Kapcsolódás és együttműködés az ICT iparban

ITU Telecom World 2016

forrás: Prím Online, 2016. október 26. 14:03

Vajon miért olyan fontos biztosítani az embereknek, hogy hozzáférjenek az információhoz és a kommunikációs technológiákhoz? És vajon az együttműködés miért tölt be vezető szerepet a társadalmi-gazdasági fejlődésben?

Ezek a kérdések az idei ITU Telecom World 2016 meghatározó részét képezik. Ez egy olyan platform, ahol kormányzatok, vállalatok és kis- középvállalkozások évről évre találkozhatnak, és megoszthatják nézeteiket egymással.

 

Az ITU az ENSZ szakosított intézménye az ICT területre, melyet idén Bangkokban rendeznek meg november 14. és 17. között.  A rendezvény egy nemzetközi kiállítás is egyben, ahol különféle digitális megoldásokkal találkozhatnak a résztvevők, valamint egy világszínvonalú vitafórumot is kínál a háromnapos esemény.

 

A standok, pavilonok, fórumok mellett a hangsúly a közös munkán lesz, amely révén felgyorsítható az innováció az ICT szektorban, mely az életminőségen is képes javítani. Az ICT-ben rejlő átalakító potenciál példátlan: az egészségügytől az oktatásig, a digitális pénzügyi szolgáltatásoktól az elektronikus kormányzásig, a mezőgazdaság vagy a közlekedés terén is kiemelkedő a szerepe, szinte nincs olyan tevékenységi terület, amely valamilyen szálon ne kapcsolódna hozzá.

 

Tehát a téma az utcán hever, és az idei ITU a trendekre fókuszálva egy egységes képet nyújt arról a résztvevőknek, mi is zajlik jelenleg az ICT ágazatban.

 

Az ITU Telecom World 2016 hivatalos weboldalán már elérhető a teljes program, és itt lehet regisztrálni is a résztvevőknek: http://telecomworld.itu.int/

Kulcsszavak: ITU TELECOM WORLD

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Minden, amit tudni szeretne a bináris opcióról, de eddig habozott megkérdezni

Az internet eljövetelével a világ különböző részein élő emberek számára egyaránt könnyebb lett a pénzkereset.

2017. március 13. 13:36

Három új programot indít a Google a magyar startupok támogatására

A Google három új, startupokat támogató program indulását jelentette be. A programok célja, hogy segítsék a magyar startupok növekedését és azok pozícióját a globális piacon. A vállalat a varsói Google Campus két évvel ezelőtti megnyitása mellett a most elindított programokkal is kifejezetten a startupokra kíván koncentrálni, amik tervezetten az év végéig 100 startupot érintenek majd a régióban.

2017. március 9. 12:55

Dögös tech trendekkel jön az idei SMART 2017 konferencia

Az idei SMART 2017 konferencián a fejlesztői és okos szenzoros témákon túl idén kiemelt fókuszban lesznek az adatvezérelt szolgáltatások, a fintech, a mesterséges intelligencia, a virtuális valóság, az IoT dev és az ipar 4.0.

2017. február 22. 09:52

Megtartani, megszerezni, elcsábítani

Egy hazai felmérés szerint a háztartások közel fele váltott már valaha szolgáltatót, és ez leginkább a tévé-előfizetéseknél fordul elő. Amióta létezik verseny a piacon, mindig is nagy dilemmát okozott az ügyfélkapcsolatok gondozása, a lemorzsolódások megelőzése, új előfizetők megszerzése. A váltásnak, az elvándorlásnak néha egyszerűen technikai oka van – ilyen volt például néhány éve a földi digitális átállás –, máskor egy új, agresszív versenytárs vonzó(nak tűnő) ajánlata készteti elgondolkodásra az ügyfeleket.

2017. február 20. 12:45

Amikor az ember nagyritkán csodát lát, akkor azt becsülje meg

Nekem kétszer sikerült csodát látni a Superbowlon. Egyszer, amikor a sisakja segítségével kapta el a játékos a labdát az utolsó pillanatban. A mostani meccsen is akadt izgalom az utolsó pillanatra, mert a Patriots nagy hátrányból a végére egyenlített és a hosszabbításban győzött, a csoda viszont Edelman-nak köszönhető: Tom Brady dobását három Falcon játékos között, centikre a földtől kapta el. Az ilyen az fizikailag lehetetlen, és mégis több kameraállásból is látható a csoda. Ezt megismételni nem nagyon tudja majd senki…

2017. február 7. 10:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

SMART 2017: munkaerőhiány tombolhat a digitális iparágakban

2017. március 30. 10:19

A Google feltörte a 2012 előtt használt elektronikus aláírásokat védő algoritmust

2017. március 27. 12:18

A Telenorhoz igazolt a Magyar Vöröskereszt

2017. március 21. 15:37

Sikeresen lezárult a HARMAN cégcsoport felvásárlása

2017. március 15. 09:40
cloudappsportal.com