Apró cserélhető objektíves kompakt hölgyeknek is

Kiss Ádám Zoltán, 2010. október 13. 08:02

A Sony NEX-3 a 3D szoftverfrissítés után immáron rózsaszínben is kapható lesz, kedvezve ezzel az igényes női fotósoknak.

A NEX-3 és nagyobb testvére, a NEX-5 még május során került bejelentésre, majd nyáron a boltokba az E16mm F/2.8-as, „pancake” és az E18-55mm F/3.5-5.6 zoom objektívvel. A gépekben az új fejlesztésű Exmor APS HD CMOS szenzor kapott helyet 14,2 megapixeles felbontással. A később kiadott, a Sony Europe támogatás portáljáról ingyenesen letölthető frissítés a 3D Sweep Panorama funkció mellett számos, teljesítményjavító megoldást is tartalmaz, de a lényeg egyértelműen az, hogy a telepítés után a 3D képek könnyen rögzíthetők extra-széles látószögben. A további előnyök közé tartozik a frissítés után a nagyobb teljesítményű “normál” 2D Sweep Panorama felvétel, a hatékonyabb energiakezelés kikapcsolt állapotban valamint a gyorsabb éledési idő éjszakai üzemmódban.

Miután a tükörnélküli felépítésből adódóan igen kis méretűre összenyomott NEX-3 technikailag frissítésre került, a Sony-nál úgy döntöttek, hogy a gép külsejével is fogalakozni kívánnak. Ennek jegyében a női közönség felé is nyitni kívánnak, és már nem csak az urak körében divatosabb komoly színekben lesz elérhető a gép. A téli szezonra rózsaszínben is megjelenő gép novembertől lesz kapható egy sor azonos színű kiegészítővel, köztük fényképezőgéptokkal, és objektív hordozó „retiküllel.”

Kulcsszavak: kamera Sony

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Sony objektív állóképekhez és videókhoz is

A Sony örömmel jelenti be az új kompakt, 35 mm-es, full-frame kompatibilis α (Alpha) E-bajonettes objektívjét, az FE 24-50mm F2.8 G standard zoomot, amely a teljes zoomtartományban F2,8 maximális rekeszértékkel rendelkezik. Kicsi és könnyű teste ellenére eléri a nagy felbontású teljesítményt és a gyönyörű bokeh-t, amely egy nagy rekesznyílású, F2,8-as G objektívtől elvárható. A 24 mm-től 50 mm-ig terjedő gyújtótávolságot fed le, így az állóképektől, például a mindennapi pillanatképektől és portréktól kezdve a videókészítésig minden megörökíthető, mindezt kiváló minőségben, de olyan kialakítással, amely a legkisebb táskában is könnyedén elfér.

2024. február 23. 14:36

Megalakult a Xiaomi x Leica Optical Institute

A Xiaomi, a világ egyik vezető mobiltelefon-gyártója, és a Leica Camera AG együtt jelentették be, hogy létrehozták a Xiaomi x Leica Optical Institute elnevezésű intézményt, amelyre az egész okostelefon iparág fejlődését meghatározó, mérföldkő jelentőségű fejleményként tekint a két vállalat. Az új szervezet elsősorban az optikai technológiák fejlesztésére koncentrál majd, különböző tudományos diszciplínák – többek között a digitális képalkotás és a mesterséges intelligenciára épülő technológiák – egyesítésével. 

2024. február 20. 14:33

Bemutatták a MediaMarkt fotópályázatának győztes alkotásait

Ünnepélyes díjátadó keretein belül kihirdették a MediaMartk 8. alkalommal megrendezett fotópályázatának nyerteseit, és megnyitották a legjobb fotókból készült kiállítást a Fővárosi Szabó Ervin könyvtárban. A neves fotóművészekből álló zsűri több mint 10 000 pályázat közül választotta ki a legjobbakat.

2024. február 12. 16:03

Különleges természeti képek taroltak a Huawei nemzetközi mobilfotós versenyén

Vulkánkitörés okozta szélsőséges időjárást, háborús filmeket idéző repülő-showt és félelmetes sast ábrázoló alkotások nyerték el idén a HUAWEI XMAGE Awards (korábban NEXT IMAGE Awards) nemzetközi mobilfotós pályázat három fődíját. A fejenként bruttó 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalommal járó nyertes pályaműveket több mint 600 ezer nevezés közül választotta ki a szakértői zsűri. A nemzetközi megmérettetést 2017 óta rendezik meg, elsődleges célja megmutatni, hogy a magas színvonalú, akár művészi fotók elkészítéséhez nincs feltétlenül szükség professzionális fényképezőgépre.

2023. november 22. 13:09

Éld ki a kreativitásodat feszengés nélkül!

November elején nyitott Magyarország első olyan fotós műterme, ahol azok is felengedhetnek, akik egyébként nem kedvelik, ha fotózzák őket. A Budapest belvárosában található új élmény szolgáltatás az idei ünnepi szezon nagy dobása lehet.

2023. november 22. 10:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07