Spártai büntetés Wi-Fi-lopásért

Kiss Ádám Zoltán, 2007. május 23. 09:19
A michigani Spartában lakó férfi rendszeresen használta egy közeli kávézó Wi-Fi-hozzáférését, büntetése akár 5 év börtön is lehet.
Érdekes ügy keveredett a Wi-Fi-lopásból, hiszen Michigan állam törvényei meglehetősen szorosan követik a technológia fejlődését, így ilyen cselekményekre is kitérnek. A helyi szabályzók szerint akár 5 év letöltendő börtönbüntetés és 10 ezer dollár pénzbüntetés is kiszabható hasonló tettekért.

Az elkövető, Sam Peterson lakása egy helyi kis kávézó mellett helyezkedett el, így könnyen használhatta a védelem nélküli Wi-Fi-hozzáférést. A jogászok szerint igazi időzített bomba volt a 2000-es, erről is rendelkező törvény, még soha nem használták a gyakorlatban, de tudták, hogy előbb-utóbb el kell hogy jöjjön az ideje. Ez egyben azt is jelenti, hogy az ügy különlegessége mellett azért is a figyelem középpontjába került, mert mint első ilyen eset, precedensértékű, tehát sok száz hasonló jövőbeli eljárás kimenetelét befolyásolhatja.

Peterson szerencséjére a jogászok szerint sokat számít, hogy a férfi büntetlen előéletű, nem tagadta tettét, és együttműködött a hatóságokkal, így valószínűsíthető büntetése jelképes, 400 dollár megfizetése és 40 órai közmunka lesz.
Kulcsszavak: jog Wi-Fi

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56

A Green Fox Academy a Sandberg Capitallal folytatja nemzetközi expanzióját

2022. október 26. 11:20