Kapcsolódás és együttműködés az ICT iparban

ITU Telecom World 2016

forrás: Prím Online, 2016. október 26. 14:03

Vajon miért olyan fontos biztosítani az embereknek, hogy hozzáférjenek az információhoz és a kommunikációs technológiákhoz? És vajon az együttműködés miért tölt be vezető szerepet a társadalmi-gazdasági fejlődésben?

Ezek a kérdések az idei ITU Telecom World 2016 meghatározó részét képezik. Ez egy olyan platform, ahol kormányzatok, vállalatok és kis- középvállalkozások évről évre találkozhatnak, és megoszthatják nézeteiket egymással.

 

Az ITU az ENSZ szakosított intézménye az ICT területre, melyet idén Bangkokban rendeznek meg november 14. és 17. között.  A rendezvény egy nemzetközi kiállítás is egyben, ahol különféle digitális megoldásokkal találkozhatnak a résztvevők, valamint egy világszínvonalú vitafórumot is kínál a háromnapos esemény.

 

A standok, pavilonok, fórumok mellett a hangsúly a közös munkán lesz, amely révén felgyorsítható az innováció az ICT szektorban, mely az életminőségen is képes javítani. Az ICT-ben rejlő átalakító potenciál példátlan: az egészségügytől az oktatásig, a digitális pénzügyi szolgáltatásoktól az elektronikus kormányzásig, a mezőgazdaság vagy a közlekedés terén is kiemelkedő a szerepe, szinte nincs olyan tevékenységi terület, amely valamilyen szálon ne kapcsolódna hozzá.

 

Tehát a téma az utcán hever, és az idei ITU a trendekre fókuszálva egy egységes képet nyújt arról a résztvevőknek, mi is zajlik jelenleg az ICT ágazatban.

 

Az ITU Telecom World 2016 hivatalos weboldalán már elérhető a teljes program, és itt lehet regisztrálni is a résztvevőknek: http://telecomworld.itu.int/

Kulcsszavak: ITU TELECOM WORLD

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tulajdonosváltás az Invitel Csoportnál

Az Invitel Csoport többségi tulajdonosa megállapodást írt alá a cégcsoport részvényeinek eladásáról a China-CEE Fund-dal, amelynek befektetési tanácsadója a budapesti irodával is rendelkező CEE Equity Partners. A tranzakció a szükséges részvényesi és versenyhatósági hozzájárulások megszerzését követően zárul.

2017. január 14. 11:07

A prágai székhelyű Rockaway az arukereso.hu új tulajdonosa

A  Naspers - a KBC Securities Magyarország Coporate Finance segítségével - értékesítette az Arukereso.hu, Compari.ro és Pazaruvaj.com árösszehasonlító oldalakat. A vevő a prágai székhelyű Rockaway csoport, amely a tranzakcióval tovább kívánja erősíteni jelenlétét a közép- és kelet-európai e-commerce és azon belül különösen az árösszehasonlító piacon.

2017. január 3. 19:49

Felelősség a települések digitális jövőjéért

Budaörs város (28.400 lakos) és Alsómocsolád község (276 lakos) polgármesterei december 7.-én együttműködési megállapodást írtak alá a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének székházában, mellyel elindították a Digitális Jövő Települési Hálózat (DJTH) kiépítését. A településvezetőket az a meggyőződés vezette, hogy az új technológiák befogadási képessége része a települési társadalmi közfelelősség vállalásnak, s ennek a városok és községek csak közösen fellépve, munkamegosztásban és együttműködve képesek megfelelni.

2016. december 9. 08:51

Januárban jön a IV. Magyar Marketing Fesztivál

A tavaly 1200 résztvevővel megrendezett, teltházas konferencia minden eddiginél erősebb szakmai programmal és „show”-val érkezik immár 4. alkalommal.

2016. december 5. 12:32

Még mindig a Google hozza a legtöbb vásárlót a webáruházaknak

Vannak olyan online marketing szakemberek, akik évek óta a SEO (azaz a keresőoptimalizálás) halálát vizionálják, és ezt azzal magyarázzák, hogy az átlag felhasználó keresési szokásai olyan mértékben változtak meg, hogy a SEO felett – egyszerűen - eljárt az idő. A legújabb kutatások azonban mást mutatnak: készülj a karácsonyra a Google-val!

2016. november 15. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom átruházza a többségi részesedését a Crnogorski Telekomban

2017. január 10. 11:37

2016 végére a teljes mobil adatforgalom 70%-a már a 4G hálózaton fut a Telekomnál

2017. január 3. 12:44

Még nem késő! Csatlakozz a magyar delegációhoz!

2016. december 16. 13:02

Önvezető Uber-taxik és más "autós" hírek

2016. december 15. 11:58
cloudappsportal.com