Kiegyensúlyozott táplálás kiváló minőségű eledellel

forrás: Prím Online, 2023. november 1. 14:38

Kedvencünk egészsége szempontjából döntő, hogy mivel tápláljuk, ez ugyanis meghatározza az általános jóllétét, fizikai állapotát, sőt, még a hangulatát is. Napjaink bőséges kínálata egyszerre jelent könnyebbséget és nehézséget, hiszen ahhoz, hogy valóban eligazodjunk, ismernünk kell néhány alapszabályt.

Milyen tápokból érdemes válogatni?

 

A Grandopet.hu kínálatában számos kiváló minőségű tápot beszerezhetünk, ott van például a Carnilove, amelyből elérhető kutyáknak és cicáknak készült eledel is. Az összetevőket tekintve kiváló minőségű húsokból és természetes alkotóelemekből gyártják, további előnye, hogy nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat. Ezenfelül komponensei között gyümölcsök, zöldségek is fellelhetők. Minden olyan tápanyagot, nyomelemet, ásványi anyagot és vitamint tartalmaznak ezek a tápok, amelyek szükségesek állatunk kiegyensúlyozott táplálásához.
 

 

A minőség mellett természetesen az összetevők aránya is kulcsfontosságú, érdemes olyat választani, amely magas hústartalommal bír, vagyis nemcsak ízletes, hanem tápláló is. Bundás barátunk egészségének megőrzését oly módon támogathatjuk a legjobban (a kötelező oltások és féreghajtás mellett), ha prémium eledellel tápláljuk, amelyből már kevesebb mennyiség is elegendő a szükségletének fedezéséhez. 

 

Válasszunk teljes értékű, kiváló minőségű tápot, amely mellett nem szükséges egyéb kiegészítő alkalmazása, ugyanis alkotóelemei, s azok aránya éppen optimálisak szeretett kedvencünk számára. 

 

Mire ügyeljünk a táplálás során?

 

A minőség mellett fontos, hogy négylábú barátunk életkorának, testtömegének, életmódjának leginkább megfelelő tápra essen a választásunk. Nem véletlenül érhetők el kölykök, felnőtt ebek és idős kutyusok számára külön termékek. Más az igénye egy fejlődésben lévő állatnak, mint egy senior ebnek, aki már kevesebbet is mozog. 

 

Szintén lényeges szempont kedvencünk életmódja, aktivitása, hiszen eszerint változhat a tápanyagszükséglete is. Egy sportkutya sokkal több energiát éget el, s ha nem vigyázunk akár még le is soványodhat. Ellenben egy pihizősebb, ivartalanított állatnak teljesen más a napi energiaszükséglete. 

 

Hiába sikerül prémium eledelt beszerezni, ha nem figyelünk oda az etetési ajánlásra! Sem a túletetés, sem a túlságosan kicsi adagok nem vezetnek jóra. Mindkét véglet veszélyes egészségügyi problémákat okozhat. Igyekezzünk betartani az ajánlott mennyiséget, kivéve ha az állatorvos kifejezetten más mennyiséget határoz meg valamilyen betegség okán.

 

Az ideális állateledel ismérvei

 

Akkor nyújtjuk a legjobbat szőrös pajtásunknak, ha teljes értékű, kiváló táppal etetjük, például Carnilove eledellel, amelynek összetevői között magas minőségű húsok, természetes alkotóelemek szerepelnek, mentesen mindenféle mesterséges adalékanyagtól. 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan lehet elkövetni közúti veszélyeztetést?

A közúti veszélyeztetés szándékos bűncselekmény, mert a járművezető a szabályokat szándékosan szegi meg, a veszélyhelyzet pedig konkrétan meghatározott személyekre és helyzetre irányul. Az elkövető csak olyan személy lehet, aki a közúti közlekedés szabályainak hatálya alatt áll, tehát nem gyalogos és nem utas. 

2024. július 1. 22:57

A technológia és a design találkozása: modern fotótapéták

A mai modern otthonokba egyre népszerűbbé válnak a fotótapéták és a fotóposzterek, amelyek legnagyobb előnye az igazán élethű megjelenésük mellett, hogy bármilyen mintával elkészíthetőek, így minden otthon ideális dekorációi lehetnek.

2024. július 1. 22:51

Apróságok és kütyük, amelyeknek minden autós örülni fog

Ha ajándékozásról van szó, szeretteinket általában szeretnénk valami hasznos és emlékezetes dologgal meglepni. Ez azonban nem mindig egyszerű feladat. Szerencsére azonban egy vérbeli autós számára rengeteg izgalmas ajándékötlet közül válogathatunk.

2024. július 1. 22:45

Stílusos lakberendezési kiegészítő: sávroló

Ahogy megjelennek az első napsugarak, az árnyékolás is egyre fontosabbá válik a belső terekben. Ma már többféle eszköz létezik erre a célra, de nem mindegyikkel teremthető tökéletes sötétség. A leghatékonyabb ebből a szempontból a redőny. Ennek léteznek alumínium és műanyag változatai, kézzel mozgatható, illetve motoros modelljei is.

2024. július 1. 22:44

Radiátorfestés egyszerűen, hatékonyan

Egy régi, kopott, olykor rozsdás radiátor nem valami szép látvány. Azonban nem kell rögtön a cserére gondolnunk, ha ilyennel találkozunk. A megfelelő eljárással és kiváló minőségű hőálló festékkel könnyen megoldhatjuk a problémát. 

2024. július 1. 22:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A kék halál képernyőn túl: miért ne hagyjuk figyelmen kívül a szoftverfrissítéseket?

2024. július 26. 13:59

Idén a fenntartható cégek tulajdonosait is díjazza az EY

2024. július 24. 13:59

Akár 50% időmegtakarítást jelenthet a PS szinte érintésmentes könyvelési megoldása

2024. július 16. 16:29

ESET kiberfenyegetettségi jelentés: egyre gyakoribb a mesterséges intelligencia és a deepfake a támadásokban

2024. július 5. 09:55