Apró cserélhető objektíves kompakt hölgyeknek is

Kiss Ádám Zoltán, 2010. október 13. 08:02

A Sony NEX-3 a 3D szoftverfrissítés után immáron rózsaszínben is kapható lesz, kedvezve ezzel az igényes női fotósoknak.

A NEX-3 és nagyobb testvére, a NEX-5 még május során került bejelentésre, majd nyáron a boltokba az E16mm F/2.8-as, „pancake” és az E18-55mm F/3.5-5.6 zoom objektívvel. A gépekben az új fejlesztésű Exmor APS HD CMOS szenzor kapott helyet 14,2 megapixeles felbontással. A később kiadott, a Sony Europe támogatás portáljáról ingyenesen letölthető frissítés a 3D Sweep Panorama funkció mellett számos, teljesítményjavító megoldást is tartalmaz, de a lényeg egyértelműen az, hogy a telepítés után a 3D képek könnyen rögzíthetők extra-széles látószögben. A további előnyök közé tartozik a frissítés után a nagyobb teljesítményű “normál” 2D Sweep Panorama felvétel, a hatékonyabb energiakezelés kikapcsolt állapotban valamint a gyorsabb éledési idő éjszakai üzemmódban.

Miután a tükörnélküli felépítésből adódóan igen kis méretűre összenyomott NEX-3 technikailag frissítésre került, a Sony-nál úgy döntöttek, hogy a gép külsejével is fogalakozni kívánnak. Ennek jegyében a női közönség felé is nyitni kívánnak, és már nem csak az urak körében divatosabb komoly színekben lesz elérhető a gép. A téli szezonra rózsaszínben is megjelenő gép novembertől lesz kapható egy sor azonos színű kiegészítővel, köztük fényképezőgéptokkal, és objektív hordozó „retiküllel.”

Kulcsszavak: kamera Sony

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Négymillió kép elemzése alapján készített átfogó tanulmányt a Huawei

A mobilfotózás trendjeit vizsgáló tanulmányt mutatott be a Huawei a barcelonai Mobil Világkongresszuson. A mintegy 4 millió* okostelefonnal készített fotó, illetve videó szoftveres és szakértői elemzése alapján összeállított „HUAWEI XMAGE Trend Report 2023”** a modern képalkotás sajátosságait igyekszik feltárni. 

2023. március 5. 15:13

Rekorddöntést örökített meg a HONOR Magic5 Pro

A HONOR az MWC 2023-on jelentette be, hogy a Guinness Rekordok Könyvét jegyző Guinness World Records-cal együttműködve örökített meg egy világrekord-kísérletet. A HONOR Magic5 széria megjelenése alkalmából a két cég együtt kereste fel Piotr Grabowski lengyel kosárlabdázót, aki kétszeres FIBA 3x3-as világbajnok és profi zsákoló. A kihívás: rekordot dönteni a világ legmagasabb, ugrás közbeni, lábak között kivitelezett kosárlabdazsákolásának kategóriájában.

2023. március 3. 19:37

A Varázslatos Magyarország átadja 2022-es természetfotó pályázatának nagydíját

Nívós helyszínen kerül átadásra a Varázslatos Magyarország által és az Agrárminisztérium ajánlásával megalapított díj: A magyar természetfotó nagydíját április 4-én adják át a Magyar Nemzeti Múzeumban. A Múzeum dísztermében megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadó egyben kiállításmegnyitó is lesz, a Múzeumban elsőként mutatják be idén a VM 2022-es pályázati évadának legszebb képeiből összeállított tárlatot.

2023. március 2. 21:16

Fotózási és videózási tippek a HONOR-tól a téli szezonhoz

A hideg téli hónapokban is számtalan lehetőség nyílik kiváló minőségű fényképek és videók készítésére. Az okostelefonok fejlődésének köszönhetően már nem csak a profi fényképezőgépekkel lehet lélegzetelállító felvételeket készíteni, hanem zsebünkben elférő készülékeinkkel is – akár otthon vagyunk, akár elutazunk sportolni valahova. 

2023. január 26. 12:39

Ezek a 2022-es év legjobb Huawei mobilos képei

Kihirdették a Huawei nemzetközi mobilfotós pályázata, a HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2022 győzteseit. A beérkezett alkotásokat neves fotósokból, művészekből és további szakemberekből álló zsűri bírálta el; összesen 54 pályaművet díjaztak. Varázslatos tűzijáték, természetesen bájos portréfotó és ősi erőt sugárzó ménes nyerte el a verseny három fődíját, és az azzal járó egyenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalmat.

2023. január 17. 16:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08