Beszélő papír

Genda Csongor Zoltán, 2007. november 30. 20:15

Egy hawaii cég kifejlesztett egy olyan szoftvert, amelynek segítségével rá lehet nyomtatni a papírra egy rövid hangüzenetet tartalmazó vonalkódot.

Vajon milyen is volt a hangja a gyermekemnek kiskorában? De jó volna ismét hallani, nem csak a fotóját látni... Ezek a gondolatok foglalkoztatták a Labels That Talk (LTT) nevű cég vezetőjét, Ken Berkunt, aki végül megoldást talált a problémára. A megoldás a beszélő papír, melyet egy vonalkód segítségével lehet szóra bírni. Berkun elmondása szerint a kereskedelemben már régóta használatos vonalkódok nyolc kb-nyi adatot tudnak befogadni, s ez megfelelő sűrítés mellett hozzávetőlegesen tíz másodperc hanganyagot jelent. Az LTT azonban ennyivel nem elégszik meg, el szeretnék érni, hogy húsz másodpercnyi szöveget lehessen rányomtatni egy fotóra vagy bármely más papírlapra. A vonalkódot aztán egy szkennerrel vagy egy megfelelő mobiltelefonnal le kell olvastatni, és máris meghallgatható az azon tárolt szöveg.

Ken Berkun cége már tárgyalásokat folytat néhány nyomtató- és szkennergyártó vállalattal a technológia adaptálásáról, ám egyelőre nem lehet tudni, mikor jelennek meg a vonalkódból hangot kiolvasó szoftverrel ellátott készülékek a kereskedelmi forgalomban.

Kulcsszavak: újdonság

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Maradjunk otthon – de játsszunk élőben!

A világjárvány második hullámának berobbanásával szinte minden országban korlátozásokat terveznek bevezetni, ami azt jelenti, hogy előbb-utóbb Magyarországon is változások lesznek. Négy fal között töltve az időt számos lehetőség van arra, hogy lekössük magunkat, szórakozzunk, vagy éppen olyasmit próbáljunk ki, amit eddig nem. Ez talán az egyik legjobb idő arra is, hogy kipróbáljunk egy-kettőt a legjobb élő kaszinó oldalak közül!

2020. szeptember 21. 16:41

Miért jobb az Eldorado, mint más piacterek?

A videojáték-piacok azok a helyek, ahol a világ minden tájáról érkező játékosok vásárolhatnak és eladhatnak játékon belüli pénznemeket, tárgyakat és fiókokat. Napjainkban a piacterek a pénzkeresés legjobb módját képviselik, mivel a játékosok értékes játékbeli tárgyaikat eladhatják azoknak a játékosoknak, akiknek szükségük van ezekre, és ebből meg is élhetnek.

2020. szeptember 21. 10:52

Szeptember 4-én érkezik az HBO GO-ra Ridley Scott sci-fi sorozata

Az HBO GO-ra érkező Ridley Scott sci-fi sorozat a nem is olyan távoli jövőben játszódik. Az emberiség kezdi uralma alá hajtani a világegyetemet. A gyarmatosítás korai szakaszában két android történetét követhetjük nyomon, akiknek az a feladata, hogy emberi gyerekeket neveljenek az egyik ismeretlen bolygón. A két androidnak – Apának és Anyának – komoly kihívással kell szembenéznie, amikor a növekvő kolóniát széteséssel fenyegeti egy vallási konfliktus. Az emberek hitének ellenőrzésre nehéz és hálátlan feladat.

2020. augusztus 19. 12:20

STRAND Fesztivál helyett SzabadSTRAND lesz Zamárdiban

Ma már tudjuk, hogy egyetlen zenei fesztivál se valósulhat meg 2020-ban itthon úgy, ahogyan megszoktuk, ahogyan vártuk. Ez alól a MOL Nagyon Balaton keretében tervezett zamárdi STRAND Fesztivál sem kivétel, amely augusztus 18-tól várta volna a közönséget. A szervezők SzabadSTRAND címmel az eredeti helyszínen, augusztus 19-22. között várják programokkal a közönséget. 

2020. augusztus 18. 20:13

Három dokucsatornát nyit meg nyár végén a UPC Direct

A UPC Direct a Viasat World médiavállalat három csatornáját is elérhetővé teszi minden előfizetőjének 2020. augusztus 14. és 31. között, így az adrenalinfüggők a Viasat Explore, a múlt kedvelői a Viasat History, a természetkedvelők pedig a Viasat Nature műsoraival – köztük számos premierrel – búcsúztathatják a nyarat. 

2020. augusztus 15. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás