Társasjáték minden korosztálynak? Csakis a Harry Potter társasok!

Czipperer Dia, 2021. március 2. 10:52

Talán nincs is a világon olyan ember, aki ne hallott volna valaha a Harry Potter könyvekről vagy filmekről. Teljesen mindegy, hogy hogyan kerültél kapcsolatba a varázsvilággal, legyél gyermek, fiatal, felnőtt vagy épp örökifjú, ha egyszer megtalált, akkor biztosan nem ereszt. De lássuk, hogy milyen társasokkal szórakozhattok! 

Amikor szükséges, hogy ismerjünk mindent

 

6 éves kortól ajánlott a Harry Potter Dobble, ami szabályait tekintve megegyezik a hagyományos változattal. Ez azt jelenti, hogy kör alakú kártyákon különböző, a Harry Potterben szereplő képek vannak kedves összevisszaságban. Mind az 55 lap úgy lett megalkotva, hogy bármelyik két lap egymás mellé kerülése esetén csak 1 egyező kép legyen, amit lehetőleg minél gyorsabban meg kell találni. Ehhez természetesen szükséges a szereplők, tárgyak és különböző helyek ismerete egyaránt.

 

7 év alattiakkal kicsit nehezebb játszani, mert valószínűleg Fawkes-ra, a főnixre madarat, míg a Fúriafűzre csak fát fognak mondani. Érdemes ettől függetlenül már az elején átnézni a képeket és tisztázni az elnevezéseket, hogy ne legyen belőle probléma a játék folyamán.

 

A másik társasjáték, ami igényli a Harry Potter mélyreható ismeretét, az a Hedbanz Harry Potter kiadása. Ez a közismert fejpántos játékként elhíresült szisztéma szerint működik. Egy fejpánt segítségével rögzítjük a fejünkre a kihúzott kártyát, majd a kérdések és válaszok alapján megpróbáljuk kitalálni, hogy kit is ábrázol. Nem csak szereplők, hanem tárgyak és varázsigék is megbújhatnak a lapok között, így közel sem lesz olyan egyszerű kitalálni, hogy kikké is váltunk. Jó pont, ha minden résztvevő tud olvasni, mivel azért nehezebb varázsigék is sorra kerülhetnek. 
 


 

Ha nem igazán a Harry Potter miatt játszunk

 

Előfordulhat az is, hogy nem feltétlenül csak a téma az, ami miatt játsszuk az adott játékot. A klasszikus Labirintus társas is rendelkezik Potter kiadással, de ebben az esetben a szereplők, helyszínek ismerete nélkül is tökéletesen játszható a játék. Ebben az eseteben minél több ifjú varázslót és boszorkányt kell kiszabadítani a Labirintusból való kijutás során. Természetesen az nyer, aki elsőként teljesíti a küldetést. Mivel a játék alapja ismert, így a nevek és helyszínek nélkül is tökéletesen érthető a küldetés.

 

Maga a játék igen egyszerű és világos, így 7 éves kortól könnyedén játszható. 

 

Ha egy igazi Harry Potter fannak szeretnél kedveskedni, akkor nyugodtan nézz körül a Játéksziget webáruházban, mivel ezeken kívül még válogathatsz Cluedo, a Roxforti csata, a Halálfalók felemelkedése közül. Sőt akár az ajándékozott kipróbálhatja magát a Legendás lényekkel kapcsolatban is, valamint a Trimágus Tusán is elindulhat. Kell ennél több egy igazi rajongónak?

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mit érdemes tudni a fluktuációról?

A fluktuáció kifejezés általában automatikusan negatív érzéseket kelt. A rossz munkakörülményekkel, kevés fizetéssel és a be nem váltott ígéretekkel hozzák összefüggésbe, elsősorban munkavállalói megközelítésben.

2021. április 3. 10:43

Az autópálya-matricák díjkategóriái

Autópálya-matrica vásárlásakor nem csak arra kell figyelni, hogy garantáltan valamennyi használni kívánt díjköteles szakaszra megváltásra kerüljön az úthasználati jogosultság, de arra is, hogy ez használat csak a matrica érvényességi idején belül történhet. Ezenkívül nagyon fontos figyelni arra is, hogy a forgalmi engedély “J” mezőjében szereplő járműkategóriának megfelelő díjkategóriába tartozó autópálya-matrica kerüljön megvásárlásra.

2021. április 2. 10:14

Modern kültéri lámpák - a világítástechnika eszközei

A ház körüli világítást tudatosan kell megtervezni, s az már szinte biztos, hogy több lámpára is szükségünk lesz. Az már többnyire az udvar vagy a kert kialakításától egyaránt függ, hogy milyen típusú lámpát kell beszerezned.

2021. április 2. 09:16

Az élő rendezvények vonzanak? Nem vagy egyedül!

Egyre több és több online rendezvénnyel találkozunk, ami a jelenlegi helyzetben frissítő lehet a mindennapokban, ám mindannyian érezzük: valami mégis hiányzik, nagyon kellenének már az élő rendezvények. Vajon miért nincs olyan lehengerlő hatással ránk egy online esemény, mint egy live event?

2021. április 1. 10:38

Amit a B-vitaminról tudni kell

Bár sokféle B-vitamint létezik, ezek soha nem fordulnak elő önmagukban, egy-egy ételben mindig együtt vannak jelen. Egymás jótékony hatását kiegészítve segítenek az idegrendszer tökéletes működésében, valamint segítik a haj és a köröm növekedését, és azok megfelelő fényéhez is hozzájárulnak. 

2021. április 1. 10:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27