Helyszínváltás öt nappal a Média Hungária előtt

Vértes János Andor, 2010. május 12. 18:00

Az idén először nulladik napi programmal (tehát már május 17-én) elkezdődő "tihanyi" Média Hungária rendezvényt biztosító helyszíne a mai napon közleményben tudatta, hogy az idén más (meg nem nevezett) partnernek biztosítja a Média Hungária által május 17-19 időszakra igényelt időszakot, tekintve, hogy a szervező nem kötött még írásos szerződést.  Bár ezt az álláspontot Csermely Ákos a rendezvény szervezője vitatja (hisz a magyar jog szerint a szerződés szóban, sőt ráutaló magatartással is létrejöhet, s ennek meglétét hosszas levelezéssel bizonyítani tudja), viharos gyorsasággal talált új helyszínt: az idei Média Hungária helyszíne a balatonfüredi Balaton Szabadidő és Konferencia Központ lesz.

Szűcs Ákos, a Club Tihany Zrt vezérigazgatója az MTI-nek adta ki ma délelőtti közleményét, miszerint: „a Média Hungária Bt. és annak vezetője, Csermely Ákos, visszaélve a résztvevők tekintélyével és médiabeli súlyával - annak ellenére, hogy elég magas részvételi díjat már beszedett - igen felelőtlenül nem kötött szerződést a rendezvényre. Annak ellenére hirdette meg az idei találkozót, hogy tudta, nincs még szerződése és arra az időre más már leszerződött a Club Tihannyal"..

Csermely Ákos szerint viszont dokumentálható, hogy mind a Club Tihany, mind a Média Hungária Bt. egészen az elmúlt napokig bármiféle vita nélkül készült a jövő heti rendezvényre, a láthatáron sem volt más szerződő fél. Mindössze e hét hétfőjén kapott a Média Hungária Bt. egy olyan levelet a Club Tihanytól, amely szerint mással szerződtek az adott időszakra.

 A cég ma délután kiadott közleményéből idézünk:

"Az idei Média Hungary konferencián több mint 100 hazai és tucatnyi külföldi vendég tart előadást; eddig több mint 1200-an jelentkeztek résztvevőként, ami rekordot jelent a rendezvény 15 éves történetében. Ennek ellenére a szervezők a mai sajtótájékoztatón kénytelenek voltak egy utolsó pillanatban bekövetkezett változásról is beszámolni.

 A konferencia helyszíne 13 éve minden évben a Club Tihany szálloda. Ahogy minden évben, a szervezők az idén is hónapokkal a rendezvény tervezett időpontja előtt elkezdték az egyeztetést és a levelezést a Club Tihannyal; megtartották az ilyenkor szokásos bejárásokat, letárgyalták a pontos forgatókönyvet, és a hétvégén már a 15. születésnapi torta díszítéséről egyeztettek a tihanyiakkal, amikor – e hét hétfőjén – robbant a bomba. A Club Tihany vezérigazgatója levélben tájékoztatta a szervezőket, hogy az előrehaladott előkészületek és az elmúlt 13 év közös munkája és a levélváltásokban rögzített megállapodás ellenére a területet más rendezvény részére adta ki az adott időpontra. Állítása szerint munkatársai nem voltak meghatalmazva a megbeszélésekre, így a Média Hungary konferencia nem rendezhető meg, és egyben egyeztetést ajánlott a titokzatos „harmadik féllel”, amely állítólag hajlandó lenne – bizonyos feltételek teljesülése esetén – mégis „visszaadni” a Media Hungarynak a helyszínt.  Csermely Ákos elmondta, hogy a vegyes érzéseket keltő egyeztetési javaslatról nem kívántak tárgyalni. Ezzel párhuzamosan ugyanakkor az elmúlt napokban személyesen és közvetítők útján is több, esetenként politikai köröket is emlegető burkolt és nyílt szinte fenyegetéssel felérő felszólításokat kaptak a szervezők."

 A Média Hugária Bt. mindenképp jogi útra tereli a kérdést, ám ennél is sürgetőbb volt, hogy a több, mint száz külföldi és hazai előadót felvonultató, és 1200 vendéget váró rendezvény számára új helyszínt találjanak. Ez megtörtént, ráadásul az eredeti helyszín közelében, Balatonfüreden. A Shell kút fölött található intézmény a tágas előadótermek mellett még wellness-központtal is rendelkezik, ugyanakkor a szállást külön kellett megoldani. Csermely Ákos a Prím Online kérdésére elmondta, hogy a résztvevők különféle balatonfüredi szállodákban kapnak majd szobát, és külön-buszokkal közlekedhetnek majd a helyszínek között. A buszok sűrűségéről azt mondta, hogy a konferencia előadótermének megközelítése nem vesz majd igénybe több időt, mint ahány perc alatt Tihanyban elsétált valaki a főépülettől a Wimbledon sátrakig.

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

Már több millió európai Samsung felhasználó veszi igénybe az új One UI 6.1 frissítéssel érkezett Galaxy AI funkciókat

A One UI 6.1 frissítéssel még több eszközön váltak elérhetővé a Galaxy AI funkciók, amelyekkel a Samsung elsőként a – 2024 februárjában megjelent – Galaxy S24 készülékeket látta el. A szoftverfrissítés a Galaxy S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 és Tab S9 szériát érintette, az AI funkciók márciustól egyre több készüléken váltak elérhetővé, amelynek köszönhetően Európa-szerte több millió felhasználó tapasztalja meg a Galaxy AI élményt.

2024. április 30. 19:43

Adatbiztonsági frissítést adott ki az ASUSTOR

Az ADM 4.3 az adatbiztonságra összpontosít. A zsarolóvírusok és más rosszindulatú programok terjedésével az ADM 4.3 megerősíti védelmét és hivatalossá tesz számos új adatbiztonsági funkciót.

2024. április 30. 18:00

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14