Vetítés fényképezőgéppel a gyakorlatban

Kiss Ádám Zoltán, 2010. október 17. 10:04

A Nikon S1100pj képes arra, hogy kivetítse a fényképezőgépbe helyezett memóriakártyán található képeket, illetve számítógéphez csatlakoztatható, és a számítógép monitorán megjelenő kép kivetítésére is használható.

Sok géptulajdonos számára azonban nem egyértelmű, hogyan kezdjen hozzá a vetítéshez a gyakorlatban ebben segít a Nikon összeállítása. A fényképezőgép mellékelt tartozéka a PC-PJ Projector Software nevű (PC- és Macintosh-kompatibilis) alkalmazás, amellyel a kivetítő funkció bekapcsolható és vezérelhető. Lehetősége van arra is, hogy a számítógépen tárolt JPEG képeket a fényképezőgépben levő memóriakártyára másolja, és ezután akár számítógépes csatlakozás nélkül is kivetítse. A művelettel kapcsolatos részletes tájékoztatást a fényképezőgép használati útmutatójában találja.

A számítógép monitorán megjelenő kép kivetítése az S1100pj készülékkel

- Az alábbi lépések végrehajtása előtt telepítenie kell a számítógépre a fényképezőgéphez mellékelt PC-PJ Transfer szoftvert.
- A fényképezőgépet állítsa „Kivetítő” módba a Beállítás > Csatlakozók menüben a képek megjelenítéséhez

1 - Ellenőrizze, hogy a fényképezőgép ki van kapcsolva, majd csatlakoztassa a számítógéphez a mellékelt USB-kábellel
2 - A csatlakoztatás után kapcsolja be a fényképezőgépet. Ha a megjelenő üzenet a számítógép újraindítását kéri a telepítés befejezéséhez, kövesse az utasítást.
3 - Indítsa el a számítógépre telepített PC-PJ Transfer szoftvert
4 - A szoftver indítása után a fényképezőgép kivetíti a számítógép monitorán látható képet.
5 - A kilépéshez válassza az „Exit” (Kilépés) lehetőséget a PC-PJ Transfer program menüjében.A PC-PJ Transfer szoftver használata.

A szoftver elindítása után megjelenik egy kis kivetítés ikon a tálca jobb oldalán (Windows) vagy a menüsáv jobb oldalán (Macintosh). Az ikonra kattintva (Windows esetén az egér jobb gombjával, Macintosh esetén egyszeri kattintással) megjeleníti az alább bemutatott öt lehetőséget tartalmazó ablakot.

Start
- Az S1100pj fényképezőgép elkezdi kivetíteni a számítógép monitorán látható képet
Stop - Az S1100pj fényképezőgéppel való kivetítés befejezése
Options (Beállítások) - Itt adhatja meg a képkocka sebességet (Frame Rate) és az átviteli minőség (Transfer Quality) beállításait.
A képkocka sebesség az alábbi opciók közül választható ki: Auto (Automatikus), illetve 5, 10, 15, 20 és 24 kép/másodperc. Minél nagyobb a képkocka sebesség, annál simábbnak tűnik a kivetített kép. Az átviteli minőség az alábbi opciók közül választható ki: Auto (Automatikus), Low (Alacsony), Middle (Közepes) és High (Kiváló). Minél jobb beállítást választ, annál jobb lesz a kivetített kép minősége.
About PC-PJ Transfer (A PC-PJ Transfer szoftver névjegye) - Megjeleníti a telepített PC-PJ program verziószámát
Help (Súgó) - Megjeleníti a szoftver súgójátHasznos tudnivalók:

- Ha a Stop vagy az Exit (Kilépés) lehetőséget választja kivetítés közben, akkor a kivetítés az utolsó kivetített képkocka kimerevítésével leáll. A kivetítés végleges befejezéséhez kapcsolja ki a fényképezőgépet.
- Az Asztalon látható fájlnevek színe vagy megjelenése eltérő lehet akkor, ha Windows rendszert futtató számítógépen futtatja a PC-PJ Transfer programot. Ennek az az oka, hogy a számítógép átvált a PC-PJ Transfer program külön rajzoló módjára, és úgy jeleníti meg a képeket. Ha a szoftver opciói közül az Exit (Kilépés) lehetőséget választja, a számítógép visszatér normál üzemmódjába.
- Ha számítógépről vetít ki képeket, a fényképezőgép automatikus kikapcsolás funkciója nem működik.

 


 

Kulcsszavak: projektor kamera Nikon

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Négymillió kép elemzése alapján készített átfogó tanulmányt a Huawei

A mobilfotózás trendjeit vizsgáló tanulmányt mutatott be a Huawei a barcelonai Mobil Világkongresszuson. A mintegy 4 millió* okostelefonnal készített fotó, illetve videó szoftveres és szakértői elemzése alapján összeállított „HUAWEI XMAGE Trend Report 2023”** a modern képalkotás sajátosságait igyekszik feltárni. 

2023. március 5. 15:13

Rekorddöntést örökített meg a HONOR Magic5 Pro

A HONOR az MWC 2023-on jelentette be, hogy a Guinness Rekordok Könyvét jegyző Guinness World Records-cal együttműködve örökített meg egy világrekord-kísérletet. A HONOR Magic5 széria megjelenése alkalmából a két cég együtt kereste fel Piotr Grabowski lengyel kosárlabdázót, aki kétszeres FIBA 3x3-as világbajnok és profi zsákoló. A kihívás: rekordot dönteni a világ legmagasabb, ugrás közbeni, lábak között kivitelezett kosárlabdazsákolásának kategóriájában.

2023. március 3. 19:37

A Varázslatos Magyarország átadja 2022-es természetfotó pályázatának nagydíját

Nívós helyszínen kerül átadásra a Varázslatos Magyarország által és az Agrárminisztérium ajánlásával megalapított díj: A magyar természetfotó nagydíját április 4-én adják át a Magyar Nemzeti Múzeumban. A Múzeum dísztermében megrendezésre kerülő ünnepélyes díjátadó egyben kiállításmegnyitó is lesz, a Múzeumban elsőként mutatják be idén a VM 2022-es pályázati évadának legszebb képeiből összeállított tárlatot.

2023. március 2. 21:16

Fotózási és videózási tippek a HONOR-tól a téli szezonhoz

A hideg téli hónapokban is számtalan lehetőség nyílik kiváló minőségű fényképek és videók készítésére. Az okostelefonok fejlődésének köszönhetően már nem csak a profi fényképezőgépekkel lehet lélegzetelállító felvételeket készíteni, hanem zsebünkben elférő készülékeinkkel is – akár otthon vagyunk, akár elutazunk sportolni valahova. 

2023. január 26. 12:39

Ezek a 2022-es év legjobb Huawei mobilos képei

Kihirdették a Huawei nemzetközi mobilfotós pályázata, a HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2022 győzteseit. A beérkezett alkotásokat neves fotósokból, művészekből és további szakemberekből álló zsűri bírálta el; összesen 54 pályaművet díjaztak. Varázslatos tűzijáték, természetesen bájos portréfotó és ősi erőt sugárzó ménes nyerte el a verseny három fődíját, és az azzal járó egyenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalmat.

2023. január 17. 16:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48