Mobiltelefonos keresőszolgáltatás a Nokia okostelefonjain

Milkovits Gábor, 2005. augusztus 8. 22:27
A Nokia egy olyan új megoldást kínál 6680-as, 6681-es és 6630-as telefonjaihoz, amellyel közvetlenül elérhető a Yahoo Search, valamint egyes helyi internetes keresőszolgáltatások is.
Az új szolgáltatás egyelőre Finnországban, Svédországban, illetve az Egyesült Királyságban vehető igénybe. A szükséges szoftvert a Nokia ezentúl a fent említett okos telefonok alaptartozékaként kínálja, azok számára pedig, akik már rendelkeznek a készülékek valamelyikével, a www.nokia.com/mobilesearch oldalról ingyenesen letölthető. A megoldás segítségével a felhasználók mindent egy helyről érhetnek el, legyen szó kifejezetten mobiltelefonos tartalmakról, például csengőhangokról, illetve weboldalakról, vagy akár az időjárással kapcsolatos információkról. A Yahoo keresője mellett Finnországban az Eniro és a Fonecta, Svédországban az Eniro, Nagy-Britanniában pedig a Medio Systems helyi keresőszolgáltatás segítségével igazodhatnak el az adott helyen található éttermek, taxi vállalatok, vagy virágüzletek sokaságában. Abban az esetben, ha valaki egyik országból másikba utazik, a megfelelő Nokia készülék azonnal az ottani helyi keresőre vált át.

A fentieken kívül a keresőt hasznos integrált térképes megoldások is kiegészítik, amelyeken a helyi kereső által kiadott eredmény azonnal megkereshető, illetve maga a térkép MMS-ben is továbbítható annak, akit útba szeretnénk igazítani. A Nokia egyelőre nem közölt részleteket a szolgáltatás más országokra történő kiterjesztésének menetrendjéről.

Kulcsszavak: Nokia mobilszolg kereső

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05