Kapcsolódás és együttműködés az ICT iparban

ITU Telecom World 2016

forrás: Prím Online, 2016. október 26. 14:03

Vajon miért olyan fontos biztosítani az embereknek, hogy hozzáférjenek az információhoz és a kommunikációs technológiákhoz? És vajon az együttműködés miért tölt be vezető szerepet a társadalmi-gazdasági fejlődésben?

Ezek a kérdések az idei ITU Telecom World 2016 meghatározó részét képezik. Ez egy olyan platform, ahol kormányzatok, vállalatok és kis- középvállalkozások évről évre találkozhatnak, és megoszthatják nézeteiket egymással.

 

Az ITU az ENSZ szakosított intézménye az ICT területre, melyet idén Bangkokban rendeznek meg november 14. és 17. között.  A rendezvény egy nemzetközi kiállítás is egyben, ahol különféle digitális megoldásokkal találkozhatnak a résztvevők, valamint egy világszínvonalú vitafórumot is kínál a háromnapos esemény.

 

A standok, pavilonok, fórumok mellett a hangsúly a közös munkán lesz, amely révén felgyorsítható az innováció az ICT szektorban, mely az életminőségen is képes javítani. Az ICT-ben rejlő átalakító potenciál példátlan: az egészségügytől az oktatásig, a digitális pénzügyi szolgáltatásoktól az elektronikus kormányzásig, a mezőgazdaság vagy a közlekedés terén is kiemelkedő a szerepe, szinte nincs olyan tevékenységi terület, amely valamilyen szálon ne kapcsolódna hozzá.

 

Tehát a téma az utcán hever, és az idei ITU a trendekre fókuszálva egy egységes képet nyújt arról a résztvevőknek, mi is zajlik jelenleg az ICT ágazatban.

 

Az ITU Telecom World 2016 hivatalos weboldalán már elérhető a teljes program, és itt lehet regisztrálni is a résztvevőknek: http://telecomworld.itu.int/

Kulcsszavak: ITU TELECOM WORLD

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Készüljön fel a megosztás gazdaságára!

Bár már most is sok mindent felborított, valójában a megosztás alapú gazdaság – sharing economy – növekedése még csak most kezdődik igazán. Becslések szerint 2025-re számos területen megközelíti a hagyományos gazdaság részesedését. Az előrelátó cégvezetők jobban teszik, ha most kezdik a felkészülést! Ebben segít a Piac & Profit június 15-i konferenciája. 

2017. június 8. 13:51

Cégmarketing trendek 2017-ben

Nem elég jónak lenni, annak is kell látszani – tartja a mondás. A nehéz piaci körülmények között pedig különösen igaz, jó marketing nélkül nagy eséllyel lehúzhatjuk a rolót. Azonban ez a terület manapság olyan gyorsan változik, hogy cégvezető legyen a talpán, aki követni tudja a trendeket. A Piac & Profit június 22-i konferenciáján a legjobb szakértők segítségével egy nap alatt áttekinthet mindent, a Facebook kommunikációtól a személyes márkaépítésig.

2017. június 2. 15:19

Pénz kéne… de honnan?

A vissza nem térítendő uniós források mellett ideje megbarátkoznia a cégvezetőknek más finanszírozási lehetőségekkel is, hamarosan ugyanis vége lesz a pénzesőnek. Pénzügyi eszközök, kockázati tőke, angyalbefektető – számos lehetőség, de melyik a legjobb? A Piac & Profit június 8-i, Pénz, de honnan? konferenciáján szakértő előadók segítségével tájékozódhat. 

2017. május 29. 16:02

Kiterjeszti eladóvédelmi programját Magyaroszágon a PayPal

A PayPal bejelentette, hogy kibővíti eladóvédelmi programját Magyarországon. A program védelmet kínál a kereskedőknek arra az esetre, ha a vételárat jogtalan tranzakcióval, például egy hackerek által feltört számláról fizetik, vagy ha a vásárló azt állítja, nem kapta meg a megrendelt tételt. Ezekben az esetekben a PayPal Eladóvédelmi Program (PayPal Seller Protection) a hatálya alá eső tranzakciók teljes összegére kiterjedően biztosítja az eladó felet.

2017. május 26. 11:01

Hwanseog Choi a Samsung Electronics Magyar Zrt. új elnöke

2017. május 11-től az eddig alelnökként tevékenykedő Hwanseog Choi veszi át a televíziókészülékek, mobil technológiák és digitális megoldások terén vezető globális nagyvállalat hazai leányvállalatának, a Samsung Electronics Magyar Zrt.-nek az irányítását.

2017. május 17. 12:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közterületet neveztek el a neves informatikusról, Jánosi Marcellről

2017. június 22. 10:22

Generációs ugrást hoz a technológiában az 5G Koalíció

2017. június 19. 15:16

Gyorsítja külföldi terjeszkedését a Codecool programozóiskola

2017. május 18. 11:11

Google: Bagoly-algoritmussal a hamis hírek ellen

2017. április 27. 15:15
cloudappsportal.com