Vetítés fényképezőgéppel a gyakorlatban

Kiss Ádám Zoltán, 2010. október 17. 10:04

A Nikon S1100pj képes arra, hogy kivetítse a fényképezőgépbe helyezett memóriakártyán található képeket, illetve számítógéphez csatlakoztatható, és a számítógép monitorán megjelenő kép kivetítésére is használható.

Sok géptulajdonos számára azonban nem egyértelmű, hogyan kezdjen hozzá a vetítéshez a gyakorlatban ebben segít a Nikon összeállítása. A fényképezőgép mellékelt tartozéka a PC-PJ Projector Software nevű (PC- és Macintosh-kompatibilis) alkalmazás, amellyel a kivetítő funkció bekapcsolható és vezérelhető. Lehetősége van arra is, hogy a számítógépen tárolt JPEG képeket a fényképezőgépben levő memóriakártyára másolja, és ezután akár számítógépes csatlakozás nélkül is kivetítse. A művelettel kapcsolatos részletes tájékoztatást a fényképezőgép használati útmutatójában találja.

A számítógép monitorán megjelenő kép kivetítése az S1100pj készülékkel

- Az alábbi lépések végrehajtása előtt telepítenie kell a számítógépre a fényképezőgéphez mellékelt PC-PJ Transfer szoftvert.
- A fényképezőgépet állítsa „Kivetítő” módba a Beállítás > Csatlakozók menüben a képek megjelenítéséhez

1 - Ellenőrizze, hogy a fényképezőgép ki van kapcsolva, majd csatlakoztassa a számítógéphez a mellékelt USB-kábellel
2 - A csatlakoztatás után kapcsolja be a fényképezőgépet. Ha a megjelenő üzenet a számítógép újraindítását kéri a telepítés befejezéséhez, kövesse az utasítást.
3 - Indítsa el a számítógépre telepített PC-PJ Transfer szoftvert
4 - A szoftver indítása után a fényképezőgép kivetíti a számítógép monitorán látható képet.
5 - A kilépéshez válassza az „Exit” (Kilépés) lehetőséget a PC-PJ Transfer program menüjében.A PC-PJ Transfer szoftver használata.

A szoftver elindítása után megjelenik egy kis kivetítés ikon a tálca jobb oldalán (Windows) vagy a menüsáv jobb oldalán (Macintosh). Az ikonra kattintva (Windows esetén az egér jobb gombjával, Macintosh esetén egyszeri kattintással) megjeleníti az alább bemutatott öt lehetőséget tartalmazó ablakot.

Start
- Az S1100pj fényképezőgép elkezdi kivetíteni a számítógép monitorán látható képet
Stop - Az S1100pj fényképezőgéppel való kivetítés befejezése
Options (Beállítások) - Itt adhatja meg a képkocka sebességet (Frame Rate) és az átviteli minőség (Transfer Quality) beállításait.
A képkocka sebesség az alábbi opciók közül választható ki: Auto (Automatikus), illetve 5, 10, 15, 20 és 24 kép/másodperc. Minél nagyobb a képkocka sebesség, annál simábbnak tűnik a kivetített kép. Az átviteli minőség az alábbi opciók közül választható ki: Auto (Automatikus), Low (Alacsony), Middle (Közepes) és High (Kiváló). Minél jobb beállítást választ, annál jobb lesz a kivetített kép minősége.
About PC-PJ Transfer (A PC-PJ Transfer szoftver névjegye) - Megjeleníti a telepített PC-PJ program verziószámát
Help (Súgó) - Megjeleníti a szoftver súgójátHasznos tudnivalók:

- Ha a Stop vagy az Exit (Kilépés) lehetőséget választja kivetítés közben, akkor a kivetítés az utolsó kivetített képkocka kimerevítésével leáll. A kivetítés végleges befejezéséhez kapcsolja ki a fényképezőgépet.
- Az Asztalon látható fájlnevek színe vagy megjelenése eltérő lehet akkor, ha Windows rendszert futtató számítógépen futtatja a PC-PJ Transfer programot. Ennek az az oka, hogy a számítógép átvált a PC-PJ Transfer program külön rajzoló módjára, és úgy jeleníti meg a képeket. Ha a szoftver opciói közül az Exit (Kilépés) lehetőséget választja, a számítógép visszatér normál üzemmódjába.
- Ha számítógépről vetít ki képeket, a fényképezőgép automatikus kikapcsolás funkciója nem működik.

 


 

Kulcsszavak: projektor kamera Nikon

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megalakult a Xiaomi x Leica Optical Institute

A Xiaomi, a világ egyik vezető mobiltelefon-gyártója, és a Leica Camera AG együtt jelentették be, hogy létrehozták a Xiaomi x Leica Optical Institute elnevezésű intézményt, amelyre az egész okostelefon iparág fejlődését meghatározó, mérföldkő jelentőségű fejleményként tekint a két vállalat. Az új szervezet elsősorban az optikai technológiák fejlesztésére koncentrál majd, különböző tudományos diszciplínák – többek között a digitális képalkotás és a mesterséges intelligenciára épülő technológiák – egyesítésével. 

2024. február 20. 14:33

Bemutatták a MediaMarkt fotópályázatának győztes alkotásait

Ünnepélyes díjátadó keretein belül kihirdették a MediaMartk 8. alkalommal megrendezett fotópályázatának nyerteseit, és megnyitották a legjobb fotókból készült kiállítást a Fővárosi Szabó Ervin könyvtárban. A neves fotóművészekből álló zsűri több mint 10 000 pályázat közül választotta ki a legjobbakat.

2024. február 12. 16:03

Különleges természeti képek taroltak a Huawei nemzetközi mobilfotós versenyén

Vulkánkitörés okozta szélsőséges időjárást, háborús filmeket idéző repülő-showt és félelmetes sast ábrázoló alkotások nyerték el idén a HUAWEI XMAGE Awards (korábban NEXT IMAGE Awards) nemzetközi mobilfotós pályázat három fődíját. A fejenként bruttó 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalommal járó nyertes pályaműveket több mint 600 ezer nevezés közül választotta ki a szakértői zsűri. A nemzetközi megmérettetést 2017 óta rendezik meg, elsődleges célja megmutatni, hogy a magas színvonalú, akár művészi fotók elkészítéséhez nincs feltétlenül szükség professzionális fényképezőgépre.

2023. november 22. 13:09

Éld ki a kreativitásodat feszengés nélkül!

November elején nyitott Magyarország első olyan fotós műterme, ahol azok is felengedhetnek, akik egyébként nem kedvelik, ha fotózzák őket. A Budapest belvárosában található új élmény szolgáltatás az idei ünnepi szezon nagy dobása lehet.

2023. november 22. 10:14

90. szülinapját ünnepli a NIKKOR

A Nikon büszkén ünnepli NIKKOR objektívek 90. évfordulóját egy új logóval, amely mind a NIKKOR örökségének, mind e jelentős mérföldkőnek az emlékét ünnepli. 

2023. november 17. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07

Felvásárolta a Siemens a Helioxot

2024. január 17. 19:40