Bankszektor konferencia

Új utak, új stratégia és új fejlesztések

forrás: Prím Online, 2022. március 24. 15:28

Nem lehet figyelmen kívül hagyni a tényt, hogy az elmúlt időszakban Magyarországon mennyi változás ment végbe és milyen volumenű fejlesztések történtek a pénzügyi szektorban. Megkezdődött az azonnali fizetések rendszerének bevezetése, így érthető módon fogalmazódik meg a szektor szereplői részéről a következő kérdés: „Tudjuk, hogy van infrastruktúra, de mikor és hogyan kezdünk el végre erre szolgáltatást építeni?”

Az IIR Magyarország éves Bankszektor konferenciáján az iparágat érintő változások és újítások kerülnek megvitatásra április 20-21-én.

 

A rendezvény egyik központi témája a szakembereket jelenleg nagyon is foglalkoztató és érintő open banking – nyílt bankolás témaköre áll, hiszen „Data is the new gold!”, mondják már régóta.

 

 

A konferencián továbbá kiemelten foglalkoznak az előadók a hitelezés kapcsán felmerült kérdésekkel; az emelkedő kamatpályának a jelzálogpiacra és a megtakarításokra gyakorolt hatásáról. Továbbá azzal, mi állhat annak hátterében, hogy „Sokadik éve csúcsokat dönt a hitelkihelyezés, ezzel párhuzamosan folyamatosan nőtt a lakások ára!”

 

Részletesen bemutatásra kerülnek a legígéretesebb fizetési megoldások: a már itthon is használható különböző online fizetési lehetőségek, és a még csak külföldön elérhető ’buy now pay later’ fizetési megoldás.

 

Továbbá előadást hallhatnak a résztvevők a moratórium bevezetése kapcsán a „Kamatkockázat kamatstoppal, vagy kamatfixálással?” témakörében is.

 

Az előadások során részletesen bemutatásra kerül, hogy milyen hatással voltak a kormányzati támogatások (CSOK, Babaváró hitel, Otthon-fejújítási program) a lakossági hitelezésre, illetve választ keresünk arra a kérdésre, hogy bár jelenleg a lakáshitelezés és lakáspiac új csúcsokon van: szükséges-e beszélnünk a túlértékeltség és túlhitelezés kockázatáról?

 

A fent említett témákról többek között az alábbi cégek szakembereitől hallhatnak előadásokat: BISZ Zrt., Erste Bank Hungary Zrt., K&H Csoport, Magyar Nemzeti Bank, OTP Bank Nyrt., Wolters Kluwer Hungary Kft.

 

Amennyiben Ön is naprakész információkat szeretne kapni a banki szektort érintő kérdésekről, csatlakozzon a résztvevői körhöz. A konferencia hivatalos weboldalán megtekintheti a folyamatosan frissülő programot és tájékozódhat a regisztrációs lehetőségről. 

 

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Átadták a Marketing Diamond Awards győzteseinek járó díjakat

Február 7-én, a MARKETING TRENDFORUM keretén belül, az ETELE CINEMA-ban rendezett eseményen adták át a Marketing Diamond Awards 2023-as elismeréseit. Idén a Pentacom lett az „Az Év Ügynöksége”, míg a Billingo Technologies Zrt. érdemelte ki az „Az Év Vállalata” díjat. A 34 tagú, meghatározó hazai hirdetőkből és ügynökségi szakemberekből álló zsűri szavazatai alapján „Az Év Marketingnagykövete” címet a Kiszervezett Marketing kapta. 

2024. február 14. 12:59

A jövő szakmáinak 85%-át még fel sem találták

A feltörekvő technológiák, például a robotika, a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás, a virtuális és kiterjesztett valóság, valamint az emberi agy működését utánzó számítástechnika az előrejelzések szerint az elkövetkező évtizedekben átalakítják majd az életünket és a munkánkat. Az Institute for the Future legutóbbi jelentése pedig még erőteljesebben fogalmaz, szerintük a „2030-ban létező állások 85 százalékát még fel sem találták, így az új tudás megszerzésének a képessége értékesebbé válik, mint a tudás maga”. Ezért is egyre fontosabb kérdés a felsőfokú tanulmányaikat megkezdő hallgatók számára, hogy valóban jövőbiztos tudást adó szakot válasszanak.

2024. február 7. 09:57

Képes Gábor a Neumann Társaság új ügyvezetője

2024. február 1-től Képes Gábor, a Neumann Társaság korábbi marketingigazgatója tölti be a társaság ügyvezetői posztját, miután elődje, Szalay Imre nyugdíjba vonul. 2019-től Szalay Imre vezetése alatt valósult meg az NJSZT digitális átállása az ICDL automatikus vizsgarendszer bevezetésével, a társaság stratégiáját is modernizálta, és a 2023-as nagyszabású Neumann 120 emlékév lebonyolítását is ő koordinálta. A 2001 óta Neumann-tag Képes Gábor építeni kíván a Magyarország legrégebbi IT tudományos egyesületénél összegyűlt tudásra, valamint kiemelkedően fontosnak tartja a tehetséggondozást, közösségépítést.

2024. január 25. 11:29

Fiatalok számára hirdet 6 millió forint összdíjazású ötletpályázatot a Vodafone Alapítvány

A Vodafone Magyarország Alapítvány második alkalommal hirdette meg Zöld Kód – Kódolj a holnapért! című ötletpályázatát, amelyre két korcsoportban várja a fiatalok jelentkezését. Az Alapítvány idén a fenntarthatóságot jelölte meg oktatási projektjei központi témájának, ennek megfelelően a pályázó csapatok 5, erre reflektáló kategóriában adhatják le ötleteiket. A szervezők hangsúlyozzák: a versenyen való részvételhez programozással kapcsolatos külön tudás, előképzettség nem szükséges, annál inkább nyitottság, a digitális platformok iránti érdeklődés és kalandvágy.

2024. január 24. 19:55

CES 2024: A mindennapokba beszökött a jövő

Mesterséges intelligencia, mobilitás, robotok ... csak egy pár kulcsszó a Szilícium völgyben egy évtizede megálmodott jövőből, ami most – a CES 2024 tanúsága szerint – gyakorlatilag már itt van a mindennapi világunkban, beszökött, miként Adynál az ősz...

2024. január 12. 15:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07