Ismét a pornó segíti a technika elterjedését?

Kollár Csaba, 2003. január 21. 21:11
Az erotikus tartalom az eddig megszokott módon gyakorol majd hatást a mobiltechnológiák elterjedésére, mivel a fogyasztók örömmel nézegetik, vagy veszik igénybe ezeket a szolgáltatásokat, legyenek azok bármilyen technikai és kommunikációs eszközön is elérhetők.
A fenti mondattal lehetne röviden összefoglalni azt a most nyilvánosságra hozott jelentést, amely többek között az erotika és a technológia elterjedésének kapcsolatával foglalkozott. Charles Prast a Private Media Group igazgatója szerint a 3G hálózatokon zajló adatforgalomnak közel 80%-át a különböző erotikus szolgáltatások fogják majd kitenni.

A Visiongain mobil pornoszolgáltatásokra szakosodott vállalat állítása szerint az erotikus szolgáltatások 2006-ban mintegy 4 milliárd USD forgalmat jelentenek. A siker oka többek között azzal magyarázható, hogy a fejlett (többek között gyors hálózatokra csatlakozó, színes kijelzős) mobiltelefonok könnyen személyre szabhatóak, és nagyon könnyű a fizetős szolgáltatások igénybe vétele után a számlát rendezni.

A Private Media Group már több európai mobilszolgáltatóval tárgyalt felnőtt témájú SMS szolgáltatásokkal kapcsolatban, ugyanakkor az igazi áttörést a színes képek és a folyamatos videoadás megjelenésében látja. A szolgáltatók közül a Virgin Mobile, vagy a német E-Plus már korábban szerződést kötött az erotikus ipar olyan jelentős képviselőivel, mint a Playboy. Több nem hivatalos riport pedig arról számol be, hogy mobil erotikus tartalom sugárzását a holland Vodafone’s Live! multimédiás tartalomszolgáltatás részeként is kipróbálták.

Kulcsszavak: mobilszolg szex trend

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A webáruházak körében az online marketing az abszolút győztes

2018. március 7. 10:51

Közel az idő, amikor már nem lesz kormány

2018. február 20. 13:25

Gyorsuló vágykeltők – Minden út a fogyasztáshoz vezet!

2018. február 8. 10:28

Stratégiai program indul a blokklánc és fintech fejlesztések ösztönzésére

2018. január 26. 15:12
cloudappsportal.com