Pókember magyar játékkiadóval dolgozik

A Marvel Entertainment a Zen Stúdiót választotta

forrás Prim Online, 2010. december 8. 13:03

Hosszú távra szóló stratégiai együttműködést kötött a 70 éves múltra visszatekintő, több mint 8000 képregényhőst birtokló Marvel Entertainment és egy magyar játékkiadó, a Zen Stúdió. Az együttműködés első állomásaként a Zen Stúdió ma teszi elérhetővé a Microsoft Xbox hálózatában legújabb játékát, a Marvel Pinballt, melyben négy szuperhőst - Pókembert, Rozsomákot, Vasembert és Pengét – kelt életre.

Egy magyar játékkiadó is tagja lett annak a szűk szakmai elitnek, mely a Marvel Entertainment képregényhőseinek számítógépes átiratát készítheti el. A magyar Zen Stúdió első nemzetközi sikerét 2005-ben érte el, ekkor jelent meg a kizárólag digitális formában terjesztett Pinball FX, mely közel 2 milliós rajongótáborával a világ egyik legnépszerűbb alkalmi játéka volt a Microsoft online játékértékesítő hálózatában. Ekkor figyelt fel rá a több mint 8000 képregényhős kiadási jogaival rendelkező Marvel Entertainment.

„A Marvel Entertainment kizárólag a játékfejlesztők és kiadók egy szűk magjával dolgozik együtt, számára ugyanis kiemelten fontos, hogy képregényhősei digitális környezetben is az adott karakterre jellemző autentikus élményt nyújtsák” – mondta Kigyóssy Zsolt, a Zen Stúdió ügyvezetője.  A Marvel Entertainment ennek érdekében rendkívül szigorú szabályokat és magas minőségi elvárásokat fogalmaz meg a karaktereit feldolgozó partnerekkel szemben.

A több mint másfél évig tartó fejlesztés során a Zen Stúdió a Marvel Entertainmenttel szorosan együttműködve dolgozott azon, hogy a Marvel Pinballban megjelenő szuperhősök még a legkritikusabb képregényrajongók tetszését is elnyerjék. Ez nem pusztán a karakterek megjelenésére, de a játékban megvalósuló viselkedésükre, valamint a hangulatot tovább fokozó zene- és hangeffektusokra is vonatkozik. A legapróbb részletekig kidolgozott játékkörnyezetet jól jellemzi, hogy a Zen Stúdió fejlesztésében szereplő hősök – Pókember, Rozsomák, Vasember és Penge – a Marvel karakterek eredeti hangján szólalnak meg.

„A Marvel Pinball megalkotásával a Zen Stúdió igazán lenyűgöző játékot hozott létre, bizonyítva ezzel a számítógépes játékfejlesztés terén szerzett egyedülálló tapasztalatát” – mondta TQ Jefferson, a Marvel Entertainment digitális médiacsoportjának játékokért felelős igazgatója. „Alig várjuk, hogy ismét együtt dolgozzunk a Zen Stúdióval, és újabb Marvel karaktereket mutassunk be a rajongók számára” – tette hozzá TQ Jefferson.

Kapcsolódó webcímek:

http://www.marvelpinball.com
http://www.zenstudios.com
http://www.marvel.com
 

Kulcsszavak: játék

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jelentős mérföldkő a hazai autóiparban

Idén ünnepli 30. születésnapját a Continental Veszprémben. Az elmúlt évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően mára a technológiai vállalat telephelye globális piacokra dolgozik. Presztízs ügyfelek számára fejleszt, tesztel és gyárt különböző szenzorokat gépjármű-menetbiztonsági rendszerekhez, akkumulátorokhoz és az utazási kényelem növeléséhez.

2023. június 6. 16:01

Fidelity: Nyernek az elektromos autók?

Aki napjainkban autóval végighalad egy európai belváros utcáin, azonnal számos nyomát láthatja a forgalmi trendek változásának. A külön kerékpáros sávok, az elektromos buszok, az elektromos töltőállomások és a szédült ütemben emelkedő parkolási díjak mind-mind azt jelzik, hogy a személyautók, főleg a belső égésű motorral felszereltek, már nem szívesen látott vendégek a sűrűn beépült belső kerületekben. A jövő az alternatív közlekedési eszközöké és a kibocsátásmentes erőforrásoké. A Fidelity piaci megfigyelőinek előrejelzései szerint az éghajlatkímélő meghajtási módok versenyét az elektromos autók fogják megnyerni, melyek idővel teljesen kiszorítják majd a levegőszennyező belső égésű motorokkal gyártott társaikat1.

2023. június 6. 12:41

Új fogyasztói elektronikai márkák a magyar piacon

Bővíti termékkínálatát Magyarországon az Elem6, a régió egyik jelentős forgalmazója. A vállalat saját elektronikai márkáit kínálja, jó ár-érték arányú termékeikre jellemző a magas minőség és a megbízhatóság. 

2023. június 5. 11:21

A Continental új gumiabroncsa minden személyautóhoz és SUV-hez alkalmas

A négyévszakos autógumik néhány évvel ezelőtt még csak a kisautók réspiacán számítottak elterjedtnek, azonban ma már elképzelhetetlen nélkülük a gumiabroncspiac: az autósok egyre nagyobb számban használják ezt a típust személyautók és SUV-k esetén egyaránt. A többszörösen díjnyertes elődmodell továbbfejlesztésével a Continental AllSeasonContact 2 néven eddigi legjobb egész évben használható abroncsát vezeti be a piacra, amely minden időjárási helyzetben kiváló vezethetőséget biztosít.

2023. június 2. 20:22

A virtuális valóság (VR) fitnesz új távlatokat nyit a mozgásban

A VR fitnesznek köszönhetően javul az állóképesség, az izomzat erősödik és kellő kitartással a mérleg is egyre kevesebbet mutathat.

2023. június 2. 14:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39