A Yahoo lecserélte a Google-t saját keresőjére

Kiss Ádám Zoltán, 2004. február 18. 22:51
A Yahoo amerikai oldalain, tehát Yahoo.com főoldalán is lecserélte a Google-t saját keresőrendszerére, ezzel beteljesedni látszik a Google abszolút piaci elsőbbségének lassú feloldódása.
Az AltaVista,a Transfer és a Fast Search tulajdonjogával is rendelkező Yahoo nemrég megvásárolta az Inktomi és az Overture Services keresőtechnológiáit is, hogy kialakíthassa saját Yahoo Search Technology névre hallgató rendszerét. A Yahoo hétfőn indította meg Yahoo Slurp nevű keresőrobotját, mely folyamatosan átfésüli az internetet, és a találta adatokat rákereshető adatbázisban tárolja el. A Slurp után mindössze két nappal a cég már el is indította saját keresőjét, ami a rendszer hatékonyságát mutatja. A vállalat külön szolgáltatást nyújt vállalatok részére, természetesen külön fizetség ellenében, ilyen kor az adott cég oldala hamarabb jelenik meg a keresésé során. A váltás nem kevés pénzébe került a Yahoonak, az Intktomi-t 280 millió dollárért, az Overture-t 1,63 milliárd dollárért vásároltam meg 2002 során. Az iparági szakértők szerint a Yahoo volt a Google keresőjének legnagyobb licencelője, így ez a változás igazi érvágás a ma még piacvezető Google számára, melynek piaci pozícióját a Microsoft által kifejlesztett rivális MSN-bot keresőrendszer is fenyegeti- írja a Cnet.
Kulcsszavak: Google

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jótékonysági akciók a STRAND Fesztiválon

Augusztus 20-24. között több száz programot vonultat fel Zamárdiban az idei STRAND Fesztivál. A szervező VOLT Produkció fontosnak tartja a közönség érzékenyítését, ennek érdekében az idei évben két ügyet is a zászlajukra tűztek: a hazai- és világsztárok bevonásával segítik a rászoruló gyerekek iskolakezdését, illetve a tanári pálya megbecsülése érdekében a MédiaUnióval közös kampányt is szerveznek. Az idei STRAND Fesztiválra százezernél is több vendéget várnak.

2019. augusztus 19. 11:57

Új vígjáték sorozat indul az HBO GO-n

A Danny McBride, John Goodman, Edi Patterson és Adam Devine főszereplésével készült Az erényes Gemston-ék című sorozat kilencrészes évadja augusztus 19-én indul az HBO GO-n és az HBO-n egy egyórás epizóddal, melyet aztán hetente újabb félórás epizód követ.

2019. augusztus 18. 12:23

A nők sokkal kritikusabbak a másik kinézetét illetően

Több ezren próbálkoztak már bejutni a Szépvagy.hu társkereső oldalra annak júliusi indulása óta, de ez egyelőre csak keveseknek sikerült. Az említett oldal egy zárt társkereső szolgáltatás, ahová csak az kerülhet be, akit a már bent lévők beszavaznak. Mivel a szavazás a feltöltött fotó alapján történik, így az első benyomás, a szimpátia, a másik kinézete fog dönteni arról, hogy a többiek beengedik-e az oldalra.

2019. augusztus 18. 10:01

Fesztivál maratonnal vár a hosszúhétvégén a PLÁZS

A PLÁZS augusztus 16. és 20. között egy fesztiválnak is beillő programsorozattal várja a felüdülésre vágyókat. A nappali balatoni és medence parti lazulást éjszaka feneketlen bulizás váltja, az öt nap alatt itt is hőhullámként csap le a Balatoni Retro Láz, Fritz Kalkbrennerrel jön a Gold Beach Electric Fest, a We Love Balaton pedig Don Diabloval erősít.

2019. augusztus 16. 08:57

Majka duplázik a PLÁZSon augusztus 10-én!

Nincs is jobb hely most a kánikula ellen, mint a Balaton partja. Pláne, ha a pancsolás és hűsölés mellett éjszaka belevethetjük magunkat az önfeledt szórakozásba. A siófoki PLÁZSon természetesen ezen a hétvégén sem lesz hiány buliból: pénteken PoolParty, Bailando - Latin Nights és Metzker Viki várnak, míg szombaton Majka tér vissza a nyáron másodjára egy masszív koncerttel a Hősök társaságában.

2019. augusztus 9. 15:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás