Keleti Éva átvette A magyar természetfotó tiszteletbeli nagydíját szimbolizáló Arany Daru szobrot

forrás: Prím Online, 2023. november 16. 12:55

A fotográfus és szerkesztő Keleti Éva nemcsak az elmúlt hetven év magyar fotográfiájának meghatározó alkotója és alakítója, de a hazai természetfotózásból is jelentős mértékben kivette a részét. A művész a Varázslatos Magyarország természetfotó pályázat zsűritagjaként tizennégy éven át értékelte a magyar természetfotósok csaknem negyvenezer képét. Az idén kilencvenkét éves fotós bejelentette visszavonulását a zsűri köréből.

A magyar természetfotósok nevében Gaál Péter, a Varázslatos Magyarország alapítója és Kövesi Eszter, a szervezet ügyvezetője az otthonában köszöntötték a művészt, és átnyújtották neki az Arany Daru szobrot és a vele járó címet, A magyar természetfotó tiszteletbeli nagydíját. Ennek kapcsán készített vele egy átfogó interjút a VM csapata, amelyben mesél a természethez és a természetfotózáshoz való viszonyulásáról, a zsűriben eltöltött tizennégy év tapasztalatáról, és mindarról, amit a fotográfia jelent számára.

 

 

A magyar természetfotós társadalom és a Varázslatos Magyarország végtelen hálával tartozik Keleti Évának, amiért majd másfél évtizeden át havonta több száz képet vizsgált meg és értékelt, véleményével alakítva a magyar természetfotósok szakmai rangsorát. Kívánjuk, hogy még sok éven át ajándékozza meg képeivel és gazdag világlátásával a fotográfia minden ágának szerelmeseit! 

 

Fotó: Timár Mátyás, Varázslatos Magyarország

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04