Teljesen vízálló 10 megapixeles: Optio W60

Kiss Ádám Zoltán, 2008. május 24. 14:30

Közeledik a nyár, és sokan lélekben már a vízparton hűsölnek. Rájuk gondolt a Pentax az Optio család legújabb 10 megapixeles változatának kifejlesztésekor, mely nem csupán „cseppálló”, de 4 méter mélységig vízálló.

A piac telítve van a meglehetősen kétes cseppálló gépekkel, melyeknél szinte lehetetlen a garancia érvényesítése beázás esetén, hiszen a cseppállóság vérbeli gumifogalom. Éppen ezért érdekes a valódi vízállóságot vállaló Optio W60-as, mely ha nem is mélymerülésre készült, de a 4 méteres garantált tűréshatár a legtöbb nyaraló számára több, mint elég. A megszokott szürke, illetve a marketingesek szerint ezüst külső helyett ez a gép kékes színben játszik, ami szintén a vízparti kötődéseket erősíti, ám további érdekessége, hogy meglehetősen hidegben is képes működni, ami nem jellemző a legtöbb átlagfelhasználónak szánt gépre. A gyártó ugyanis -10 Celsius-fokig garantálja a készülék működését, ami azt jelenti, hogy az új Optio a téli síszezonban is jól jöhet még. A por és homok ellenállóságot tekintve a gép megszerezte a JIS Class 5 minősítést, tehát igazi kemény legényről van szó. Ezek után kellemes meglepetés, hogy a masszív külső érző szívet takar, egészen pontosan ISO 6400-as érzékenységet. A fényképezőgép az átlagosnál jobb, 5x optikai zoomot kapott, és a HD korszak követelményeit szemmel tartva már 720p felbontású videofelvételek rögzítésére is képes, várható ára 329 dollár lesz.

Kulcsszavak: Pentax kamera

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a tökéletes elmosódást nyújtó objektív

A Nikon új magaslatokba emeli az S sorozat optikai kiválóságát a NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena objektívvel. Legyen szó állóképekről vagy videókról, e prémium, teljes képes objektív elhozza a tökéletességre emelt elmosódást. A képzőművészeti fotózástól kezdve a portrékon, a divaton, a természeten át az egyéb témákig még a legigényesebb fotósok is lenyűgöző mélységű és művészi képeket alkothatnak. 

2023. szeptember 28. 09:57

"Story in Sight": inspiráció és tudás a fotográfián keresztüli önkifejezésre

A Xiaomi a nagy elismertségnek örvendő Leica Akademie Instructor szakmai közösséggel és a híres fotóriporterrel, Giuseppe Nucci-val együttműködésben indította el "Story in Sight" elnevezésű projektjét. A kezdeményezés keretében a fényképészet iránt érdeklődő egyetemisták vehetnék részt szakmai workshopokon, amelyeken a vizuális történetmesélés módszereibe avatják be őket.

2023. szeptember 26. 11:21

Új tükör nélküli fényképezőgép a Nikontól

A Nikon ma bejelentette a legújabb teljes képkockás, FX-formátumú tükör nélküli fényképezőgépét, amelyben az örökség ihlette kialakítás fejlett technológiával és a kimagasló teljesítménnyel találkozik. Ez a Z f. Az ikonikus FM2 által inspirált fényképezőgép ugyanolyan jól néz ki, mint amilyen jó érzés kézben tartani. 

2023. szeptember 20. 21:07

Megérkezett a Panasonic új fényképezőgépe

A Panasonic büszkén mutatja be a LUMIX G9II digitális tükör nélküli fényképezőgépet, amely új képérzékelővel és PDAF (Phase Detection Auto-Focus) technológiával rendelkezik. A LUMIX G9II az első olyan fényképezőgép a mikró négyharmados LUMIX G sorozatban, amely PDAF technológiát vonultat fel.  

2023. szeptember 18. 16:43

Két új Alpha 7C kamerát dob piacra a Sony

A Sony bejelenti az α7C szériájának két új, kompakt, full-frame, cserélhető objektíves kameráját, az Alpha 7C II és Alpha 7C R modelleket.

2023. augusztus 30. 17:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38