Intel alapú hordható okoseszközöket mutatott be a Fossil

Czipperer Dia, 2015. október 24. 12:15

A népszerű amerikai karóra gyártó, a Fossil egy új termékcsaládot jelentett be, melyet az Intellel közösen alkottak meg. A Fossil Q széria tagjai között okosórákat és-karkötőket egyaránt találunk.

Több új hordható „okos” kiegészítővel rukkolt elő a Fossil óragyártó cég. A termékek között okoskarkötők és intelligens funkciókkal ellátott karórák is megtalálhatók, melyek között a férfiak és a nők is megtalálják a nekik szánt verziókat.

 

A gyártó okoskarkötői, a Q Reveler, a Q Dreamer kijelző nélkül kerülnek majd forgalomba, azonban beépített szenzorokkal rendelkeznek. Ezek révén a különféle mozgásokat és sporttevékenységeket is képesek monitorozni, ezáltal információval látják el a felhasználókat többek között a megtett lépésekről, az elégetett kalóriákról.

Q Dreamer

 

Q Reveler

A Q Grant egy hagyományos karórára hasonlít leginkább, azonban a modell a többi okosórához hasonlóan képes kommunikálni az okostelefonnal, monitorozza fitnesz aktivitásokat, valamint az egyes értesítéseket is képes megjeleníteni: legyen szó üzenetekről, hívásról, e-mailről vagy alkalmazásokkal kapcsolatos hírekről. A kulcsfontosságú kapcsolatokhoz egyedi színeket rendelhetünk hozzá, és amikor kapcsolatba próbálnak velünk lépni, a készülék oldalán található jelzőfény az adott színnel kezd el villogni, valamint rezgés is jelzi ezt.

Q Grant

A Q Founder modell Android Wear alapokon fut, ugyanakkor Android és iOS alapú eszközökkel egyaránt kompatibilis. A karóra egyelőre inkább a férfiak számára lehet vonzó választás, ugyanis elég nagy a számlap és a szíj is, azonban a vállalat elmondása szerint a jövőben egy hölgybarát változat is érkezik majd.

Q Founder

Az eszközök abban hasonlítanak egymásra, hogy mindegyik meghajtásáról egy Intel processzor gondoskodik, illetve kompatibilitásukat tekintve Android 4.3 vagy újabb, valamint iOS 8.2 vagy frissebb rendszerű készülékekkel használhatók.

 

Ahogy a legtöbb okoseszköz, a Fossil termékei is Bluetoothon keresztül tartják a kapcsolatot a telefonnal, a töltés pedig vezetékek nélkül oldható meg. A Fossil Q széria tagjai október 25-étől lesznek megvásárolhatók a Fossil.com oldalon, illetve a Fossil boltokban és a nagykereskedőknél.

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Átfogó körképet készített az okosórák kelet-közép-európai piacáról a Huawei

A kelet-közép-európai vásárlók mintegy 90 százaléka az egészségfigyelést tartja az okosórák legfontosabb funkciójának, az eszközök vásárlásakor pedig az akkumulátor üzemideje, a vízállóság és a meglévő okostelefonjaikkal való kompatibilitás az elsődleges szempontok – derült ki a Huawei első alkalommal közzétett, több európai kutatást összegző okosórapiaci körképéből. A klasszikus, kerek számlappal és fém házzal rendelkező készülékek a legkeresettebbek a megkérdezettek körében, az alapvető egészségkövető funkciók mellett pedig népszerűek a szív egészségével kapcsolatos mérési lehetőségek is.

2023. január 31. 20:23

Mindössze 500 darab készült ebből a karórából

Újabb limitált szériás kiadást mutatott be a Casio a G-Shock márka 40. éves évfordulója alkalmából. Az új, MR-G sorozatba tartozó karóra a japán kardok kimunkáltságát és időtállóságát testesíti meg, megalkotásához a Casio legkifinomultabb, high-tech órakészítési eljárásait alkalmazták. „A MRG-B2000GA-1A modell különleges felülettel bír, amelyet 800 éves japán, Gassan-kardkészítési technikák segítségével hoztak létre” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere.

2023. január 25. 15:27

3 menetrögzítő kamera a legek kategóriájából

Menetrögzítő kamerát keresel, de nem tudod, melyiket válaszd? A minőség mellett a kedvező ár-érték arány is fontos számodra? Mutatunk három modellt, amelyek a legjobbat nyújtják a kategóriájukban, miközben a pénztárcádat is kímélik.

2023. január 24. 21:16

Öt hasznos app síeléshez és snowboardozáshoz

A múlt év ugyan leköszönt, de még sokan vágynak a havas terepekre, ahol átadhatják magukat a téli sportok örömének. Bár a síelés vagy a snowboard önmagában is nagyon élvezetes, a megfelelő appok segítségével még többet hozhatsz ki az élményből. Ezúttal öt olyan alkalmazást mutatunk be, amelyek jól jöhetnek a hegyekben.

2023. január 20. 11:30

A légmegszakítók legújabb generációja Magyarországon

A Siemens az új 3WA sorozatával frissíti a Sentron légmegszakítók portfólióját. A már Magyarországon is elérhető újgenerációs légmegszakítók a kisfeszültségű kapcsolószekrények központi elemeként megbízhatóan védik az épületek, infrastruktúrák és ipari létesítmények elektromos berendezéseit a rövidzárlatok, a földzárlatok vagy a túlterhelési hibák okozta károktól. 

2023. január 19. 19:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46