A Symantec nyerte a legjobb védelem díját

forrás: Prím Online, 2016. március 10. 15:12

A Symantec Endpoint Protection (SEP) megoldása nyerte az AV-TEST “Best Protection 2015 Award” elnevezésű díját a vállalati felhasználók kategóriájában. A minősítő intézet a Symantec Endpoint Protection 2015-ös minősítő vizsgálatai során tapasztalt folyamatosan magas biztonsági teljesítményét ismerte el a díjjal.

A SEP nagymértékben támaszkodik a Symantec által üzemeltetett Global Intelligence Network (GIN) adataira. A GIN a világ legnagyobb civil fenyegetéseket elemző hálózata, amelynek adatait a Symantec nemrégiben indított folyamatosan frissülő weboldalán is megosztja az érdeklődőkkel.

 

A független teszteket végző AV-TEST intézet a tavalyi év során a fejlett támadások elleni védelmi megoldások hatékonyságát vizsgálta. A biztonsági megoldásokat több mint 1000 zero day típusú támadáson tesztelték, megfertőzött weboldalak és e-mailek segítségével. Az AV-TEST vizsgálta a megoldások felderítési képességeit is, amelyhez több mint 150 000 elterjedt és jelenleg is működő fenyegetést használt fel. A 2015-ös tesztelési időszakban a minősítő intézet a Symantec Endpoint Protection megoldását találta a legjobbnak.

 

A Symantec Endpoint Protection megoldása átlagosan minden hatodik AV-TEST vizsgálatban kiemelkedően magas – gyakorlatilag 100 százalékos - védelmi teljesítményt mutatott. Ezt a folyamatosan magas hatékonyságot jutalmazta az AV-TEST a „Best Protection 2015 Award” elnevezésű díjjal. Az AV-TEST a Norton Security megoldásnak ítélte a legjobb otthoni felhasználóknak szánt védelem díját, így első alkalommal nyert egyetlen gyártó mindkét (otthoni és a vállalati) kategóriában.

 

A fenyegetések egyre gyorsabban fejlődnek, és napjaink összetett, nagyméretű hálózatai problémát jelentenek a vállalatoknak a védekezés során. A Symantec Endpoint Protection megoldását arra tervezték, hogy megfeleljen ezeknek a kihívásoknak, és többszintű védelmet kínáljon a végpontokon. A SEP több, mint egy hagyományos antivírus, így a tűzfal és a behatolás megelőző rendszer (IPS) is része a megoldásnak, amely a világ legnagyobb civil fenyegetéseket elemző hálózatának (Global Intelligence Network - GIN) adatait használja a védekezéshez. 

 

A Symantec Global Intelligence Network világszerte több mint 10 billió biztonsági eseményt monitoroz, elemez, és dolgoz fel évente. Ez azt jelenti, hogy a különböző forrásokból származó, fenyegetésekről szóló adatok alapján megkeresi és összeköti azokat közös jellemzőket, amelyek egy későbbi támadásra utalhatnak. A GIN által feldolgozott adatok 157 országban működő, több mint 41 millió szenzortól származnak. A szervezet naponta több mint 13 milliárd webes kérést vizsgál át, és havonta 8 milliárdnál is több, 5 millió gyanús fiókból származó e-mailt elemez. 

 

A Symantec nemrégiben elindított egy új weboldalt a saját honalapján belül, amelyeken a GIN elemzéseinek eredményeit mutatják meg a felhasználóknak. A Latest Integlligence elnevezésű oldal folyamatosan frissülő grafikonokat és táblázatokat tartalmaz, amelyek .png vagy .jpeg formátumban letölthetők és felhasználhatók prezentációkban, vagy a beépítet modulokon keresztül megoszthatók a közösségi felületeken. Az oldal kiváltja a korábban havonta megjelenő Intelligence Reportot, így a hagyományos PDF-alapú jelentés megszűnik. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar rendező a nyertesek között a fiatal filmesek európai versenyén

Galambos Levente az öt győztes egyike az Európai Bizottság EUandME elnevezésű kampánya részeként megrendezett filmes versenynek. A nyertes fiatal rendezők fejenként 7500 eurós támogatást kaptak, és neves európai filmrendezők mentorálásával vitték filmre ötletüket. A magyarországi bemutatót július 18-án tartották Budapesten, a Premier KultCaféban. A Rejtett értékek című film már elérhető online is.

2019. július 22. 10:10

Programdömping a PLÁZSon

Július 19-20-21-én annyi program lesz a PLÁZSon, hogy nem is érdemes elhagyni a siófoki nagystrand homokos partját. Lesz Halott Pénz, Horváth Tamás, Rakonczai Imre koncert, az Arénában hajnalig tartó bulik, míg napközben az Eisberg - Just Clear Fitness Fesztivál vár mindenkit, aki szereti aktívan eltölteni a hétvégéit.

2019. július 18. 13:24

Védekezzünk a szúnyogok ellen

Az idei évben a hatalmas esők után érkező hirtelen erőteljes felmelegedés rendkívül kedvezően hatott a szúnyoglárvák fejlődésére. Esős időben nem lehet alkalmazni a településeken bevett szúnyoggyérítési módszereket. A szúnyoginvázió nem csak a vízparti településeket érinti, és sajnos nem csupán néhány kellemetlenül égő csípés a hozománya a szárnyas rovarnak.

2019. július 15. 13:50

Idén is várja az önkénteseket a Sziget

A Sziget fesztiválra idén is várják a lelkes önkéntesek jelentkezését, akik szeretnének egy világszínvonalú esemény kulisszái mögé látni, megismerni az ott folyó munkát és ezzel tapasztalatot szerezni.

2019. július 15. 12:16

Music FM a Lupán

Újra éled az idén év elején megszűnt Music Fm, ha nem is az éterben, de a rádió egykori DJ-i Budapest tengerpartjának legújabb helyszínén, a Takarék Beachen hétvégente pakolják majd a lemezeket. Július 12-én indul a sorozat.

2019. július 11. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. 17:06

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26
online sportfogadás