Teljesen vízálló 10 megapixeles: Optio W60

Kiss Ádám Zoltán, 2008. május 24. 14:30

Közeledik a nyár, és sokan lélekben már a vízparton hűsölnek. Rájuk gondolt a Pentax az Optio család legújabb 10 megapixeles változatának kifejlesztésekor, mely nem csupán „cseppálló”, de 4 méter mélységig vízálló.

A piac telítve van a meglehetősen kétes cseppálló gépekkel, melyeknél szinte lehetetlen a garancia érvényesítése beázás esetén, hiszen a cseppállóság vérbeli gumifogalom. Éppen ezért érdekes a valódi vízállóságot vállaló Optio W60-as, mely ha nem is mélymerülésre készült, de a 4 méteres garantált tűréshatár a legtöbb nyaraló számára több, mint elég. A megszokott szürke, illetve a marketingesek szerint ezüst külső helyett ez a gép kékes színben játszik, ami szintén a vízparti kötődéseket erősíti, ám további érdekessége, hogy meglehetősen hidegben is képes működni, ami nem jellemző a legtöbb átlagfelhasználónak szánt gépre. A gyártó ugyanis -10 Celsius-fokig garantálja a készülék működését, ami azt jelenti, hogy az új Optio a téli síszezonban is jól jöhet még. A por és homok ellenállóságot tekintve a gép megszerezte a JIS Class 5 minősítést, tehát igazi kemény legényről van szó. Ezek után kellemes meglepetés, hogy a masszív külső érző szívet takar, egészen pontosan ISO 6400-as érzékenységet. A fényképezőgép az átlagosnál jobb, 5x optikai zoomot kapott, és a HD korszak követelményeit szemmel tartva már 720p felbontású videofelvételek rögzítésére is képes, várható ára 329 dollár lesz.

Kulcsszavak: Pentax kamera

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Nikon kiadja az első tükör nélküli DX formátumú fix objektívet

A Nikon ma bővíti a NIKKOR Z DX objektívek kínálatát az első DX formátumú fix objektívvel. A NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 objektív nagy fényerejű, éles, és közeli felvételekhez is kiváló, valamint gyenge fényben is remekül teljesít. A kompakt és sokoldalú objektív tökéletes fix objektív élénk mindennapi fényképekhez.

2023. május 31. 18:31

A Sony bejelentette legújabb ultraszéles látószögű zoomos vlogkameráját

A Sony bemutatja a ZV vlogkamera sorozatának második generációs kameráját, a ZV-1 II-t, amely rendkívül népszerű, piacvezető funkciókat tartalmaz. A ZV-1-nél szélesebb látószöggel a ZV-1 II segít a vloggereknek, hogy kiemelkedően fotogén képminőséggel még magával ragadóbb történeteket mesélhessenek.

2023. május 25. 15:42

A Nikon kiadja az agilis z 8 fényképezőgépet

A Nikon a nagy teljesítményű és agilis Z 8 fényképezőgéppel bővíti a professzionális Z sorozatú, tükör nélküli fényképezőgépei kínálatát. A Z 9 számos funkciója mellett könnyű vázzal rendelkező, vadonatúj Z 8 elképesztő rugalmasságot biztosít a videókkal és állóképekkel is dolgozó hibrid alkotók számára, amellyel életre kelthetik elképzeléseiket.

2023. május 11. 11:23

Szépirodalmi és fotós pályázatot hirdettek

Titkot rejt az erdő címmel hirdet országos vers- próza- és meseíró pályázatot a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület. Nyolcadik alkalommal rendezi meg az egyesület a különleges versenyt. A természetvédelmi-irodalmi pályázattal a 6-19 éves kategóriát célozzák meg. Idei újítás, hogy fotós kategóriába is külön címen jelentkezhetnek a gyerekek. A rendezvény fővédnöke Halász Judit, Kossuth- és Jászai díjas színművész, aki ötödik éve támogatja a rendezvényt.

2023. május 10. 14:17

A Sony új firmware-frissítést jelentett be az FX3 és FX30 kamerákhoz

A Sony új firmware-frissítéseket jelentett be az FX3 full-frame és az FX30 Super 35 digitális mozikamerákhoz, amelyek a filmes történetmesélés funkcióinak bővítésével és a filmalkotók szorosabb kapcsolatával jár. 

2023. április 20. 17:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39