3D-ben érkezik a futball-vb

Kiss Ádám Zoltán, 2009. december 4. 17:07

A Sony szerződést kötött a FIFA-val 25 mérkőzés speciális technikával történő rögzítésére, így jövőre érkező 3D-s televízióikon már térhatású élményben lehet részünk.

Régóta rebesgetik, hogy valamilyen nagy áttörésre van szükség ahhoz, hogy még több embert ültessenek le a televízió elé, már ha ez még egyáltalán lehetséges. Ennek egyik legkézenfekvőbb módja a marketingesek szerint a teljesen új, háromdimenziós televíziózás megteremtése. Ezen vagy egy tucat nagy elektronikai konszern dolgozik, ám a Sony mégis úttörőnek tekinthető, mivel nem csupán koncepció készülékeit mutogatja, hanem 2010-ben meg is kezdi az áttörést első sorozatgyártású 3D-s televízió családjával.

A tévék értékesítése jellemző módon megugrik a futball események körül, ezek közül is a legkiemelkedőbb a foci vb, így logikus lépés, hogy a Sony éppen ehhez az eseményhez időzítené a nagyobb volumenű eladások beindítását. Az újdonságok esetében mindig gondot jelent, hogy a hozzájuk illő, adottságaikat, előnyeiket kihasználó tartalom késik, ahogy a Blu-ray lejátszók esetében is az első időkben csak egy tucatnyi filmet nézhettünk újra és újra. Ezen a gondon is segítene a most megkötött, 25 mérkőzésre szóló megállapodás, mely legalább a focidrukkerek esetében vonzóvá tenné a vélhetően nem éppen olcsó készülékek megvásárlását. A gond inkább a filmekkel lesz, mivel ezeknek már gyártásukkor 3D formában kellene elkészülni, különben csak egy csökkent értékű utólagos 3D maszatolás után nyújtanak csökkent háromdimenziós élményt. Az ilyen mozik azonban egyelőre igen ritkák, a most bemutatkozó Avatar sci-fi ilyen lesz, ám a kritikusok szerint ezzel meg a hagyományos mozikban akadnak gondok, a 2D-s vetítések során a kép korántsem hozza a megszokott, 100 éves kora ellenére elsöprőn tiszta hagyományos celluloid minőséget.

Kulcsszavak: Sony TV 3D sport

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innovatív képzési programban vehetnek részt a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

Második alkalommal rendezi meg a győri Széchenyi István Egyetem innovatív járműipari képzési programját, az Audi Development Campet az Audi AG és az Audi Hungaria támogatásával. A július 3-án kezdődő négyhetes, angol nyelvű táborban a hallgatók nemzetközi szaktekintélyektől, mentoroktól tanulhatnak, miközben valós ipari problémát oldanak meg, és akár karrierlehetőséget is nyerhetnek. Az érdeklődők május 31-ig jelentkezhetnek.

2022. május 23. 12:40

A klasszikusokat idézi a Huawei új, prémium okosórája

Három új viselhető okoseszközt mutatott be Magyarországon a Huawei. A klasszikus órák kialakítását idéző, prémium anyagokból készült WATCH GT 3 Pro amellett, hogy stílusos divatkiegészítő, számos egészségkövető funkciója között EKG-adatok mérését is lehetővé teheti a jövőben. A HUAWEI WATCH FIT 2 fejlett pulzusfigyelő technológiával, 97 edzésmóddal és offline zenelejátszással támogatja a sportolni vágyókat, míg a HUAWEI Band 7, a gyártó minden eddiginél vékonyabb okoskarkötője hasznos társa lehet az egészségtudatos életmód elkötelezett híveinek. 

2022. május 23. 11:18

A Sony bemutatja a LinkBuds-sorozat legújabb tagját, a LinkBuds S-t

A Sony bejelentette a LinkBuds-sorozat legújabb tagját: a LinkBuds S vadonatúj hangzásélményt biztosít a Sony érzékelő technológiáinak és partneri együttműködésének köszönhetően, mindezt úgy, hogy a felhasználók megtapaszthatják a “NEVER OFF” élményt.

2022. május 19. 15:26

A Panasonic bejelentette 2022-es televíziókínálatát

A Panasonic bemutatta 2022-es alap- és prémium televízióit, amelyek fejlett OLED és Core LED képernyőket kínálnak 77 és 42 hüvelyk közötti átmérőkkel.

2022. május 18. 15:17

A Bridgestone hiperhatékony gumiabroncsot fejleszt a Mercedes-Benz VISION EQXX számára

A Mercedes-Benz AG a Bridgestone-t választotta a Mercedes Benz VISION EQXX névre hallgató, technológiai programjának gumiabroncs-fejlesztő partneréül. A futurisztikus elektromos jármű a Mercedes válasza az EV-k hatékonyabbá tételére és az elektromos hatótávolság új szintre emelésére. A Bridgestone mérnökei a Mercedes-Benzzel együttműködve olyan egyedi tervezésű gumiabroncsokat hoztak létre, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy a jármű hatékonysága és ezáltal hatótávolsága egyetlen feltöltéssel 1000 kilométerre nőjön. Az említett távot a jármű a németországi Sindelfingenből a franciaországi Cassis-ig egyetlen töltéssel tette meg, 8,7 kWh/100 kilométeres energiafogyasztással.

2022. május 17. 09:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20