Kapcsolódás és együttműködés az ICT iparban

ITU Telecom World 2016

forrás: Prím Online, 2016. október 26. 14:03

Vajon miért olyan fontos biztosítani az embereknek, hogy hozzáférjenek az információhoz és a kommunikációs technológiákhoz? És vajon az együttműködés miért tölt be vezető szerepet a társadalmi-gazdasági fejlődésben?

Ezek a kérdések az idei ITU Telecom World 2016 meghatározó részét képezik. Ez egy olyan platform, ahol kormányzatok, vállalatok és kis- középvállalkozások évről évre találkozhatnak, és megoszthatják nézeteiket egymással.

 

Az ITU az ENSZ szakosított intézménye az ICT területre, melyet idén Bangkokban rendeznek meg november 14. és 17. között.  A rendezvény egy nemzetközi kiállítás is egyben, ahol különféle digitális megoldásokkal találkozhatnak a résztvevők, valamint egy világszínvonalú vitafórumot is kínál a háromnapos esemény.

 

A standok, pavilonok, fórumok mellett a hangsúly a közös munkán lesz, amely révén felgyorsítható az innováció az ICT szektorban, mely az életminőségen is képes javítani. Az ICT-ben rejlő átalakító potenciál példátlan: az egészségügytől az oktatásig, a digitális pénzügyi szolgáltatásoktól az elektronikus kormányzásig, a mezőgazdaság vagy a közlekedés terén is kiemelkedő a szerepe, szinte nincs olyan tevékenységi terület, amely valamilyen szálon ne kapcsolódna hozzá.

 

Tehát a téma az utcán hever, és az idei ITU a trendekre fókuszálva egy egységes képet nyújt arról a résztvevőknek, mi is zajlik jelenleg az ICT ágazatban.

 

Az ITU Telecom World 2016 hivatalos weboldalán már elérhető a teljes program, és itt lehet regisztrálni is a résztvevőknek: http://telecomworld.itu.int/

Kulcsszavak: ITU TELECOM WORLD

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Biztonságos biometrikus technológiával gyorsul az ügyintézés a Telenornál

A hazai távközlési szolgáltatók közül elsőként a Telenor vezet be üzleteiben olyan digitális aláírást, amely nem csupán az aláírás képét, hanem az írás vonalát, sebességét, az érintőpálca nyomásának erősségét és dőlésszögét is rögzíti digitálisan. A digitális technológia használata jelentősen meggyorsítja az ügyintézést és szükségtelenné teszi a papíralapú adminisztrációt is. Bár a biometrikus technológia országos bevezetése jelentős befektetést igényelt a Telenortól, előnyei révén már egy éven belül megtérülhet az átállás a vállalat számára.

2017. szeptember 7. 11:27

Év CIO-ja 2017

Idén is a Vezető Informatikus Szövetsége (VISZ) őszi évadnyitó rendezvényén, az INFOHAJÓ-n adták át az Év CIO-ja, valamint a tavaly alapított, a szervezet elnökeként hosszú időn át tevékenykedő Braun Péter nevét viselő elismerést, amellyel a Szövetség a 35 évnél fiatalabb informatikai vezetők munkáját szeretné elismerni.

2017. szeptember 1. 14:19

Rangos elismeréseket kaptak az ESET megoldásai

Az ESET gyermekvédelmi termékeit és macOS biztonsági megoldásait díjazta a világ vezető biztonsági szoftvertesztelője, az AV-Comparatives. A tesztek során a programok hatékonysága, egyszerűsége, felhasználóbarát felépítése és sebessége vívta ki leginkább a szervezet tesztelőinek elismerését. A szakmai körökben ismert SC Magazine pedig az Endpoint Security vizsgálata során minden kategóriában a maximum 5 pontos értékelést adta a terméknek.

2017. augusztus 24. 15:17

Early bird kedvezménnyel megnyílt "Az Év Honlapja" pályázat

Magyarország legismertebb online marketing-kommunikációs pályázata, "Az Év Honlapja", keretében a szakértő zsűri idén ősszel is kiválasztja az év legjobb weboldalait. A webfejlesztőknek és tulajdonosoknak azonban érdemes már most nevezniük, mert elindult a kedvezményes Early Bird-jelentkezés!

2017. augusztus 15. 23:32

Dariusz Kwieciński a Fujitsu új kelet-európai vezetője

A Fujitsu piacvezető japán infokommunikációs-technológiai vállalat júliustól Dariusz Kwiecińskit nevezte ki kelet-európai vezetőjévé. Új pozíciójában Kwieciński felel a Fujitsu értékesítési és üzleti tevékenységéért Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia területén. 

2017. július 6. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Késésben vagy? - Akkor gyorsan regisztrálj!

2017. szeptember 19. 19:45

Együttműködés a biztonságos jövőért

2017. szeptember 6. 09:21

Elsőként került magyar cég a nemzetközi HR elitbe

2017. augusztus 4. 13:40

Júniusi vírusriport az ESET-től

2017. július 25. 17:21
cloudappsportal.com