Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

forrás: Prím Online, 2023. április 24. 09:12

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

Ezt a szituációt pedig tovább nehezíti az, hogy az interneten több ezer vállalat - köztük a 1996 óta a hazai szoftverfejlesztési piac egyik meghatározó szereplője, az EuroMacc is - kínál egyedi szoftverfejlesztéssel kapcsolatos szolgáltatásokat. Így a rendelkezésre álló lehetőségek száma elsöprő lehet. 

 

Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben megosztjuk azt az 5 lépést, amelyeknek a segítségével sokkal könnyebb lesz majd a választás. 

 

Határozd meg a projekt céljait és időkeretét!

 

Mielőtt belevetnéd magad a keresgélésbe, határozd meg a projekt főbb céljait és a megvalósításához rendelkezésre álló időkeretet! Itt nem kell semmilyen bonyolult dologra gondolni. Egy egyszerű követelménylista, valamint az alapvető makettek, diagramok és/vagy munkafolyamatok jó kiindulópontként szolgálhatnak. Továbbá hasznos lehet még a szükséges általános technikai készségek felmérése is.

 

Ezután jöhet a keresgélés

 

Most, hogy meghatároztad a projekt céljait, az ütemtervét és a befejezéséhez szükséges készségeket, itt az ideje, hogy összeállíts egy listát a potenciális szoftverfejlesztő cégekről! Használd ehhez a Google keresőjét!

 

Majd keresd fel a különböző vállalkozások weboldalát, ahol meggyőződhetsz arról, hogy lépést tartanak-e a legújabb technológiai fejlesztésekkel! Az új ötletek és innovációk ugyanis elengedhetetlenek ebben a folyamatban. Továbbá felmérheted azt is, hogy megfelelő szakértelemmel rendelkeznek-e, és arra szakosodtak-e, amelyre neked szükséged van.

 

Győződj meg arról, hogy igazi partnerként viselkednek!

 

Bár a szoftverfejlesztés alapját a speciális technológiákban, eszközökben és programozási nyelvekben való szakértelem adja, de rendkívül fontos tényező az is, hogy a cégre tekinthetsz-e partnerként, és nem egy egyszerű külsős ügynökségként tevékenykednek majd a vállalkozásodnál. 

 

Mérd fel a kommunikációs stílusukat!

 

A szoftverfejlesztés egy összetett folyamat. A kommunikációs kihívások pedig minden lépést megnehezítenek, a követelmények meghatározásától kezdve az érdekelt felek és a felhasználók visszajelzéséig minden bonyolult lehet.

 

A jó kommunikációs készség tehát kulcsfontosságú a jó munkakapcsolat kialakításához és egy kielégítő végeredményhez. Ezért az emailek váltása mellett érdemes telefon- vagy videóhívásokon keresztül is felmérni, hogy az általad kiszemelt cég csapata hogyan kommunikál.

 

Végül győződj meg arról is, hogy ügyelnek-e a titoktartásra!

 

Az együttműködés során érzékeny információk továbbítására is sor kerül. Ezért mielőtt bárkivel is leszerződnél, fontos, hogy meggyőződj arról, hogy a vállalat hogyan kezeli ezt a részét a folyamatnak, és milyen intézkedések vannak bevezetve annak biztosítására, hogy a bizalmas anyagaid ne kerüljenek illetéktelen kezekbe. 

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Milyen a zenehallgatás luxusminőségben?

A zene szeretete minden emberben közös pont, de valahogy mégis mindenki másképp műveli. A fiatal generáció például főként okostelefont, Bluetooth hangszórót és fülhallgatót használ ehhez, valaki pedig megelégszik a laptop vagy a televízió beépített hangszóróival is. Ám az, aki audiofilnek vallja magát, az egy teljesen más szintet képvisel.

2023. szeptember 1. 23:21

Fogászati kontroll örömmel, félelmek nélkül?

Elgondolkodtató, hogy miért alakul ki legtöbbünkben már gyerekként egyfajta félelem a fogászati vizsgálatok kapcsán. A válasz viszonylag egyszerű, ennek oka a nevelésben keresendő. Éppen ezért érdemes tisztában lennünk vele, hogy milyen sok múlik ezen és mekkora szerepünk lehet ebben szülőként.

2023. szeptember 1. 23:16

Menj biztosra, válassz prémium céges ajándékokat!

Szinte kötelező jellegük ellenére a céges ajándékok nagy jelentőséggel bírnak, éppen ezért minden vállalkozásnak meg kell fontolnia ezek beszerzését üzleti partnereik számára.

2023. szeptember 1. 23:11

Miért érdemes bevezetni az arcápolási rutinba a retinaltartalmú készítmények használatát?

A hölgyek számára kevés félelmetesebb dolog akad a világon, mint az öregedés. Ennek jelei ráadásul az arcon mutatkoznak meg először, így ez az a terület, amire fokozottan érdemes odafigyelni, ha szeretnénk sokáig megőrizni fiatalságunkat. Egyes kozmetikai hatóanyagok pedig ebben remek segítséget nyújtanak.

2023. szeptember 1. 23:05

Tudnivalók a számlázóprogramok bejelentési kötelezettségéről

Mit jelent a gyakorlatban, és kire vonatkozik a számlázóprogramok bejelentési kötelezettsége? Egyáltalán hogyan lehet eleget tenni ennek a szabálynak, és miért tanácsos odafigyelni a gyakorlatára?

2023. szeptember 1. 22:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38