Hat új Full-HD Samsung videokamera

forrás Prim Online, 2009. január 9. 13:25

Hat új digitális videokamerát mutat be Samsung a 2009-es CES kiállításon. Las Vegasban látható a Full-HD H–széria öt modellje, valamint a következő generációs YouTube kompatibilis kompakt digitális kamera. A Samsung belső, flash alapú Solid State Drive (SSD) meghajtóval látta el a H-sorozat készülékekeit, amelyek így lényegesen nagyobb kapacitást és gyorsabb, tartósabb memóriát kínálnak, ez a H-106-os modell esetében 64GB SSD memóriát jelent. Az SMX-F34 42-szeres Intelli-zoommal a legtávolabbi élményeket is testközelbe hozza, míg a HMX-R10 kamerával kilenc megapixeles digitális fényképeket is készíthetünk.

H-sorozat akár 64GB SSD memóriával: HMX-H100, HMX-H104, HMX-H105, HMX-H106

A HMX-H106 a világ első 64 GB-os SSD-vel felszerelt Full-HD kamerája. Összehasonlítva a HDD-vel, a Samsung SSD technológiája sokkal könnyebb és kompaktabb jellemzőkkel bír, ráadásul csendesen működik, kicsi a hőkibocsátása és nincsenek benne mozgó alkatrészek, így jelentős mértékben csökken a készülék energiafogyasztása, valamint növekszik a megbízhatósága.
A mozgó alkatrészek kiküszöbölésével az SSD technológia sokkal védettebb és még inkább ellen tud állni a rázkódásoknak, ütődéseknek, szemben a HDD alapú digitális kamerákkal. Továbbá a Samsung SSD technológiája gyorsabb is, mint a HDD, ide értve a bekapcsolás utáni gyorsabb készenlétbe állást és a Full-HD felbontásban rögzített anyagok gyorsabb olvasási/írási sebességét is.

A Samsung SSD az adatok feldolgozása alatt (olvasás vagy írás) a hozzá hasonló HDD-k energia igényének mindössze 1/8-dát használja fel. 1 A HMX-H105 és a HMX-H104 32 GB-s és 16 GB-s SSD-vel is elérhető.

Az új H-szériás Full-HD digitális kamerák kiaknázzák a H.264 tömörítésben rejlő lehetőségeket, amelyek révén nagyságrendekkel emelkedik a felvételi idő. Full-HD felbontással és fine módba kapcsolva a készüléket a felhasználók 3 órás anyagot rögzíthetnek a 16 GB-os HMX-H104-re, hat órásat a 32 GB-os HMX-H105-re és párját ritkító módon tizenkét órásat a 64 GB-os HMX-H106-ra.

A Samsung H–széria modelljeibe Schneider optikákat szereltek. A Schneider Kreuznach Varioplan HD lencsék tízszeres optikai zoommal rendelkeznek és a Samsung új optikai képstabilizátorával kiegészülve csökkentik a felvételek elmosódottságának veszélyét, ami a kézremegés vagy más finom rázkódás következménye lehet. Ezen felül a H–széria direkt HDMI kapcsolódása segít a felhasználóknak abban, hogy tökéletes minőségben nézhessék meg a Full-HD felvételeiket saját Full-HD televíziójukon külön dokkoló egység közbeiktatása nélkül. A nagy felbontású mozgóképek felvételén túl 4,7 megapixeles állóképek is készíthetőek az új H sorozattal. Az esti fotózást beépített vaku is támogatja.

A Samsung H-széria lelke a 2,2 megapixeles, 5,6 mm-es CMOS érzékelő. A kamerák nagyméretű, 2,7 colos érintő képernyős LCD kijelzővel kerülnek forgalomba, amely fontos kezelőfelület is egyben. A forgatható LCD-n keresztül olyan fontos funkciókhoz lehet hozzáférni, mint például a felvétel és a zoom. A kamera markolatát elforgatva, a kijelzőről történő vezérlés sokkal nagyobb komfortérzetet nyújt alacsony vagy magas szögből történő filmezéskor is.

A H-sorozat alkalmas nagy felbontású gyorsított felvétel készítésére is. Ha például egy város életét vagy a felhők lassú mozgását szeretnénk felgyorsítva megörökíteni, a készüléken beállíthatjuk, hogy 1, 3, 5, 10, 15 vagy akár 30 másodpercenként készüljön egy felvétel. A különálló képek egyetlen mozi fájlként kerülnek mentésre így a végeredmény egy gyorsított mozgókép.
 

Kulcsszavak: Samsung kamkorder kamera

Fényképezés ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Nikon kiadja az első tükör nélküli DX formátumú fix objektívet

A Nikon ma bővíti a NIKKOR Z DX objektívek kínálatát az első DX formátumú fix objektívvel. A NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 objektív nagy fényerejű, éles, és közeli felvételekhez is kiváló, valamint gyenge fényben is remekül teljesít. A kompakt és sokoldalú objektív tökéletes fix objektív élénk mindennapi fényképekhez.

2023. május 31. 18:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39