Spártai büntetés Wi-Fi-lopásért

Kiss Ádám Zoltán, 2007. május 23. 09:19
A michigani Spartában lakó férfi rendszeresen használta egy közeli kávézó Wi-Fi-hozzáférését, büntetése akár 5 év börtön is lehet.
Érdekes ügy keveredett a Wi-Fi-lopásból, hiszen Michigan állam törvényei meglehetősen szorosan követik a technológia fejlődését, így ilyen cselekményekre is kitérnek. A helyi szabályzók szerint akár 5 év letöltendő börtönbüntetés és 10 ezer dollár pénzbüntetés is kiszabható hasonló tettekért.

Az elkövető, Sam Peterson lakása egy helyi kis kávézó mellett helyezkedett el, így könnyen használhatta a védelem nélküli Wi-Fi-hozzáférést. A jogászok szerint igazi időzített bomba volt a 2000-es, erről is rendelkező törvény, még soha nem használták a gyakorlatban, de tudták, hogy előbb-utóbb el kell hogy jöjjön az ideje. Ez egyben azt is jelenti, hogy az ügy különlegessége mellett azért is a figyelem középpontjába került, mert mint első ilyen eset, precedensértékű, tehát sok száz hasonló jövőbeli eljárás kimenetelét befolyásolhatja.

Peterson szerencséjére a jogászok szerint sokat számít, hogy a férfi büntetlen előéletű, nem tagadta tettét, és együttműködött a hatóságokkal, így valószínűsíthető büntetése jelképes, 400 dollár megfizetése és 40 órai közmunka lesz.
Kulcsszavak: jog Wi-Fi

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24