Egy teknős az eddigi legkitartóbb víz alatti Nikon fényképezőgép felhasználó

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 29. 16:56

Több mint ezerszáz mérföldet utazott egy tengeri teknős társaságában az a Nikon Coolpix L18 fényképezőgép, amelyre az amerikai parti őrség munkatársa bukkant a floridai Key Westnél. A teknős véletlenül be is kapcsolta a gépet, a felvételek már a YouTube-on is láthatók.

Hihetetlen történet bontakozott ki, amikor a parti őrség egyik tagja egy vízálló tokba helyezett L18-asra bukkant. Paul Shultz „Aquahound1” néven feltöltötte a felvételeket a YouTube-ra, hogy megtalálhassa a gép eredeti gazdáját. A fotók és egy zavaros víz alatti videó alapján kiderült, hogy egy amatőr búvár, Dick de Bruin holland tengerész őrmester vesztette el a gépet. A hajóroncs kutatására indult tengerész rég elveszettnek hihette a gépét, hiszen csupán 6 hónappal később bukkant fel újra, immáron Florida partjainál. Az eredetileg a dél-amerikai Venezuela melletti helyszínről indult hathónapos útjára, a teknős pedig rekonstruálhatóan nagyjából a közép-amerikai Honduras magasságában kapcsolhatta be véletlenül a gépet. A végcél az Egyesült Államok volt, ahol a gépet immáron útitársa nélkül megtalálták. A véletlenek ilyen egybeesése valóban hihetetlen, ám mégis igaz, sőt a Coolpix L18-nak köszönhetően megfelelően dokumentált. A YouTube videók önmagukért beszélnek!


 

Kulcsszavak: kamera Nikon

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Nikon kiadja az első tükör nélküli DX formátumú fix objektívet

A Nikon ma bővíti a NIKKOR Z DX objektívek kínálatát az első DX formátumú fix objektívvel. A NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 objektív nagy fényerejű, éles, és közeli felvételekhez is kiváló, valamint gyenge fényben is remekül teljesít. A kompakt és sokoldalú objektív tökéletes fix objektív élénk mindennapi fényképekhez.

2023. május 31. 18:31

A Sony bejelentette legújabb ultraszéles látószögű zoomos vlogkameráját

A Sony bemutatja a ZV vlogkamera sorozatának második generációs kameráját, a ZV-1 II-t, amely rendkívül népszerű, piacvezető funkciókat tartalmaz. A ZV-1-nél szélesebb látószöggel a ZV-1 II segít a vloggereknek, hogy kiemelkedően fotogén képminőséggel még magával ragadóbb történeteket mesélhessenek.

2023. május 25. 15:42

A Nikon kiadja az agilis z 8 fényképezőgépet

A Nikon a nagy teljesítményű és agilis Z 8 fényképezőgéppel bővíti a professzionális Z sorozatú, tükör nélküli fényképezőgépei kínálatát. A Z 9 számos funkciója mellett könnyű vázzal rendelkező, vadonatúj Z 8 elképesztő rugalmasságot biztosít a videókkal és állóképekkel is dolgozó hibrid alkotók számára, amellyel életre kelthetik elképzeléseiket.

2023. május 11. 11:23

Szépirodalmi és fotós pályázatot hirdettek

Titkot rejt az erdő címmel hirdet országos vers- próza- és meseíró pályázatot a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület. Nyolcadik alkalommal rendezi meg az egyesület a különleges versenyt. A természetvédelmi-irodalmi pályázattal a 6-19 éves kategóriát célozzák meg. Idei újítás, hogy fotós kategóriába is külön címen jelentkezhetnek a gyerekek. A rendezvény fővédnöke Halász Judit, Kossuth- és Jászai díjas színművész, aki ötödik éve támogatja a rendezvényt.

2023. május 10. 14:17

A Sony új firmware-frissítést jelentett be az FX3 és FX30 kamerákhoz

A Sony új firmware-frissítéseket jelentett be az FX3 full-frame és az FX30 Super 35 digitális mozikamerákhoz, amelyek a filmes történetmesélés funkcióinak bővítésével és a filmalkotók szorosabb kapcsolatával jár. 

2023. április 20. 17:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39