A koronavírus hatásai a kapcsolatokra

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 12. 08:33

Akár elismerjük a koronavírus létezését és pusztítását, akár tagadjuk azt, mindenképp el kell ismernünk, hogy a miatta bevezetett bezártság minden kapcsolatra hatással volt. Ez lehet pozitív és negatív egyaránt, sőt, mind az érzelmi, mind a szexuális életre is jelentősen kihatott.

A kapcsolatok fajtái és az ebből fakadó hatások

 

Ahány kapcsolat, annyiféle kötődés létezik, így igen nehéz megsaccolni, hogy egy adott kapcsolatra milyen módon hatott az összezártság. A meghittebb, bizalomra és biztonságra épülő kapcsolatok esetében minden valószínűség szerint a folyamatos jelenlét jótékonyan hatott, így ezt a változást mindenképp a pozitívak közé kell sorolni. Azok, akiknek az élénk és változatos szexuális élet jelenti az igazi elvárást, nem biztos, hogy annyira jól alakultak a dolgok, hiszen rengeteg mindenben korlátok közé lettek szorítva. Valljuk be, izgalmas minden nap a lakás más pontján csinálni, de néhány hét után már nincs új a nap alatt. 

 

Az emberi, családi kapcsolatok sokat mélyülhettek az utóbbi időben, ami köszönhető az állandó jelenlétnek is, de az is szerepet játszik benne, hogy a személyes találkozást digitálisan kellett megoldani. Ez főként az idősebb rokonokkal való kommunikációban nyilvánult meg, hiszen jó volt, ha bennük is tudtuk tartani a lelket. 


Szex és karantén

 

A folyamatos összezártság teret engedett a kísérletezési kedvnek, azaz sokak fantáziájára jó hatással volt. Persze nem hagyhatjuk figyelmen kívül a családokat sem, ahol nem elég a home office mumusával megküzdeni, de az online iskola is bőven pakolt a szülők vállára a felelősségből. Ebben az esetben még az is előfordulhat, hogy a korábban kielégítő szexuális együttlét mennyisége csökkent, hiszen az új feladatok megoldása sokszor teljes embert kívánt. Éppen ezért nem meglepő, hogy megnőtt a kereslet a pornófilmek iránt, így ez az ágazat tekinthető az igazi nyertesnek a karantén vonatkozásában. 

 

Persze azok, akiknek volt idejük és módjuk újdonságokat kipróbálni, sok új tapasztalattal és akár szexuális segédeszközzel is gazdagodhattak

 


Teljesítménykényszer és szorongás

 

A fokozott elvárás, hogy ha már többet vagyunk együtt, akkor az szexuálisan is meg kell, hogy látszódjon, sokakban szorongást váltott ki, amihez hozzájárul a vírus okozta stressz és bizonytalanság is. Ez sokszor nem hatott jól a szexuális kapcsolatra, mert így kicsit teljesítménykényszer érzetét keltette a felekben, ami pedig általában nem a gyönyörhöz vezet. 

 

Azoknak, akik így élték meg a karantént, igazi fellélegzést hoz a nyár, hiszen már ki lehet mozdulni, így újra el lehet menni randizni, esetleg kirándulni, sőt utazni is. Ez csökkenti a stresszt és növeli az összebújási kedvet is a párokban, így lehet, hogy nem a karantén alatt, hanem utána fogan több apróság.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kalauz LED izzókhoz

Az elmúlt évtizedben a hagyományos izzókat folyamatosan felváltották a LED égők, de mit kell tudni erről a technológiáról és mik az előnyei? Cikkünkből kiderül!

2020. október 12. 10:26

Hozd össze a családot kooperatív társasjátékkal!

A társasjátékozás remek időtöltés és kikapcsolódás az egész család számára, persze csak ha nem vérre menő küzdelemmé válik, amelyet hisztirohamok és veszekedések sorozata követ. Ahhoz, hogy valóban jól érezzük magunkat a játék során, és igazi családként tudjunk működni, érdemes kipróbálni a kooperatív társasjátékokat, ahol közösen küzdhetünk egy közös cél eléréséért.

2020. október 11. 10:30

Az örökrózsákról röviden

Biztosan neked is van olyan ismerősöd, aki előszeretettel osztja meg a különböző élményeit, így tuti, hogy nem maradhatott ki a képek közül egy vagy több rózsadoboz. Ezek különleges ajándékok, hiszen akár évekig is gyönyörködtethetik a tulajdonosát. Lássuk, hogy mit is kell tudni róluk!

2020. október 11. 09:18

Ékszereink helyes tisztítása

Minden bizonnyal mindenki számára ismerős a helyzet, amikor sportolás vagy kertészkedés közben jut eszünkbe, hogy elfelejtettük levenni az ékszereket. Ha gyakran keveredünk ilyen szituációba - attól függően, hogy milyen alapanyagból készült ékszereket viselünk -, az idő vasfoga gyorsítva fog meglátszódni kedvenc darabjainkon. 

2020. október 11. 08:37

Jótékonykodj gyógyszerkészítményekkel!

Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy egy nagyszerű társadalmi szerepvállalási program részese lehetsz, mindezt kényelmesen, otthonról? A következő cikkben egy olyan jótékonysági programról lesz szó, amely életbevágó gyógyszerkészítményekhez juttatja azokat, akik nem engedhetik meg maguknak a vásárlást. Légy részese, hiszen minden pozitív tettet visszakapunk az életben!

2020. október 10. 08:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás