10 kevésbé ismert tény Elon Musk életéről

forrás: Prím Online, 2020. május 7. 09:45

Összegyűjtöttünk 10 olyan dolgot, amit biztosan nem tudtál Elon Maskról. Számunkra is meglepő információkra leltünk.

 

1. Három állampolgársága van: dél-afrikai, kanadai és amerikai.


Muskot a dél-afrikai Pretóriában nevelték fel, mielőtt 17 éves korában Kanadába költözött. Három évvel később az Egyesült Államokba utazott, hogy üzletvitelt és fizikát tanuljon a philadelphiai Pennsylvania Egyetem falai között.

 

2. Kilenc éves korában saját magától tanult meg programozni.

 

Állítólag csak 9 éves volt, amikor megtanította magának a számítógépes programozás alapjait. Három évvel később egy Blastar nevű, űr témájú játékot készített. Még abban az évben 500 dollárért eladta a Blastar kódját egy számítógépes magazinnak. A Blastar továbbra is fellelhető és játszható online.

3. Mindössze két napot töltött a Stanfordon.

 

Miután két – igen, kettő - főiskolai diplomát szerzett a Pennsylvaniai Egyetemen, Kaliforniába költözött, hogy fizikát tanuljon. De mindössze két nap után otthagyta az iskolát, hogy megalapítsa az első cégét, a Zip2-t.

4. Musk inspirálta Tony Stark, vagyis Ironman karakterét.

 

A szuperhős és vállalkozó Tony Stark nem véletlenül hasonlít annyira Muskra. Az őt játszó színész, Robert Downey Jr. állítólag többször is le akart ülni Musk-kal, hogy ihletet merítsen a karaktere számára. Az Iron Man 2 egyes részeit a SpaceX területén forgatták, és maga Musk is feltűnik a filmben.

5. Musk hivatalos Tesla fizetése jóval alacsonyabb, mint bárki gondolná.

 

Az ember azt gondolná Elon Musk legalább egy euromillions főnyereményt visz haza minden hónapban. Teljes kompenzációs csomagja a Tesla részéről azonba kevesebb, mint 40.000 dollár. És állítólag többször megesett már, hogy be sem váltotta a csekkeket. Ugyanakkor a birtokában lévő 35 millió Tesla részvény, valamint a SpaceX és egyéb érdekeltségei miatt szükségtelen aggódni érte.

6. Nagy X-Men rajongó.

 

A Tesla gyár fejlesztése során Musk úgy döntött, hogy az új robotokat X-Men karakterek után nevezi el, köztük Xavier, Iceman, Wolverine, Storm és Colossus. A gyárfejlesztés bejelentésekor a Tesla cég azt írta: „Számunkra ezek a robotok olyanok, mint a szuperhősök, tehát úgy gondoltuk, hogy megérdemelnék a szuperhős neveket.”

7. Éjszakai klubbá alakította a házát az egyetemen.

 

Amikor a Pennsylvaniai Egyetemre járt, Musk és a szobatársa úgy döntött, hogy elmenekül a hallgatói szállásról és egy nagyobb házba költöznek az egyetemen kívül. A bérleti díj fizetése érdekében éjszakai klubbá alakították, amely esténként akár ezer látogatót is képes volt befogadni.

8. A Dungeons & Dragons mestere volt.

 

Fiatal korában Musk unokatestvéreivel Johannesburgba utazott egy Dungeons & Dragons versenyre. Unokatestvére, Peter Rive szerint Musk „hihetetlen képzeletével” és azzal a képességével, hogy az embereket „lenyűgözte és inspirálta” segítette a csapatot a bajnokság megnyerésében.

 

9. Volt olyan, hogy napi 1 dolláros költségvetéssel élt.

 

Amikor megérkezett Észak-Amerikába Musk elhatározta, hogy naponta kevesebbért, mint egy lottó sorsjegy ára vásárol élelmet a szupermarketben. "Hot dog-ot és a narancsot vettem, de egy idő után igazán belefáradsz a hot dog és a narancs evésbe" - magyarázta Musk.10. Igazi könyvmoly volt.


Musk azt mondta: „A könyvek neveltek fel. Elsősorban a könyvek, aztán a szüleim.” Naponta akár 10 órát is képes volt eltölteni a könyvek felett. Állítólag kilenc éves korára többször is elolvasta a teljes Encyclopedia Britannicát. Később a sci-fi és a fantasy tartoztak a kedvencei közé, köztük a Gyűrűk Ura és Isaac Asimov Alapítvány sorozata.

 

Kép: wikipedia

 

Forrás: LottoPark

Kulcsszavak: Elon Musk

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A VOLTra készül Sopron

A hagyományok szerint július 1-től a VOLT színeibe öltözik Sopron elsőszámú jelképe, a Tűztorony. Ez az a nap ugyanis, amikor az eredeti tervek szerint 28. alkalommal indult volna el a város másik jelképének számító esemény, a Telekom VOLT Fesztivál. Az idei VOLT elmarad ugyan, július 4-re azonban egy nagyszabású filmbemutatóval készülnek a szervezők. A “Lesz VOLT” című alkotást szombat este Sopronban és Budapesten szabadtéren vetítik, vasárnbap pedig országos TV-premierként az M2-Petőfi TV tűzi műsorára.

2020. június 29. 15:50

Kutatás: mire vágynak a magyarok az ágyban

Az, hogy mi számít normálisnak a szexuális fétisek közül vagy hogy mennyi az ideális életkor a szüzesség elvesztésére, a szakembereket és a társadalmat is megosztja. Évről-évre születnek a témával foglalkozó felmérések, tudományos kutatások, leggyakrabban azonban kénytelenek vagyunk beérni nemzetközi adatokkal. Ezúttal azonban a legnagyobb hazai szexpartner kereső weboldal, a Szexrandi.hu készített egy nagy országos felmérést, melyen közel 1400-an vettek részt és amin keresztül beláthatunk most a többiek fejébe: azaz ki, mire izgul, ha szexről van szó. Gondolta volna például, hogy a szexpartnert kereső nők egyharmada biszexuális és a férfiaknál is 10% ez az arány? 

2020. június 9. 23:32

Mégis van mozi! Autósmozi nyílik a budapesti Árkád tetején

Jó hírünk van azok számára, akik már a Grease és a Szeretném, ha szeretnél óta tudják, meg akarják tapasztalni az autós mozizás varázsát. Június 13-tól a PANAM autósmoziban forgathatják vissza az idő kerekét. Az autósmozi érintésmentes eszközökkel vár, így a koronavírus ideje alatt sem maradunk biztonságos szórakozás nélkül. A helyszínt a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetőtéri parkolója biztosítja, ahol a tervek szerint hosszútávon élvezhetjük majd a szabadtéri filmnézést.

2020. május 26. 10:33

Home office és a mögötte rejlő nehézségek

Manapság egyre több ember végez különféle munkákat otthonról, ami gyökeresen megváltoztatott számos munkamenetet és szokást. Valójában ennyire egyszerű technikailag a home office, és milyen előnyei, illetve hátulütői vannak?

2020. május 20. 13:52

Állati találkozások

Az emberi kíváncsiság az állatvilágra is kiterjed: igyekszünk minél közelebb férkőzni hozzájuk, hogy mindent megtudjunk róluk, és közben olyan felvételeket is készíthessünk, amelyek több száz like-ot érnek majd a közösségi oldalakon. A Viasat Nature természetcsatorna ezúttal vadállatokról elkapott, hihetetlen egyedi képeket mutat be kedden este 8-tól az Elképesztő állati találkozásokban. Soha nem tapasztalt légyottoknak lehetünk szemtanúi ember és állat, állat és állat között, amelyek hol szívszorító, hol győzedelmes véget érnek. És íme néhány dolog, amit jó tudni, ha valaki vadállatok lesére indulna!

2020. május 19. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás