A Yahoo lecserélte a Google-t saját keresőjére

Kiss Ádám Zoltán, 2004. február 18. 22:51
A Yahoo amerikai oldalain, tehát Yahoo.com főoldalán is lecserélte a Google-t saját keresőrendszerére, ezzel beteljesedni látszik a Google abszolút piaci elsőbbségének lassú feloldódása.
Az AltaVista,a Transfer és a Fast Search tulajdonjogával is rendelkező Yahoo nemrég megvásárolta az Inktomi és az Overture Services keresőtechnológiáit is, hogy kialakíthassa saját Yahoo Search Technology névre hallgató rendszerét. A Yahoo hétfőn indította meg Yahoo Slurp nevű keresőrobotját, mely folyamatosan átfésüli az internetet, és a találta adatokat rákereshető adatbázisban tárolja el. A Slurp után mindössze két nappal a cég már el is indította saját keresőjét, ami a rendszer hatékonyságát mutatja. A vállalat külön szolgáltatást nyújt vállalatok részére, természetesen külön fizetség ellenében, ilyen kor az adott cég oldala hamarabb jelenik meg a keresésé során. A váltás nem kevés pénzébe került a Yahoonak, az Intktomi-t 280 millió dollárért, az Overture-t 1,63 milliárd dollárért vásároltam meg 2002 során. Az iparági szakértők szerint a Yahoo volt a Google keresőjének legnagyobb licencelője, így ez a változás igazi érvágás a ma még piacvezető Google számára, melynek piaci pozícióját a Microsoft által kifejlesztett rivális MSN-bot keresőrendszer is fenyegeti- írja a Cnet.
Kulcsszavak: Google

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

CHARITY FEST – Az adományfesztivál

A CHARITY FEST minden bizonnyal az év legjótékonyabb fesztiválja. A rendezvény jegy-, étel- és ital eladásaiból származó bevételeit ugyanis jótékony célokra fordítják. Az egy napos eseményre napközben elsősorban a családokat, az estétől másnap hajnalig tartó koncertekre főként a fiatalokat várják. A CHARITY FEST 2019. május 18-án reggel 9.30 órakor nyitja meg kapuit a Dürlin Rendezvényparkban.

2019. április 15. 18:22

Szavazzon az irodalomra!

A Libri április és május között arra buzdítja az olvasóközönséget, hogy szavazzanak a kortárs magyar irodalomra. A 2016-ban alapított Libri irodalmi díjak kampánya a döntőbe került tíz kortárs magyar irodalmi alkotásra és szerzőikre hívja fel a figyelmet. Március végétől már a közönség is szavazhat, és kiválaszthatja kedvencét a tíz döntős közül. A díjak ünnepélyes átadógálája május 15-én lesz.

2019. április 10. 08:59

Gyerekek mesélték el a Telekom Erdei házikójának történetét

Lezárult a Magyar Telekom meseíró pályázata, amelyre három korcsoportban nevezhettek a gyerekek. A győztes pályaművek e-könyv formában májustól lesznek elérhetők a tvgo.hu oldalon, valamint valamennyi okoseszközön.

2019. április 1. 12:33

Virtuális sétával gyűjtenek a fogyatékkal élők számára

Már alig hétezer kilométer hiányzik ahhoz, hogy a Liferay Hungary csapata Föld-kerülő virtuális sétája végéhez érjen és ezzel támogassa a Kézenfogva Alapítványt. A tavaly tavasszal indult mozgalomban négymillió forintot gyűjtenek össze a fogyatékos emberek munkavállalásának támogatására. 

2019. március 28. 08:53

Hazai sztárok véreztek a Vastrónért

Ünnepeljük együtt a Trónok harca új évadának április 15-i érkezését, és add Te is véred a trónért. Az HBO a Magyar Vöröskereszttel együttműködésben véradást szervez a Trónok harca új évadának érkezése alkalmából. Így Magyarország is csatlakozik ahhoz a világméretű kezdeményezéshez, mely során a Trónok harca rajongói egy nemes cél érdekében a vérüket adják. Akik elég bátrak ahhoz, hogy vérüket adják a trónért, azokat egyedi ajándékkal jutalmazzuk. A részvétel természetesen ingyenes, de a helyek limitáltak, a vérvétel érkezési sorrendben történik.

2019. március 26. 16:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019. április 17. 11:04

Van kedvenc webáruházad?

2019. április 9. 12:46

Elindult a jelentkezés a Nagy Digitális Kalandra

2019. április 2. 08:54

MagyarBrands díjas a Cellum

2019. március 21. 11:06
cloudappsportal.com