Tippek az önfeledt kutyás nyaraláshoz

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 12. 08:36

Javában zajlik a nyári szabadságolások ideje, és a munkában megfáradt gazdik szívesen lazítanak pár napot bel- vagy külföldön. Bár akadnak, akik egy rokont vagy barátot kérnek fel “kutyaszitterkedésre”, vagy kedvencüket egy kutyapanzió vendégszeretetére bízzák, azonban sok gazdi el sem tudja képzelni, hogy kihagyja négylábú családtagját a nyaralós kalandokból. 

Nekik készültünk most pár hasznos tanáccsal, hogy az utazás valóban élmény, ne pedig bosszankodás legyen. 

 

Indulás előtt

 

Már a nyaralás tervezése során vedd figyelembe, hogy nem minden szálláshelyen fogadnak állatot, ahol pedig mégis, ott gyakran plusz díjat számítanak fel a kutyus miatt. Bár az interneten néhány kattintással elintézheted a szállásfoglalást, mégis azt ajánljuk, hogy a biztonság kedvéért vedd fel velük a kapcsolatot, és érdeklődj utána, hogy milyen kutyabarát szolgáltatásaik vannak.

 

Az utazás előtti nap általában minden családban őrült csomagolással telik, a nagy felfordulásban azonban ne feledkezz meg kutyusod útipoggyászáról sem. Az autóban kedvenced tartózkodjon szállítóboxban, ugyanis itt nem vonja el a gazdi figyelmét a vezetésről, és egy esetleges baleset során is védett helyen lesz. Hosszabb útra csak olyan négylábúval indulj el, aki már hozzá van szokva az utazáshoz.

 

Ezenkívül alapvető felszerelés még a póráz, a nyakörv, a szájkosár, az etető- és itatótálak, illetve a kutyaeledel. Ebből annyit vigyél magaddal, amennyi biztosan elég lesz a nyaralás ideje alatt. Ugyanis előfordulhat, hogy az üdülőhelyen nem fogsz hozzájutni a megszokott eleséghez, amit pedig épp be tudsz szerezni, az a kutyának idegen lesz, és nem fogja megenni. Ezért még indulás előtt töltsd fel a készleteidet a Kutyakajas.hu Webáruházból, ahol megtalálod kedvenced Happy Dog eledeleit is. 

 

Ezeken felül csomagold be kutyád kedvenc játékait, fekhelyét vagy takaróját, készíts be több ürülékfelszedő zacskót, valamint igény szerint kutyasampont. 

 

Hurrá, nyaralunk!

 

Végre megérkeztetek, megtörtént a kicsomagolás, irány a környék felfedezése! Fontos, hogy csak olyan kutyussal utazz el, aki jól nevelt, megfelelően szocializált, és engedelmesen hallgat a vezényszavakra. Hacsak nem egy komplett házat béreltek, akkor légy tekintettel a többi vendégre, akik nem biztos, hogy szeretik az állatokat. A közös használatú területeken (udvar, folyosó), mindig tartsd pórázon kedvencedet.

 

Ha vízparton nyaraltok, akkor keress kutyás strandot, ahol az eb is bátran csobbanhat egyet, hiszen ő is azért van ott, hogy jól érezze magát, nem igaz? Ha megéheztetek, akkor jó, ha tudod, hogy zárt éttermekbe legtöbbször csak a segítőkutyákat engedik be, így üljetek inkább a kerthelyiségbe. 

 

Az üdülés ideje alatt is figyelj arra, hogy lehetőleg megtartsd a kutya napi rutinját, tehát az etetés és a nagyobb séták nagyjából ugyanabban az időben legyenek, mint otthon. Így a nyaralás kedvencednek is felejthetetlen élmény lesz.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

GLS csomagpont - a kényelmes megoldás

Csomagot szeretnél rendelni, de nem tudod megoldani, hogy otthon várd a futárt? Kényelmes megoldás lehet számodra a GLS csomagpont! Mindössze annyit kell tenned, hogy kiválasztod a hozzád legközelebb eső csomagpontot, ahol a futár leadhatja küldeményedet. Az átvételt akkor ejtheted meg, amikor csak szeretnéd. 

2020. szeptember 17. 18:53

Az örök kedvenc - a bébihinta

A babahinták a legkedveltebb gyerekjátékok közé tartoznak. Egész évben használhatjuk őket az időjárástól függetlenül is, de a lakásba is felszerelhetünk egyet. Ha nem szeretnénk fúrni-faragni, választhatunk hintáztató szerkezeteket is, amiben a kisgyerekek a hintázás élményét élhetik át. Hintázni jó. Fejleszt, megnyugtat és felnőttkorig elkísér. Ki tudna ellenállni a függőhinták, függőágyak hívogató kényelmének, amik egyre nagyobb számban vannak jelen kertekben, erkélyeken? 

2020. szeptember 5. 20:09

Védd meg biciklidet, és tartsd távol az illetékteleneket láncos lakattal!

A biciklizár nélkülözhetetlen eszköze a kerékpározásnak, mivel bármikor úgy adódhat, hogy csak pár percre is, de magára kell hagynod hű utazótársadat. Hiába, hogy rálátásod nyílik a szabadon hagyott biciklidre, egy tolvajnak akár 1-2 óvatlan pillanat is elég ahhoz, hogy eltulajdonítsa azt, ami a tiéd. Még ha észre is veszed, hogy valami nincs rendben, nem biztos, hogy időben odaérsz.

2020. szeptember 4. 18:49

Minőségi pergető orsók a ragadozó halas horgászatokhoz

A korszerű pergető orsókra elsősorban a kidolgozottság, a könnyű felhasználás, valamint a megbízhatóság jellemző. Ezekre a tulajdonságokra persze szükség is van, ha eredményesek szeretnénk lenni a ragadozó halas horgászatok alkalmával.

2020. szeptember 3. 20:04

A fűszeres vermut és felhasználása

A vermutot szokás ürmösborként is emlegetni, ugyanis nagy mennyiségben használnak fel ürömfüvet a készítése során. Azonban a fűszerezés nem merül ki ennyiben, számos további növényt és fűszert használnak fel annak érdekében, hogy egy egyedi ízvilággal rendelkező fűszeres bor legyen a végeredmény.

2020. szeptember 1. 20:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás