Az Intel keresi Magyarország legtehetségesebb digitális művészeit

forrás Prim Online, 2006. március 30. 13:20
Az Intel új, kétmagos mobilplatformja, az Intel Centrino Duo magyarországi bevezetése alkalmából hivatalosan meghirdeti az "Intel Duality Competition" című pályázatát digitális alkotóművészek számára.
Az Intel minden olyan pályázó munkáját várja, aki a meghirdetett fotó, videó vagy animáció, illetve grafika kategóriák egyikében (vagy akár mindegyikében) átütően ábrázolja a világban rejlő kettősségeket. A pályázat központi eleme a dualitás és a digitális megközelítés kihangsúlyozása, az alkotóktól tehát olyan műveket kér a pályázat kiírója, amelyek egyedi nézőpontból, digitális eszközök segítségével mutatják be a körülöttünk lévő kettősségeket.

A pályázat eredményhirdetése egybeesik az Intel legújabb mobil technológiája, az Intel Centrino Duo magyarországi bevezetésével.

A kategóriák első helyezettjeinek nyereménye 1-1 Intel Centrino Duo mobilplatformmal felszerelt laptop. Az Intel a kategóriák legjobb versenymunkáit 2006. április 18-án, a Művészetek Palotájában tartott nagyszabású rendezvényen mutatja be és díjazza. Azon résztvevők, akiknek műveit a szakmai zsűri beválasztja a kiállítás anyagába, további nyereményekben részesülnek.

A zsűri tagjai lesznek: Vinnay Péter, a Zoom magazin szerkesztője, Bakos Gábor, a Magyar Képzőművészeti Egyetem adjunktusa, Szalontai Ábel, fotográfus, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója, Tímár Péter, Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola igazgatója, Golubeff Róbert, az Intel magyarországi irodavezetője.

A pályázatról és a jelentkezés pontos feltételeiről, illetve módjáról bővebb információ a www.dualityinart.com weboldalon található. A regisztráció után a résztvevők a pályázatokat interneten keresztül tölthetik fel. Ezt követően az oldal látogatói szavazhatnak az általuk legjobbnak ítélt alkotásokra, a legtöbb szavazatot elnyerő pályázó pedig közönségdíjban részesül.
Kulcsszavak: művészet Intel

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07