Keleti Éva átvette A magyar természetfotó tiszteletbeli nagydíját szimbolizáló Arany Daru szobrot

forrás: Prím Online, 2023. november 16. 12:55

A fotográfus és szerkesztő Keleti Éva nemcsak az elmúlt hetven év magyar fotográfiájának meghatározó alkotója és alakítója, de a hazai természetfotózásból is jelentős mértékben kivette a részét. A művész a Varázslatos Magyarország természetfotó pályázat zsűritagjaként tizennégy éven át értékelte a magyar természetfotósok csaknem negyvenezer képét. Az idén kilencvenkét éves fotós bejelentette visszavonulását a zsűri köréből.

A magyar természetfotósok nevében Gaál Péter, a Varázslatos Magyarország alapítója és Kövesi Eszter, a szervezet ügyvezetője az otthonában köszöntötték a művészt, és átnyújtották neki az Arany Daru szobrot és a vele járó címet, A magyar természetfotó tiszteletbeli nagydíját. Ennek kapcsán készített vele egy átfogó interjút a VM csapata, amelyben mesél a természethez és a természetfotózáshoz való viszonyulásáról, a zsűriben eltöltött tizennégy év tapasztalatáról, és mindarról, amit a fotográfia jelent számára.

 

 

A magyar természetfotós társadalom és a Varázslatos Magyarország végtelen hálával tartozik Keleti Évának, amiért majd másfél évtizeden át havonta több száz képet vizsgált meg és értékelt, véleményével alakítva a magyar természetfotósok szakmai rangsorát. Kívánjuk, hogy még sok éven át ajándékozza meg képeivel és gazdag világlátásával a fotográfia minden ágának szerelmeseit! 

 

Fotó: Timár Mátyás, Varázslatos Magyarország

Fényképezés ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Április elején hirdetik ki a természetfotózás egyik legrangosabb versenyének győztesét

A Varázslatos Magyarország több mint egy évtizede az ország egyik legrangosabb és legizgalmasabb természetfotó pályázata, mely a képek által nyit ablakot nemzeti parkjaink természeti csodáira, ezzel felhívva a figyelmet a természetvédelem fontosságára. A kilenc hónapon át tartó versenyben a fotósok nemcsak havonta részesülnek díjazásban, de az évad legeredményesebb fotósa elnyeri A magyar természetfotó nagydíját és a vele járó Arany Daru szobrot is. 

2024. február 28. 14:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30