Dupla teljesítményű új Apple MacBook Air modellek

forrás Prim Online, 2011. július 26. 08:25

Az Apple bemutatta az új generációs processzorokkal, nagy sebességű Thunderbolt I/O technológiával és háttérvilágítású billentyűzettel megújított MacBook Air laptopokat. A termékcsalád tagjain a Mac OS X Lion operációs rendszer fut. Az előző generáció teljesítményét akár megkétszerező laptopok a flash-alapú adattárolónak köszönhetően azonnali működésre képesek, kompakt kialakításuk révén pedig kiemelkedő a hordozhatóságuk.

A MacBook Air 11 és 13 hüvelykes méretben kapható. Mindkét modell nagyszerűen hordozható táskában, mivel a MacBook Air tartós alumínium unibody háza hihetetlenül vékony: legvékonyabb pontján mindössze 0,3 cm, legvastagabb pontján pedig 1,7 cm. A flash-alapú tároló jóvoltából a MacBook Air rendszere pillanatok alatt indul, gyors hozzáférést biztosít az adatokhoz, emellett megbízhatóbban és bámulatos energiatakarékossággal működik. A 11 hüvelykes modell súlya 1,07 kg, akkumulátorának üzemideje pedig akár 5 óra. A 13 hüvelykes, 1,34 kg-os MacBook Air akár 7 órán át használható egyetlen feltöltéssel.

A legújabb kétmagos Intel Core i5 és Core i7 processzorokkal működő új MacBook Air akár a kétszeresét is képes nyújtani az előző generációs modellek teljesítményének. Ez elegendő a fénykép- és filmszerkesztéshez csakúgy, mint a FaceTime-videohívásokhoz, a játékok futtatásához és a dokumentumokkal, prezentációkkal végzett munkához. A MacBook Air modellek Intel HD Graphics 3000 grafikus processzorral és akár 4 GB gyorsabb, 1333 MHz-es memóriával vannak felszerelve.

A MacBook Air laptopok a Thunderbolt I/O-technológiának köszönhetően eddig soha nem látott mértékben bővíthetők. Egyetlen kábel segítségével csatlakoztathatók hozzájuk a különféle nagy teljesítményű perifériák, így például a Mac laptopok kiváló dokkoló-állomásaként is használható, új Apple Thunderbolt Display kijelző. A Thunderbolt technológia egyszerű kiegészítő megoldásokkal a régebbi típusú kapcsolatok, például a FireWire és a Gigabit Ethernet használatát is lehetővé teszi.

A MacBook Air teljes méretű billentyűzete háttérvilágítást kapott, a hatékony navigációt pedig innovatív, üvegfelületű Multi-Touch érintőpad biztosítja. A billentyűzet kialakítása kényelmessé és egyszerűvé teszi a gépelést, a változásokat észlelő fényérzékelő pedig automatikusan a környezet fényviszonyainak megfelelően állítja be a billentyűk megvilágítását. A Multi-Touch érintőpadon a Lion rendszer új Multi-Touch mozdulatai is használhatók. Az új ujjmozdulat-parancsok lehetővé teszik a lendületes görgetést, a weboldalak és képek csípő mozdulattal végzett nagyítását, a balra, illetve jobbra lapozó mozdulattal végrehajtott lapozást, valamint a váltást a teljes képernyős alkalmazások között.

A MacBook Air ragyogó, nagy felbontású, LED-es háttérvilágítású kijelzője lenyűgöző vékonyságának ellenére is utoléri a jóval nagyobb, masszívabb kijelzők felbontási teljesítményét. A hihetetlenül gyors Wi-Fi kapcsolat segítségével a felhasználók vezeték nélkül tölthetnek le alkalmazásokat a Mac App Store, illetve zenéket és filmeket az iTunes szolgáltatásból, biztonsági másolatot készíthetnek adataikról a Time Capsule eszközre, valamint egyszerűen oszthatnak meg fájlokat az AirDrop funkció használatával. A MacBook Air laptopokon a vezetékes és vezeték nélküli tartozékok használatához két USB-port áll rendelkezésre, a vezeték nélküli perifériák pedig Bluetooth-kapcsolaton keresztül is csatlakoztathatók.

Az Apple az iparág legkörnyezetbarátabb laptopjait gyártja. Az új MacBook Air is megkapta az EPEAT Gold minősítést, és megfelel az Energy Star 5.2 szabvány követelményeinek. A készülékek unibody házának anyaga nagymértékben újrahasznosítható alumínium. Alapfelszereltségük része a higany felhasználása nélkül, arzénmentes üvegborítással készült energiatakarékos, LED-es háttérvilágítású kijelző. A Mac noteszgépek jelentős mértékben újrahasznosítható alapanyagokból készülnek. Nem tartalmaznak brómtartalmú égésgátlókat, és PVC-mentesek.

Minden új MacBook Air laptopon a Mac OS X Lion, a világ egyik legfejlettebb operációs rendszerének nyolcadik főverziója fut. A fényképek, filmek és zenék készítésére és megosztására szolgáló iLife programcsomag szintén az alapfelszereltség része. A Lion több mint 250 új funkció használatát teszi lehetővé a Mac számítógépeken. A legfontosabb újítások között a következőket is üdvözölhetjük: új Multi-Touch ujjmozdulatok; a teljes képernyős alkalmazások rendszerszintű támogatása; a Mission Control funkció, a Mac számítógépen futó alkalmazások áttekintésére szolgáló innovatív nézet; az operációs rendszerbe beépített Mac App Store, a kiváló szoftverek legjobb lelőhelye; a Launchpad, az alkalmazások új kezdőlapja; valamint a teljesen átalakított Mail alkalmazás.

Árak és elérhetőség

A 11 és 13 hüvelykes MacBook Air modellek 2011. július 21-étől kerülnek forgalomba az Apple hivatalos viszonteladóinál és disztribútorainál. Az 1,6 GHz-es, 11 hüvelykes MacBook Air két változatban kapható: 2 GB memóriával és 64 GB-os flash-alapú tárolóval, illetve 4 GB memóriával és 128 GB-os flash-alapú tárolóval. Az 1,7 GHz-es, 13 hüvelykes MacBook Air szintén két konfigurációban kerül az üzletekbe: 4 GB memóriával és 128 GB-os flash-alapú tárolóval, illetve 4 GB memóriával és 256 GB-os flash-alapú tárolóval. Személyre szabott konfigurációs lehetőségek és tartozékok: 1,8 GHz-es Core i7 processzor, nagyobb flash-tároló, MacBook Air SuperDrive meghajtó és USB Ethernet adapter.
 

Kulcsszavak: notebook Mac Apple

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Klímabarát kismegszakítókat dob piacra a Schneider Electric

A Schneider Electric piacra dobja első, újrahasznosított műanyagot tartalmazó kismegszakítóit a Resi9 termékcsalád részeként. Az új termékek több mint 50 százalékban újrahasznosított műanyagból készülnek, gyártásuk során pedig a korábbi modellekhez képest 14 százalékkal alacsonyabb a CO2-kibocsátás.

2023. március 23. 11:13

Sok gyerek ül még késő este a tévé előtt

A gyerekek médiafogyasztása – és ezen belül a tévénézés – fontos szerepet tölt be a jövő generációjának formálásában. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) megbízásából 2022 őszén készült elemzésből kiderül: bár a tévé évről évre egyre kevesebb gyereket ért el egy átlagos napon, a nézett idő mégsem csökkent. Minden 18 év alatti korosztálynál megfigyelhető egyfajta specializálódás. A kutatás szerint a középiskolások tévéznek a legkevesebbet, az óvodás és kisiskolás korú gyerekek viszont naponta 3 óránál is hosszabb ideig ülnek a tévékészülék előtt.

2023. március 23. 09:56

Megnyílt a regisztráció az idei Smart Factory ConnAction ipar 4.0 konferenciára

Az ipar 4.0 témakörének egyik legjelentősebb hazai eseménye 2023. június 7-8-9. között várja az érdeklődőket Esztergomban.

2023. március 22. 21:23

A Philips bemutatja a díjnyertes hordozható monitort kettős USB-C-vel

Az új hordozható Philips 16B1P3302D monitor egy tökéletes útitárs. A Philips 16B1P3302D modell a Philips monitors hordozható sorozatának részeként jelenik meg. A monitor dizájn-identitása elnyerte a 2021 iF Product Design Award címet, és a 2021 Red Dot díjat is elhozta.

2023. március 22. 20:01

Robbanás előtt a vállalati automatizáció

Az elmúlt években csúcsra pörgött a vállalati digitalizáció: 2022-ben 1,6 billió dollárt költöttek erre világszerte, 2026-ra pedig várhatóan meg is duplázódik ez az összeg. Ahogy a cégek a gazdasági és piaci kihívások közepette a költség- és erőforrásigények csökkentésének és az üzleti folyamatok optimalizálásának útjait keresik, egyre több területen kerül előtérbe a hiperautomatizáció. Ennek köszönhetően ugyanis az eddig időigényes, több kolléga közreműködését igénylő munkafolyamatok elvégzését a mesterséges intelligencia, a gépi tanulás és a robotikai eszközeivel automatizálhatják. 

2023. március 22. 18:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48