Társasjáték minden korosztálynak? Csakis a Harry Potter társasok!

Czipperer Dia, 2021. március 2. 10:52

Talán nincs is a világon olyan ember, aki ne hallott volna valaha a Harry Potter könyvekről vagy filmekről. Teljesen mindegy, hogy hogyan kerültél kapcsolatba a varázsvilággal, legyél gyermek, fiatal, felnőtt vagy épp örökifjú, ha egyszer megtalált, akkor biztosan nem ereszt. De lássuk, hogy milyen társasokkal szórakozhattok! 

Amikor szükséges, hogy ismerjünk mindent

 

6 éves kortól ajánlott a Harry Potter Dobble, ami szabályait tekintve megegyezik a hagyományos változattal. Ez azt jelenti, hogy kör alakú kártyákon különböző, a Harry Potterben szereplő képek vannak kedves összevisszaságban. Mind az 55 lap úgy lett megalkotva, hogy bármelyik két lap egymás mellé kerülése esetén csak 1 egyező kép legyen, amit lehetőleg minél gyorsabban meg kell találni. Ehhez természetesen szükséges a szereplők, tárgyak és különböző helyek ismerete egyaránt.

 

7 év alattiakkal kicsit nehezebb játszani, mert valószínűleg Fawkes-ra, a főnixre madarat, míg a Fúriafűzre csak fát fognak mondani. Érdemes ettől függetlenül már az elején átnézni a képeket és tisztázni az elnevezéseket, hogy ne legyen belőle probléma a játék folyamán.

 

A másik társasjáték, ami igényli a Harry Potter mélyreható ismeretét, az a Hedbanz Harry Potter kiadása. Ez a közismert fejpántos játékként elhíresült szisztéma szerint működik. Egy fejpánt segítségével rögzítjük a fejünkre a kihúzott kártyát, majd a kérdések és válaszok alapján megpróbáljuk kitalálni, hogy kit is ábrázol. Nem csak szereplők, hanem tárgyak és varázsigék is megbújhatnak a lapok között, így közel sem lesz olyan egyszerű kitalálni, hogy kikké is váltunk. Jó pont, ha minden résztvevő tud olvasni, mivel azért nehezebb varázsigék is sorra kerülhetnek. 
 


 

Ha nem igazán a Harry Potter miatt játszunk

 

Előfordulhat az is, hogy nem feltétlenül csak a téma az, ami miatt játsszuk az adott játékot. A klasszikus Labirintus társas is rendelkezik Potter kiadással, de ebben az esetben a szereplők, helyszínek ismerete nélkül is tökéletesen játszható a játék. Ebben az eseteben minél több ifjú varázslót és boszorkányt kell kiszabadítani a Labirintusból való kijutás során. Természetesen az nyer, aki elsőként teljesíti a küldetést. Mivel a játék alapja ismert, így a nevek és helyszínek nélkül is tökéletesen érthető a küldetés.

 

Maga a játék igen egyszerű és világos, így 7 éves kortól könnyedén játszható. 

 

Ha egy igazi Harry Potter fannak szeretnél kedveskedni, akkor nyugodtan nézz körül a Játéksziget webáruházban, mivel ezeken kívül még válogathatsz Cluedo, a Roxforti csata, a Halálfalók felemelkedése közül. Sőt akár az ajándékozott kipróbálhatja magát a Legendás lényekkel kapcsolatban is, valamint a Trimágus Tusán is elindulhat. Kell ennél több egy igazi rajongónak?

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50