A Yahoo lecserélte a Google-t saját keresőjére

Kiss Ádám Zoltán, 2004. február 18. 22:51
A Yahoo amerikai oldalain, tehát Yahoo.com főoldalán is lecserélte a Google-t saját keresőrendszerére, ezzel beteljesedni látszik a Google abszolút piaci elsőbbségének lassú feloldódása.
Az AltaVista,a Transfer és a Fast Search tulajdonjogával is rendelkező Yahoo nemrég megvásárolta az Inktomi és az Overture Services keresőtechnológiáit is, hogy kialakíthassa saját Yahoo Search Technology névre hallgató rendszerét. A Yahoo hétfőn indította meg Yahoo Slurp nevű keresőrobotját, mely folyamatosan átfésüli az internetet, és a találta adatokat rákereshető adatbázisban tárolja el. A Slurp után mindössze két nappal a cég már el is indította saját keresőjét, ami a rendszer hatékonyságát mutatja. A vállalat külön szolgáltatást nyújt vállalatok részére, természetesen külön fizetség ellenében, ilyen kor az adott cég oldala hamarabb jelenik meg a keresésé során. A váltás nem kevés pénzébe került a Yahoonak, az Intktomi-t 280 millió dollárért, az Overture-t 1,63 milliárd dollárért vásároltam meg 2002 során. Az iparági szakértők szerint a Yahoo volt a Google keresőjének legnagyobb licencelője, így ez a változás igazi érvágás a ma még piacvezető Google számára, melynek piaci pozícióját a Microsoft által kifejlesztett rivális MSN-bot keresőrendszer is fenyegeti- írja a Cnet.
Kulcsszavak: Google

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Négy sorozat premierévadjaival indítja az új évet az RTL Spike

Ahogyan azt már megszokhattuk, az RTL Spike-on sosincs hiány a lebilincselő sztorikból. Ebben az évben sem lesz ez másképp, hiszen máris négy népszerű sorozat vadonatúj évadjaival indítja 2019-et a csatorna. Januárban és februárban magyar szinkronnal folytatódik a Vikingek, az iZombie, a Visszatérők és a The Walking Dead története is.

2019. január 22. 14:17

Új technológiák az online játékgépekhez

Amikor elkezdünk egy kaszinójátékkal játszani, általában nem vagyunk a különféle technológiák tudatában, amelyek annyi örömöt és élményt nyújtanak számunkra. Elég nehéz elképzelni, hogy a “Gry za darmo” kategória legújabb, 3D-s élményt nyújtó játékainak elődje egy mechanikus játékgép volt, amelyet több, mint 120 évvel ezelőtt Charles Fey alkotott meg.

2018. december 28. 08:02

Állásbörzés fesztiváljegy a karácsonyfa alatt?

A karácsony közeledtével minden szülő a tökéletes ajándékot keresi gyermekének, még akkor is, ha az valójában már felnőtt. Az újabb okostelefon helyett lehetséges olyan ajándékot adni, ami valóban előrelendíti fiatalok életét!

2018. december 19. 15:56

Felújítják az Álomutazót karácsonyra

Karácsony előtt és után nem is jöhetne semmi jobb, mint egy jó családi program. A tavaly nagysikerű szuperprodukció idén újraéled, ugyanúgy a BOK csarnokban, sztárokkal, lenyűgöző látványvilággal és fantasztikus slágerekkel.

2018. december 19. 11:00

Adventi hangulatban búcsúzik a Future Park

Már csak december végéig látható az Andrássy Élményközpontban a világ egyig legizgalmasabb virtuális játszótere, az év utolsó hónapjára adventi hangulatba öltözött Future Park. A japán szakemberek által megálmodott interaktív tér az elmúlt fél év alatt több mint 150 ezer látogatót vonzott. Az Andrássy Élményközpont pedig már 2019-re tervez, egy, az elmúlt évtized legnagyobb kasszasikerű filmjének kiállítását várhatjuk februártól.

2018. december 11. 12:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Indul az Év Internetes Kereskedője díj 2019

2019. február 21. 10:45

Christopher Mattheisen a Microsoft Magyarország új ügyvezető igazgatója

2019. február 18. 11:50

Bemutatkozik a Samsung 2019-es QLED TV kínálata

2019. február 15. 12:20

Minden eddiginél gyorsabb letöltési sebességet biztosít a Huawei új chipkészlete

2019. január 25. 11:21
cloudappsportal.com