Újabb részletek a világ első mikro négyharmados videokamerájáról

Kiss Ádám Zoltán, 2010. június 21. 21:05

A Panasonic újabb információkat tett közzé a mikro 4/3-os fényképezőgépek lencséit is használni képes, cserélhető objektíves videokameráról.

Elsőként a Panasonic állt elő ezzel a z egyébként igen logikus elképzeléssel az AG-AF100 koncepciójával, majd a tükörreflexes és reflex nélküli cserélhető objektíves és egyben videós képességekkel is rendelkező gépek terjedésével a Sony is megszellőztetett egy hasonló elképzelést. Az AG-AF100 több, mint ígéretes. A szokásosnál jóval nagyobb érzékelő és a minőségi mikró 4/3-os optikák együtt kitűnő képminőséget sejtetnek. További előny, hogy a kamerák többségétől eltérően nem csak hogy cserélhető az objektív, de természetesen az esetleg már meglevő fényképezőgép optikáinkat is használatba vehetjük. Annyit már tudni lehet, hogy az AG-AF100 kamera AVC/ H.264 videókat rögzít majd 4/3-os, 16:9 oldalarányú MOS szenzorával1080/60i, 50i, 30p, 25p és 24p felbontással, (egészen pontosan 59.94, 50, 29.97, 25 vagy 23.9p képfrissítéssel), vagy 720/60p, 50p, 30p, 25p és 24p natív felbontással és képfrissítéssel. Elvárható extra a sztereó mikrofon, illetve két XLR csatlakozó +48V-os fantomtáppal a professzionális külső mikrofonokhoz. A kamera rendelkezik majd HD-SDI és HDMI kimenetekkel, és az SDXC memóriakártyák fogadására is képes lesz. A gyártó szerint a várhatóan több formában és modellszámozással, de az alap koncepciómodell AG-AF100-re épülő gép/gépek nem csak a Panasonic saját Lumix G sorozatú objektívjeit, de külön adapterrel a rendes „nagymozis”, illetve ha fényképezésről beszélünk „kisfilmes” optikákat is. Mindez egyelőre még mindig nem tisztázott időben és áron érkezik, márpedig ezeket lassan közölnie kellene a gyártónak. Hiába az elvitathatatlan elvi elsőbbség a Panasonic-nál, ha a rivális Sony nagyon hasonló elképzelésű kameráját már az őszre tervezi megjelentetni.

http://www.youtube.com/watch?v=_KtcBNQwIe4

Kulcsszavak: Panasonic kamera kamkorder

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Április elején hirdetik ki a természetfotózás egyik legrangosabb versenyének győztesét

A Varázslatos Magyarország több mint egy évtizede az ország egyik legrangosabb és legizgalmasabb természetfotó pályázata, mely a képek által nyit ablakot nemzeti parkjaink természeti csodáira, ezzel felhívva a figyelmet a természetvédelem fontosságára. A kilenc hónapon át tartó versenyben a fotósok nemcsak havonta részesülnek díjazásban, de az évad legeredményesebb fotósa elnyeri A magyar természetfotó nagydíját és a vele járó Arany Daru szobrot is. 

2024. február 28. 14:34

Új Sony objektív állóképekhez és videókhoz is

A Sony örömmel jelenti be az új kompakt, 35 mm-es, full-frame kompatibilis α (Alpha) E-bajonettes objektívjét, az FE 24-50mm F2.8 G standard zoomot, amely a teljes zoomtartományban F2,8 maximális rekeszértékkel rendelkezik. Kicsi és könnyű teste ellenére eléri a nagy felbontású teljesítményt és a gyönyörű bokeh-t, amely egy nagy rekesznyílású, F2,8-as G objektívtől elvárható. A 24 mm-től 50 mm-ig terjedő gyújtótávolságot fed le, így az állóképektől, például a mindennapi pillanatképektől és portréktól kezdve a videókészítésig minden megörökíthető, mindezt kiváló minőségben, de olyan kialakítással, amely a legkisebb táskában is könnyedén elfér.

2024. február 23. 14:36

Megalakult a Xiaomi x Leica Optical Institute

A Xiaomi, a világ egyik vezető mobiltelefon-gyártója, és a Leica Camera AG együtt jelentették be, hogy létrehozták a Xiaomi x Leica Optical Institute elnevezésű intézményt, amelyre az egész okostelefon iparág fejlődését meghatározó, mérföldkő jelentőségű fejleményként tekint a két vállalat. Az új szervezet elsősorban az optikai technológiák fejlesztésére koncentrál majd, különböző tudományos diszciplínák – többek között a digitális képalkotás és a mesterséges intelligenciára épülő technológiák – egyesítésével. 

2024. február 20. 14:33

Bemutatták a MediaMarkt fotópályázatának győztes alkotásait

Ünnepélyes díjátadó keretein belül kihirdették a MediaMartk 8. alkalommal megrendezett fotópályázatának nyerteseit, és megnyitották a legjobb fotókból készült kiállítást a Fővárosi Szabó Ervin könyvtárban. A neves fotóművészekből álló zsűri több mint 10 000 pályázat közül választotta ki a legjobbakat.

2024. február 12. 16:03

Különleges természeti képek taroltak a Huawei nemzetközi mobilfotós versenyén

Vulkánkitörés okozta szélsőséges időjárást, háborús filmeket idéző repülő-showt és félelmetes sast ábrázoló alkotások nyerték el idén a HUAWEI XMAGE Awards (korábban NEXT IMAGE Awards) nemzetközi mobilfotós pályázat három fődíját. A fejenként bruttó 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalommal járó nyertes pályaműveket több mint 600 ezer nevezés közül választotta ki a szakértői zsűri. A nemzetközi megmérettetést 2017 óta rendezik meg, elsődleges célja megmutatni, hogy a magas színvonalú, akár művészi fotók elkészítéséhez nincs feltétlenül szükség professzionális fényképezőgépre.

2023. november 22. 13:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30