A Symantec nyerte a legjobb védelem díját

forrás: Prím Online, 2016. március 10. 15:12

A Symantec Endpoint Protection (SEP) megoldása nyerte az AV-TEST “Best Protection 2015 Award” elnevezésű díját a vállalati felhasználók kategóriájában. A minősítő intézet a Symantec Endpoint Protection 2015-ös minősítő vizsgálatai során tapasztalt folyamatosan magas biztonsági teljesítményét ismerte el a díjjal.

A SEP nagymértékben támaszkodik a Symantec által üzemeltetett Global Intelligence Network (GIN) adataira. A GIN a világ legnagyobb civil fenyegetéseket elemző hálózata, amelynek adatait a Symantec nemrégiben indított folyamatosan frissülő weboldalán is megosztja az érdeklődőkkel.

 

A független teszteket végző AV-TEST intézet a tavalyi év során a fejlett támadások elleni védelmi megoldások hatékonyságát vizsgálta. A biztonsági megoldásokat több mint 1000 zero day típusú támadáson tesztelték, megfertőzött weboldalak és e-mailek segítségével. Az AV-TEST vizsgálta a megoldások felderítési képességeit is, amelyhez több mint 150 000 elterjedt és jelenleg is működő fenyegetést használt fel. A 2015-ös tesztelési időszakban a minősítő intézet a Symantec Endpoint Protection megoldását találta a legjobbnak.

 

A Symantec Endpoint Protection megoldása átlagosan minden hatodik AV-TEST vizsgálatban kiemelkedően magas – gyakorlatilag 100 százalékos - védelmi teljesítményt mutatott. Ezt a folyamatosan magas hatékonyságot jutalmazta az AV-TEST a „Best Protection 2015 Award” elnevezésű díjjal. Az AV-TEST a Norton Security megoldásnak ítélte a legjobb otthoni felhasználóknak szánt védelem díját, így első alkalommal nyert egyetlen gyártó mindkét (otthoni és a vállalati) kategóriában.

 

A fenyegetések egyre gyorsabban fejlődnek, és napjaink összetett, nagyméretű hálózatai problémát jelentenek a vállalatoknak a védekezés során. A Symantec Endpoint Protection megoldását arra tervezték, hogy megfeleljen ezeknek a kihívásoknak, és többszintű védelmet kínáljon a végpontokon. A SEP több, mint egy hagyományos antivírus, így a tűzfal és a behatolás megelőző rendszer (IPS) is része a megoldásnak, amely a világ legnagyobb civil fenyegetéseket elemző hálózatának (Global Intelligence Network - GIN) adatait használja a védekezéshez. 

 

A Symantec Global Intelligence Network világszerte több mint 10 billió biztonsági eseményt monitoroz, elemez, és dolgoz fel évente. Ez azt jelenti, hogy a különböző forrásokból származó, fenyegetésekről szóló adatok alapján megkeresi és összeköti azokat közös jellemzőket, amelyek egy későbbi támadásra utalhatnak. A GIN által feldolgozott adatok 157 országban működő, több mint 41 millió szenzortól származnak. A szervezet naponta több mint 13 milliárd webes kérést vizsgál át, és havonta 8 milliárdnál is több, 5 millió gyanús fiókból származó e-mailt elemez. 

 

A Symantec nemrégiben elindított egy új weboldalt a saját honalapján belül, amelyeken a GIN elemzéseinek eredményeit mutatják meg a felhasználóknak. A Latest Integlligence elnevezésű oldal folyamatosan frissülő grafikonokat és táblázatokat tartalmaz, amelyek .png vagy .jpeg formátumban letölthetők és felhasználhatók prezentációkban, vagy a beépítet modulokon keresztül megoszthatók a közösségi felületeken. Az oldal kiváltja a korábban havonta megjelenő Intelligence Reportot, így a hagyományos PDF-alapú jelentés megszűnik. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lenny Kravitz és Marshmello is jön a VOLTra

A Telekom VOLT Fesztivál első fellépői között tucatnyi világsztár szerepel: többek között Lenny Kravitz, Marshmello, Passenger és Yungblud. Idén először jelentős kedvezménnyel diákbérlet is vásárolható, több kemping lesz, amelyek részeként a VOLT VILLAGE fullos szolgáltatásokat ígér, az early bird jegyakcióban pedig minden megvásrolt bérlet után egy fát ültet a VOLT. Aki pedig az idei emlékeket akarja felidézni, az aftermovie-t nézve itt megteheti.

2019. november 27. 10:16

Online sportfogadás a legjobb oldalakon

Számos online fogadóiroda van a piacon, és olykor nem egyszerű eldönteni, melyik is igazán megbízható ezek közül. A Pepebet erre kínál megoldást, és segít eligazodni az online sportfogadás útvesztőjében.

2019. november 20. 15:21

Már készülhetünk a 2020-as Szabadság Szigetére

Érdemes beírni a naptárba: 2020. augusztus 5-én indul az év legjobb hete, a Szabadság Szigetén. Aki a november 14-én déli 12 órától 24 órán át tartó “Szitizen Prime” akcióban vásárol bérletet a jövő évi Szigetre, nem csupán a legolcsóbban válthat hetijegyet, de exkluzív ajándékcsomagot is kap, a környezettudatosság jegyében.

2019. november 13. 11:30

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás