3D-ben érkezik a futball-vb

Kiss Ádám Zoltán, 2009. december 4. 17:07

A Sony szerződést kötött a FIFA-val 25 mérkőzés speciális technikával történő rögzítésére, így jövőre érkező 3D-s televízióikon már térhatású élményben lehet részünk.

Régóta rebesgetik, hogy valamilyen nagy áttörésre van szükség ahhoz, hogy még több embert ültessenek le a televízió elé, már ha ez még egyáltalán lehetséges. Ennek egyik legkézenfekvőbb módja a marketingesek szerint a teljesen új, háromdimenziós televíziózás megteremtése. Ezen vagy egy tucat nagy elektronikai konszern dolgozik, ám a Sony mégis úttörőnek tekinthető, mivel nem csupán koncepció készülékeit mutogatja, hanem 2010-ben meg is kezdi az áttörést első sorozatgyártású 3D-s televízió családjával.

A tévék értékesítése jellemző módon megugrik a futball események körül, ezek közül is a legkiemelkedőbb a foci vb, így logikus lépés, hogy a Sony éppen ehhez az eseményhez időzítené a nagyobb volumenű eladások beindítását. Az újdonságok esetében mindig gondot jelent, hogy a hozzájuk illő, adottságaikat, előnyeiket kihasználó tartalom késik, ahogy a Blu-ray lejátszók esetében is az első időkben csak egy tucatnyi filmet nézhettünk újra és újra. Ezen a gondon is segítene a most megkötött, 25 mérkőzésre szóló megállapodás, mely legalább a focidrukkerek esetében vonzóvá tenné a vélhetően nem éppen olcsó készülékek megvásárlását. A gond inkább a filmekkel lesz, mivel ezeknek már gyártásukkor 3D formában kellene elkészülni, különben csak egy csökkent értékű utólagos 3D maszatolás után nyújtanak csökkent háromdimenziós élményt. Az ilyen mozik azonban egyelőre igen ritkák, a most bemutatkozó Avatar sci-fi ilyen lesz, ám a kritikusok szerint ezzel meg a hagyományos mozikban akadnak gondok, a 2D-s vetítések során a kép korántsem hozza a megszokott, 100 éves kora ellenére elsöprőn tiszta hagyományos celluloid minőséget.

Kulcsszavak: Sony TV 3D sport

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megérkezett a Huawei csúcskategóriás vezeték nélküli fülhallgatója

Július 4-től hazánkban is megvásárolható az Isztambulban pár napja bemutatott Huawei Freebuds Pro 2. A gyártó legújabb, csúcskategóriás vezeték nélküli fülhallgatója prémium technológiai megoldásokkal, személyre szabott hangzással, továbbfejlesztett aktív zajszűréssel érkezik. 

2022. július 1. 18:31

A Sony bemutatja az új „INZONE” PC-s gaming periféria márkát

A Sony bejelentette az INZONE-t, egy új játékkiegészítő-márkát PC-s játékosok számára, amely élesíti az érzékeket és maximális játékbeli teljesítményt biztosít. Az INZONE monitorok elképesztő, nagy felbontású és dinamikatartományú képpel, a fejhallgatók pedig kiváló hangzással és 360 Spatial Sound for Gaming funkcióval rendelkeznek. 

2022. június 30. 11:27

Csúcstechnológiájú okoseszközök sorát mutatta be a Huawei

Számos új, innovatív eszközt, köztük okostelefonokat, notebookokat, üzleti felhasználású termékeket és okosotthon-megoldásokat jelentett be nagyszabású törökországi eseményén a Huawei Technologies. A vállalat bemutatta a mobiltelefon-piac legkisebb összehajtható modelljét, a Mate Xs 2-t, az egyedi méretű, 16 inches MateBook D16 és 16s notebookokat, az első e-ink kijelzős táblagépet, a MatePad Papert, valamint a nova Y70 és nova Y90 okostelefonokat, illetve a FreeBuds Pro 2 fülhallgatót is. Az új eszközökkel a Huawei tovább bővíti ökoszisztémáját, minden élethelyzetre gördülékeny, okos megoldást kínálva a felhasználóknak.

2022. június 25. 14:35

A Continental lett az „Év gumiabroncsgyártója” 2022-ben

Az „Év gumiabroncsgyártója” díjjal tüntette ki a Continentalt a Tire Technology International (TTI) nemzetközi szakmai magazin. A TTI innovációért és kiválóságért átadott díjait, melyek az abroncstechnológia legújabb fejlesztéseit és vívmányait jutalmazzák, az iparág legfontosabb elismeréseiként tartják számon. Az idei kiválasztási szempontok ismét a termékbiztonság és a fenntarthatóság további fejlesztését célzó technológiai innovációkat helyezték a középpontba, a díjakról pedig egy több mint húsz újságíróból és az abroncsipar vezető szakértőiből álló nemzetközi zsűri döntött.

2022. június 25. 11:16

Kalandra fel! Európa legszebb motoros panorámaútjai rád várnak

Tombol a nyár és a motoros szezon! Ha eleged van a forróságból és inkább a hűvösebb hegyi levegőre vágysz, akkor pattanj nyeregbe és élvezd a frissítő kalandokat Európa magashegyi szerpentinútjain. A Mio három csodás panorámautat ajánl most neked – bármelyiket is választod, jól döntesz! A gyönyörű útvonalat pedig rögzítsd a Mio motoros kameráinak egyikével, amelynek felvételei szükség esetén bizonyítékul is szolgálhatnak.

2022. június 24. 12:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24