A koronavírus hatásai a kapcsolatokra

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 12. 08:33

Akár elismerjük a koronavírus létezését és pusztítását, akár tagadjuk azt, mindenképp el kell ismernünk, hogy a miatta bevezetett bezártság minden kapcsolatra hatással volt. Ez lehet pozitív és negatív egyaránt, sőt, mind az érzelmi, mind a szexuális életre is jelentősen kihatott.

A kapcsolatok fajtái és az ebből fakadó hatások

 

Ahány kapcsolat, annyiféle kötődés létezik, így igen nehéz megsaccolni, hogy egy adott kapcsolatra milyen módon hatott az összezártság. A meghittebb, bizalomra és biztonságra épülő kapcsolatok esetében minden valószínűség szerint a folyamatos jelenlét jótékonyan hatott, így ezt a változást mindenképp a pozitívak közé kell sorolni. Azok, akiknek az élénk és változatos szexuális élet jelenti az igazi elvárást, nem biztos, hogy annyira jól alakultak a dolgok, hiszen rengeteg mindenben korlátok közé lettek szorítva. Valljuk be, izgalmas minden nap a lakás más pontján csinálni, de néhány hét után már nincs új a nap alatt. 

 

Az emberi, családi kapcsolatok sokat mélyülhettek az utóbbi időben, ami köszönhető az állandó jelenlétnek is, de az is szerepet játszik benne, hogy a személyes találkozást digitálisan kellett megoldani. Ez főként az idősebb rokonokkal való kommunikációban nyilvánult meg, hiszen jó volt, ha bennük is tudtuk tartani a lelket. 


Szex és karantén

 

A folyamatos összezártság teret engedett a kísérletezési kedvnek, azaz sokak fantáziájára jó hatással volt. Persze nem hagyhatjuk figyelmen kívül a családokat sem, ahol nem elég a home office mumusával megküzdeni, de az online iskola is bőven pakolt a szülők vállára a felelősségből. Ebben az esetben még az is előfordulhat, hogy a korábban kielégítő szexuális együttlét mennyisége csökkent, hiszen az új feladatok megoldása sokszor teljes embert kívánt. Éppen ezért nem meglepő, hogy megnőtt a kereslet a pornófilmek iránt, így ez az ágazat tekinthető az igazi nyertesnek a karantén vonatkozásában. 

 

Persze azok, akiknek volt idejük és módjuk újdonságokat kipróbálni, sok új tapasztalattal és akár szexuális segédeszközzel is gazdagodhattak

 


Teljesítménykényszer és szorongás

 

A fokozott elvárás, hogy ha már többet vagyunk együtt, akkor az szexuálisan is meg kell, hogy látszódjon, sokakban szorongást váltott ki, amihez hozzájárul a vírus okozta stressz és bizonytalanság is. Ez sokszor nem hatott jól a szexuális kapcsolatra, mert így kicsit teljesítménykényszer érzetét keltette a felekben, ami pedig általában nem a gyönyörhöz vezet. 

 

Azoknak, akik így élték meg a karantént, igazi fellélegzést hoz a nyár, hiszen már ki lehet mozdulni, így újra el lehet menni randizni, esetleg kirándulni, sőt utazni is. Ez csökkenti a stresszt és növeli az összebújási kedvet is a párokban, így lehet, hogy nem a karantén alatt, hanem utána fogan több apróság.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

GLS csomagpont - a kényelmes megoldás

Csomagot szeretnél rendelni, de nem tudod megoldani, hogy otthon várd a futárt? Kényelmes megoldás lehet számodra a GLS csomagpont! Mindössze annyit kell tenned, hogy kiválasztod a hozzád legközelebb eső csomagpontot, ahol a futár leadhatja küldeményedet. Az átvételt akkor ejtheted meg, amikor csak szeretnéd. 

2020. szeptember 17. 18:53

Az örök kedvenc - a bébihinta

A babahinták a legkedveltebb gyerekjátékok közé tartoznak. Egész évben használhatjuk őket az időjárástól függetlenül is, de a lakásba is felszerelhetünk egyet. Ha nem szeretnénk fúrni-faragni, választhatunk hintáztató szerkezeteket is, amiben a kisgyerekek a hintázás élményét élhetik át. Hintázni jó. Fejleszt, megnyugtat és felnőttkorig elkísér. Ki tudna ellenállni a függőhinták, függőágyak hívogató kényelmének, amik egyre nagyobb számban vannak jelen kertekben, erkélyeken? 

2020. szeptember 5. 20:09

Védd meg biciklidet, és tartsd távol az illetékteleneket láncos lakattal!

A biciklizár nélkülözhetetlen eszköze a kerékpározásnak, mivel bármikor úgy adódhat, hogy csak pár percre is, de magára kell hagynod hű utazótársadat. Hiába, hogy rálátásod nyílik a szabadon hagyott biciklidre, egy tolvajnak akár 1-2 óvatlan pillanat is elég ahhoz, hogy eltulajdonítsa azt, ami a tiéd. Még ha észre is veszed, hogy valami nincs rendben, nem biztos, hogy időben odaérsz.

2020. szeptember 4. 18:49

Minőségi pergető orsók a ragadozó halas horgászatokhoz

A korszerű pergető orsókra elsősorban a kidolgozottság, a könnyű felhasználás, valamint a megbízhatóság jellemző. Ezekre a tulajdonságokra persze szükség is van, ha eredményesek szeretnénk lenni a ragadozó halas horgászatok alkalmával.

2020. szeptember 3. 20:04

A fűszeres vermut és felhasználása

A vermutot szokás ürmösborként is emlegetni, ugyanis nagy mennyiségben használnak fel ürömfüvet a készítése során. Azonban a fűszerezés nem merül ki ennyiben, számos további növényt és fűszert használnak fel annak érdekében, hogy egy egyedi ízvilággal rendelkező fűszeres bor legyen a végeredmény.

2020. szeptember 1. 20:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás