Kiegyensúlyozott táplálás kiváló minőségű eledellel

forrás: Prím Online, 2023. november 1. 14:38

Kedvencünk egészsége szempontjából döntő, hogy mivel tápláljuk, ez ugyanis meghatározza az általános jóllétét, fizikai állapotát, sőt, még a hangulatát is. Napjaink bőséges kínálata egyszerre jelent könnyebbséget és nehézséget, hiszen ahhoz, hogy valóban eligazodjunk, ismernünk kell néhány alapszabályt.

Milyen tápokból érdemes válogatni?

 

A Grandopet.hu kínálatában számos kiváló minőségű tápot beszerezhetünk, ott van például a Carnilove, amelyből elérhető kutyáknak és cicáknak készült eledel is. Az összetevőket tekintve kiváló minőségű húsokból és természetes alkotóelemekből gyártják, további előnye, hogy nem tartalmaz mesterséges adalékanyagokat. Ezenfelül komponensei között gyümölcsök, zöldségek is fellelhetők. Minden olyan tápanyagot, nyomelemet, ásványi anyagot és vitamint tartalmaznak ezek a tápok, amelyek szükségesek állatunk kiegyensúlyozott táplálásához.
 

 

A minőség mellett természetesen az összetevők aránya is kulcsfontosságú, érdemes olyat választani, amely magas hústartalommal bír, vagyis nemcsak ízletes, hanem tápláló is. Bundás barátunk egészségének megőrzését oly módon támogathatjuk a legjobban (a kötelező oltások és féreghajtás mellett), ha prémium eledellel tápláljuk, amelyből már kevesebb mennyiség is elegendő a szükségletének fedezéséhez. 

 

Válasszunk teljes értékű, kiváló minőségű tápot, amely mellett nem szükséges egyéb kiegészítő alkalmazása, ugyanis alkotóelemei, s azok aránya éppen optimálisak szeretett kedvencünk számára. 

 

Mire ügyeljünk a táplálás során?

 

A minőség mellett fontos, hogy négylábú barátunk életkorának, testtömegének, életmódjának leginkább megfelelő tápra essen a választásunk. Nem véletlenül érhetők el kölykök, felnőtt ebek és idős kutyusok számára külön termékek. Más az igénye egy fejlődésben lévő állatnak, mint egy senior ebnek, aki már kevesebbet is mozog. 

 

Szintén lényeges szempont kedvencünk életmódja, aktivitása, hiszen eszerint változhat a tápanyagszükséglete is. Egy sportkutya sokkal több energiát éget el, s ha nem vigyázunk akár még le is soványodhat. Ellenben egy pihizősebb, ivartalanított állatnak teljesen más a napi energiaszükséglete. 

 

Hiába sikerül prémium eledelt beszerezni, ha nem figyelünk oda az etetési ajánlásra! Sem a túletetés, sem a túlságosan kicsi adagok nem vezetnek jóra. Mindkét véglet veszélyes egészségügyi problémákat okozhat. Igyekezzünk betartani az ajánlott mennyiséget, kivéve ha az állatorvos kifejezetten más mennyiséget határoz meg valamilyen betegség okán.

 

Az ideális állateledel ismérvei

 

Akkor nyújtjuk a legjobbat szőrös pajtásunknak, ha teljes értékű, kiváló táppal etetjük, például Carnilove eledellel, amelynek összetevői között magas minőségű húsok, természetes alkotóelemek szerepelnek, mentesen mindenféle mesterséges adalékanyagtól. 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Játszani jó! A kutyád is ezt gondolja!

Ha kutyád van, akkor nagyon sokféle dolgot kell a számára beszerezned. Azonban nem csupán az alapvető felszerelésekre kell gondolni, mint a fekhely vagy az élelem, hanem arra is, hogy mivel fogod tudni lefoglalni őt napközben.

2023. november 1. 22:23

Mire figyeljünk külföldi munkaerő toborzása esetén?

A vendégmunkások alkalmazása számtalan területen nyújthat azonnali segítséget. Magyarországon jelenleg rengeteg betöltetlen pozíció van, amelyeket egyszerűen hazai forrásból szinte lehetetlen feltölteni. Ennek több oka is van, a munkaerőhiány pedig nem látszik enyhülni a közeljövőben.

2023. november 1. 22:01

Szilveszteri parti a 70-es évek hangulatában

Régóta él az a mondás, hogy ahogy befejeztük az óévet és elkezdtük az újat, olyan lesz az egész évünk. Ennek megvalósítására mi sem lehet jobb lehetőség, mint az, ha egy szilveszteri partin töltjük az év utolsó estéit.

2023. november 1. 21:05

Tippek a sikeres álláskereséshez

Az álláskeresésnek is megvannak a nehézségei, buktatói, ezért összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet, amelyek segítenek minél hamarabb megtalálni az álommunkát.

2023. november 1. 15:01

Kiegyensúlyozott táplálás kiváló minőségű eledellel

Kedvencünk egészsége szempontjából döntő, hogy mivel tápláljuk, ez ugyanis meghatározza az általános jóllétét, fizikai állapotát, sőt, még a hangulatát is. Napjaink bőséges kínálata egyszerre jelent könnyebbséget és nehézséget, hiszen ahhoz, hogy valóban eligazodjunk, ismernünk kell néhány alapszabályt.

2023. november 1. 14:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04