4.9.8-as verzióra frissített a Bibble Pro RAW-feldolgozásban

Széles Csongor, 2007. június 10. 11:49

A Bibble Pro 4.9.8-as verziója vezetékes fényképezés támogatásával és más új funkciókkal bővült, valamint támogatja a legújabb digitális fényképezőgépeket is, beleértve a Canon EOS 1D Mark III és a Fuji S5 Pro nyersfájl formátumait, a Fuji WideDynamic Range-ét és a Cannon sRAW formátumát. Az új Bibble minden 4-es verzióval rendelkezők számára ingyenesen letölthető.

A Bibble Labs bejelentette, hogy azonnal letölthető a híres RAW képfeldolgozó szoftverének 4.9.8 "Pro" és "Lite" verziója. A legújabb kiadás támogatja a Canon 1D Mark III, a Fujifilm S5 Pro, a Nikon D40X, az Olympus E-510, az E-410, az SP500 UZ, és a Panasonic FZ8 fényképezőgépeket. Ez a kiadás támogatja az újabb Canon (Windows és Mac) és a Fujifilm S5 (Windows) fényképezőgépek által támogatott vezetékes fényképezés módot.

"Büszkék vagyunk arra, hogy a jelenlegi verzióval teljes mértékben támogatjuk a Canon új 1D Mark III digitális tükörreflexesét" - mondta Eric Hyman, a Bibble Labs ügyvezető igazgatója. "A RAW, sRAW és vezetékes fényképezés Mac és Windows platformon való támogatásával biztosítjuk azt, hogy a Mark III tulajdonosok a lehető legjobban kihasználhassák a Canon új fényképezőgépüket. A Mark III lenyűgöző ISO6400 érzékenységét a Noise Ninja beépített technológiával párosítva a Bibble új lehetőséget nyit meg a kedvezőtlen fényviszonyok között készült fényképek világában, hiszen a legrövidebb idő alatt a elképesztő eredményeket produkál."

A Bibble legutolsó verziója támogatja továbbá a Fujifilm egyedülálló Wide Dynamic Range technológiáját. "A Fujifilm S5 Pro az innovatív technológiája révén rendkívüli dinamikájú felvételek készítésére képes. A Bibble Highlight Recovery és Fill Light képfeldolgozó eszközökkel párosítva a fotós biztos lehet benne, hogy a a Fuji RAW fájl által lehetővé tett színárnyalatokat a fénykép a lehető legnagyobb mértékben megőrzi."

A Bibble Pro a jelenleg hozzáférhető egyik legátfogóbb platformfüggetlen RAW munkafolyamatot elősegítő alkalmazás, amely osztályon felüli minőséget biztosító eszközöket kínál. Ezek közül érdemes megemlíteni a Noise Ninja zajszűrőt, a Perfectly Clear automatikus képoptimalizációt, a vezetékes fényképezést, ráadásul a Bibble bizonyos funkciói plug-in segítségével az Adobe Photoshop CS2, CS és 7-es verzióival is elérhetők. A Bibble továbbra is megőrzi a leggyorsabb RAW konvertáló platformfüggetlen konvertáló titulust.

A Bibble Pro verziója 129,95 dollárért, a Lite verzió pedig 69,95 dollárért tölthető le, Windows, Macintosh és Linux operációs rendszerekre. Azok, akik rendelkeznek már a Bibble 4-es verziójával, azok számára ingyen letölthető a frissítés.

Fényképezés ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megalakult a Xiaomi x Leica Optical Institute

A Xiaomi, a világ egyik vezető mobiltelefon-gyártója, és a Leica Camera AG együtt jelentették be, hogy létrehozták a Xiaomi x Leica Optical Institute elnevezésű intézményt, amelyre az egész okostelefon iparág fejlődését meghatározó, mérföldkő jelentőségű fejleményként tekint a két vállalat. Az új szervezet elsősorban az optikai technológiák fejlesztésére koncentrál majd, különböző tudományos diszciplínák – többek között a digitális képalkotás és a mesterséges intelligenciára épülő technológiák – egyesítésével. 

2024. február 20. 14:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40