IDC: a drót nélküli hálózatok hozhatnak fellendülést

Tóth Kristóf, 2003. március 29. 09:21
A drót nélküli hálózatokat alkalmazó mobileszközök, az integrált számítógépes rendszerek, valamint a fejlődő külföldi piacok hozhatnak ismét növekedést a technológiai ipar számára, állítja az IDC piackutató cég.
Az IDC (International Data Corp.) Directions 2003 elnevezésű konferenciáján John Gantz, a piackutató cég kutatási igazgatója arra hívta fel a társaságok figyelmét, hogy a jövőben nagy hangsúlyt kell fektetniük a komplex számítógépes rendszerek felépítésének leegyszerűsítésére, a megoldások integráltsági fokának növelésére.

- Megvan a saját "Big Dig" projektünk - mondta Gantz a különféle alkalmazások integrálási tervéről, utalva Boston város fejlesztési programjára (Big Dig - a nagy ásás), amelynek keretében a jelenlegi infrastruktúrák megőrzése mellett azok összekapcsolására egy föld alatti út kerül megépítésre. - Úgy vélem, még csak most ástuk ki az első lapát földet ebben az irányban - tette hozzá az elemző.

Az IT-cégvezetők számára megrendezett Directions 2003 konferencián számos IDC elemző igyekezett hasznos tanácsokat adni a társaságok helyes irányba tereléséhez. Az IT-ipari cégek rá is vannak szorulva a jó tanácsra, mivel az elmúlt évben mintegy 4,1 százalékkal csökkent a különféle vállalatok IT-költségvetése.

Ami az idei évet illeti, az IDC legfeljebb kismértékű növekedésre számít a társaságok IT-költségvetéseiben. A piackutató cég februári felmérése szerint a társaságok 85 százaléka tervezi szinten tartani, illetőleg növelni IT-költségvetését az idei évben. Ezek a költségvetési tételek azonban folyamatos felügyelet alatt állnak, így könnyen elképzelhető, hogy a piaci viszonyok esetleges kedvezőtlen alakulása az elhalasztásukra ösztönzi a vállalatokat.

A Goldman Sachs piackutató cég még borúsabban látja a helyzetet. A társaság szerint a vállalatok átlagosan 1 százalékkal fogják csökkenteni az informatikai eszközökre, illetve szoftverekre fordított keretüket az idei évben. A helyzetet az iraki háború ráadásul tovább ronthatja.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53

Rekordbevétel az LG-nél

2019. július 30. 17:03
online sportfogadás