felvásárlását. A holland székhelyű, mintegy 330 főt foglalkoztató cég akvizíciójával a Siemens a meglévő e-töltési portfólióját a 40 kilowattostól (kW) a megawatt töltésig, valamint a depó- és flottamegoldásokkal egészíti ki.

2024. január 17. 19:40

Vezető nélküli navigáció a töltőállomásokhoz

A parkolóhelykeresés, majd az autó újbóli megtalálása – különösen a labirintusszerű parkolóházakban – meglehetősen fárasztó és időigényes lehet, és hasonló a helyzet a szabad töltőállomások keresésével is. A Bosch és a Volkswagen leányvállalata, a Cariad most közösen teszteli az automatizált töltési asszisztens (Automated Valet Charging) megoldását, amely az automatizált parkolási asszisztens (Automated Valet Parking) rendszeren alapul. 

2024. január 11. 12:39

Együttműködési megállapodást kötött a Delta és az evosoft

Több hónapos előkészítés után írt alá együttműködési céllal szándéknyilatkozatot a Delta Systems Kft. és az evosoft Hungary Kft. Az elmúlt időszakban a legmodernebb platformok és dobozos rendszerek integrációját igénylő megoldásokon túl egyedi fejlesztéseket is magukban foglaló megrendelések egyre gyakoribbá váltak a piacon. Magyarország egyik legnagyobb rendszerintegrátora és Magyarország egyik vezető ipari szoftverfejlesztője mostantól egymás támogatását élvezve sokkal magasabb hozzáadott értékű informatikai fejlesztéseket lesz képes végrehajtani, így növelve versenyelőnyüket a hazai és nemzetközi piacon.

2024. január 4. 10:13

A Wolt Drive és a MediaMarkt ultragyors, kétórás kiszállítást indít

A magyar Wolt Drive a MediaMarkt első ultragyors kiszállítási partnere. Az együttműködés a teljes hazai MediaMarkt hálózatra vonatkozik, így országszerte Szombathelytől Gyöngyösön át Békéscsabáig 28, Budapesten pedig mind a 11 MediaMarkt üzletből elérhető a villámgyors kiszállítás.

2023. december 15. 16:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30