A Samsung bemutatta legújabb HD tévéit

forrás Prim Online, 2008. január 11. 12:48

A Las Vegasban rendezett szórakoztatóelektronikai kiállításon mutatta be a Samsung a legújabb LCD TV sorozatát.

A 2007-es év kiemelkedő újdonságai, mint például a LED háttérvilágítás az LCD TV-knél, vagy a FilterBright technológia a plazma TV-k esetében elsősorban a képminőség tökéletesítéséről szóltak.

Az új sorozat tervezésekor egészen új technológiákat alkalmaztak, melyek eddig csak más olyan iparágak jellemzői voltak, mint például az autógyártás, vagy a divatipar. A fekete zongoralakk megjelenés megtartása mellett a készülékek egy leheletnyi színt kaptak az éleken. Az ezt kiegészítő enyhe ívek egyedi megjelenést adnak a Samsung új Full HD TV-inek. Az eredmény magáért beszél: az új készülékek bármelyik nappali ékévé válnak, de mégsem hivalkodnak.

Az új Full HD sorozat már több mint egyszerű tv. A prémium készülékek egy opcionálisan megvásárolható digitális adapterrel alkalmasak információk a néző által meghatározott RSS- csatornákon keresztüli megjelenítésére, továbbá streamelt webes tartalmak és PC fájlok fogadására. Így – tartalomszolgáltatótól függően – a legfrissebb tőzsde, sport vagy politikai hírek jelennek meg a képernyőn – amikor csak akarjuk – akár más program figyelése közben is.

Egyebek mellett egy 2.0 USB és 3 db 1.3 HDMI csatlakozó gondoskodik a tökéletes adatbevitelről. Így a készülék kristálytisztán jeleníti meg a fényképezőgépeken, digitális kamerán, házimozirendszeren, számítógépen vagy akár mp3 lejátszón tárolt tartalmakat.

Az új 6-os Full HD sorozat minden szögből 178ş-ban nyújt tökéletes képet az SPVA paneleknek köszönhetően (SPVA: Super Patterned Vertical Alignment). A készülékekben egy gyorsabb új folyadékkristályt használnak, így a válaszidő mindössze 4 ms-ra csökkent. Ez a rendkívül gyors válaszidő pedig kiegészül a 120 Hz-es mozgásoptimalizáló technológiával, ami mind a videojátékok kedvelőinek, mind a sport- vagy akciófilmek nézőinek jelent még élesebb, tisztább képet. Az új Full HD sorozatban a tökéletes színmegjelenítést biztosító Super Clear Panel egy újabb generációja nyújt ragyogó színeket és igazán tökéletes fekete színmegjelenítést, illetve csökkenti le a kívülről érkező fényvisszaverődéseket.

Kulcsszavak: CES TV Samsung

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A TCL az intelligens kijelzőtechnológia teljes spektrumát mutatta be az MWC-n

A TCL – a fogyasztói elektronika egyik vezető márkája és a világ két legnagyobb tévémárkájának egyike – részt vett a 2024-es barcelonai Mobile World Congress eseményen. A kiállításon bemutatta legújabb innovációit és intelligens összekapcsolt okoseszköz-ökoszisztémáját, amely kivételes felhasználói élményt kínál mind otthon, mind az úton lévőknek. Az új okostelefonok, csúcstechnológiás eszközök és okos routerek széles választéka mellett a TCL bemutatta eddigi legimpozánsabb televízióját is, a világ legnagyobb, 115 hüvelykes QD-Mini LED TV-jét.

2024. február 29. 21:34

A TCL két egymást követő évben is a világ 2. legjobb tévémárkája lett

Az Omdia piackutató vállalat ismét a TCL Electronics-ot, a vezető szórakoztatóelektronikai brandet választotta a világ második legjobb tévémárkájának.

2024. február 29. 21:05

Csökkenő profitvárakozások az e-autóiparban

Átírja a piaci versenyt a kínai autóipar előretörése, változnak a fogyasztói elvárások, a döntéshozók pedig a következő években is nehézségekre számítanak a nyersanyag-ellátásban. Egyebek mellett ezt állapítja meg az autóipari vezetők körében a KPMG által elvégzett felmérés, a 24. Annual Global Automotive Executive Survey. 

2024. február 29. 20:17

A Galaxy Buds széria legújabb frissítése magával ragadó, intelligens hangzást kínál

A Samsung közelmúltban megjelent Galaxy S24 termékcsaládja a Galaxy AI erejével új lehetőségeket teremtett a kultúrák közötti kapcsolatteremtésre. A biztonságos, készülékeken elérhető mesterséges intelligenciával a felhasználók jelenleg 13 nyelven hidalhatják át a kommunikáció során felmerülő nyelvi akadályokat. A Galaxy Buds fülhallgatókat érintő legújabb frissítések még zökkenőmentesebbé tehetik ezen okosfunkciók használatát.

2024. február 29. 14:28

Ezt a 10 elektromos autót övezi a legnagyobb figyelem 2024-ben

Az elektromos autók a vállalkozások körében is egyre népszerűbbek, egy friss felmérés szerint a hazai cégvezetők közel fele cserélné járműflottáját elektromosra három éven belül. Ezek az új típusú járművek számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos benzines vagy dízelüzemű autókkal szemben, a közvetlen gazdasági érvektől kezdve a környezeti fenntarthatóságon át a technológiai lehetőségekig. Mindezek mellett a vállalkozások most jelentős állami támogatást is kaphatnak tisztán elektromos autók beszerzésére. Az ALD AUTOMOTIVE | LEASEPLAN most összegyűjtötte azokat a modelleket, amelyeket a legnagyobb figyelem övezi idén hazánkban.

2024. február 28. 19:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30