Nő a mobiltelefonra letölthető tartalmak népszerűsége

Milkovits Gábor, 2005. július 13. 09:22
A LogicaCMG piackutató cég szerint jövőre megháromszorozódik a mobiltelefonos letöltések értéke.
Ez számszerűen 7,6 milliárd eurót jelent 2006-ra, az európai, észak-amerikai és távol-keleti piacokat számítva. Jelenleg a felhasználóknak mindössze ötöde szokott különféle tartalmakat letölteni mobiltelefonjára, jövőre azonban ez az arány elérheti a 60%-ot. A mostani adatok szerint egy átlagos mobiltulajdonos 6,32 eurót költ havonta letöltésekre, a megkérdezettek 40%-a pedig úgy nyilatkozott, hogy a jövőben növelni szándékozik az erre fordított összeget. A legnépszerűbb letölthető tartalmak a csengőhangok, a zenék és a játékok, amelyek valószínűleg meg is őrzik vezető szerepüket, ám a LogicaCMD szerint a hírek és a sporttal kapcsolatos képi és szöveges információk is sok követőre találhatnak majd, főleg Európában.

A pozitívumok mellett a felmérés eredménye szerint még mindig megvannak azok az árnyoldalak is, amelyek a technológiai háttér megléte ellenére ezidáig hátráltatták az ilyen típusú szolgáltatások gyorsabb elterjedését. A megkérdezettek többsége a díjszabás kuszaságát és a szolgáltatás relatív drágaságát tartja a fő problémának, de sokan azt is kifogásolták, hogy akadályokba ütközik a letöltött tartalmak felhasználók közötti megosztása. Nagy számban szeretnék azt is, ha a letöltési idő rövidülne, illetve lehetne a hálózaton is tárolni azt, ami nem fér el a memórián. Többen aggódnak a biztonság, valamint az utólag esetleg túl drágának bizonyuló tartalmak letöltése miatt is.

Paul Gleeson, a LogicaCMG vezetője szerint az ideális mobiltelefonos letöltési szolgáltatásnak alapvetően olyannak kellene lennie, mint az sms, vagyis egyszerűnek, biztonságosnak és intuitívnak, legyen szó akár a böngészésről, a letöltésről magáról, vagy éppen a díjszabásról.
Kulcsszavak: mobilszolg onlineszolg

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50