Új IBM labor: A szoftverré alakított tudás

forrás Prim Online, 2011. augusztus 2. 12:04

Az IBM megnyitotta Szolgáltatás Innovációs Laborját (SIL). Az új globális labor 200 fős, válogatott szakemberekből álló gárdával indul, melyet a vállalat különböző országaiból toborzott munkatársakból állítottak össze. A SIL-ben zajló munkának köszönhetően felgyorsul a valós idejű analitika és a szoftver-automatizálás fejlesztése, amely látható eredményeket hoz majd az IBM technológiai szolgáltatásainak kínálatában és elérhetőségében.

A SIL létrehozásával jelentősen kibővül az IBM közel 10 évre visszatekintő szolgáltatás-kutatási programja. A labor szoftverfejlesztői és technológiai szakértői elsősorban a számítási felhőkhöz, analitikához és mobil technológiákhoz kapcsolódó szoftver alkalmazási szolgáltatások fejlesztésén dolgoznak majd. Az IBM évente több mint 6 milliárd dollárt fektet kutatás-fejlesztésbe, és körülbelül 3000 kutatót foglalkoztat világszerte, akiknek nagyjából egyharmada szolgáltatásokkal és analitikával foglalkozik.

A SIL-ben dolgozó IBM kutatók, fejlesztők és műszaki szakértők magas fokú képesítésekkel rendelkeznek, többek között a számítástechnikai fejlesztés, szoftverek, a biztonság és megfelelőség, a rendszerfelügyelet, a matematika és üzleti optimalizálás, az adatbányászat, a tárolás, a számítógépes rendszerek, a felhasználói beavatkozás és a kognitív tudományok területén. „Ennek az elit kutatói, fejlesztői csapatnak az a küldetése, hogy szoftverré alakítsa az ügyfélmunka során keletkező tudást és szellemi tulajdont – ezáltal könnyen és gyorsan elérhetővé tegyen egy-egy megoldást több ezer további projekt számára, szerte a világon” – hangsúlyozta Pongrácz Ferenc, az IBM Informatikai Szolgáltatások magyarországi üzletágvezetője.

A SIL az IBM Kutatási Laborjait egyesíti, beleértve a vállalat New York-i, kaliforniai, kínai, izraeli, indiai, japán, svájci és brazil központjait. A labor tevékenysége a következő területekre koncentrál:

Számítási felhők – A SIL új felhő alapú szolgáltatásokat hoz létre és új módszereket dolgoz ki, melyek segítségével a hagyományos számítógépes környezetek felhő-alapú modellekre válthatók. Egyike az első projekteknek az úgynevezett „műszerfalak” kialakítása, melyek révén az IT szakemberek mélyebbre láthatnak az adatközpont belsejében zajló folyamatokban, megértve hol érdemes erőforrásokat bevonni és javítani a termelékenységen.

Fejlett analitika – A SIL új módjait kínálja majd az analitikus szolgáltatások és az üzleti folyamatok integrálásának. Ennek köszönhetően olyan új szolgáltatások és megoldások születhetnek, melyek még gyorsabban alkalmazhatóak az ügyfeleknél. A már piacra dobott IBM Adó Beszedési Optimalizáló például az IBM új levédett analitikáját veti be, hogy segítsen az állami szerveknek megtalálni a megfelelő módszereket az elmaradt adóhátralékok begyűjtésére.

Szolgáltatásnyújtás automatizálása – A SIL adatbányászati megoldásokat és valós idejű analitikai szoftvereket alkalmaz majd, hogy az adatközpontok hatékonyságának javításával segítse az IT-menedzsment munkáját. Az egyik megoldás például képes lesz pontosabb előrejelzést adni az adatközpont energiaellátásának megszűnéséről. Az új technológiák hatékonyabb felügyeletet és karbantartást tesznek lehetővé, javítva a minőséget és csökkentve a költségeket.

Mobil vállalkozások és Smarter Planet (Jobban működő világ) – Kihasználva a PC környezetben alkalmazott technológiákat, a SIL a mobil számítástechnikai piacra egy sor kifinomult technológiát fejleszt majd ki. A legfontosabb területek között van a biztonság, az egyszerű kezelhetőség és a vállalati alkalmazások hozzáférhetősége mobil eszközökön. A SIL-ben megoldást terveznek arra is, hogy a mobil készülékek könnyen kapcsolódhassanak a vállalati rendszerekhez és költségriport alkalmazásokhoz.

Az IBM nevében – feltalálóinak és kutatóinak köszönhetően – az elmúlt öt évben több mint 15.000 szolgáltatási és szoftver szabadalmat jegyeztek be. A szabadalmazott szolgáltatás alkalmazások már eddig is fontos szerepet játszottak abban, hogy az IBM közelebb kerüljön Smarter Planet víziójának megvalósításához.

Kulcsszavak: kutatás k+f IBM

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Huawei új okoshangszórója 360 fokos hangzást biztosít

A Huawei Technologies Fogyasztói Üzletága bemutatta legújabb okoshangszóróját, a Sound X-et. A csúcsminőségű, akusztikus hangzást nyújtó, kompakt méretű – 165x203 mm – készüléket összesen 8 hangszóróval szerelték fel. A francia Devialet-val együttműködésben készült hangsugárzó, amely akár 5 méteres távolságból is hallja a felhasználót.

2020. április 6. 19:27

Itt a teljes körű magyar megoldás az azonnali fizetésre

Bemutatkozott a nagyközönségnek a koronavírus okozta társadalmi és gazdasági problémák enyhítésére és kezelésére szervezett informatikai versenyen a magyar tulajdonban lévő és kizárólag magyar fejlesztőket foglalkoztató Organic elektronikus fizetési megoldása.

2020. április 6. 18:13

A Vivre.hu támogatja a hagyományos kiskereskedőket

A Vivre, Románia és Kelet-Közép-Európa egyik vezető online lakberendezési és dekorációs áruháza arra ösztönzi az offline üzlettel rendelkező kiskereskedőket, hogy forgalmazzák termékeiket a Vivre.hu oldalán.

2020. április 6. 16:55

VIP Service szolgáltatást kínál az új P40-széria készülékeihez a Huawei

VIP Service szolgáltatást vezetett be legújabb készülékeihez a Huawei. A P40-készülékcsalád és a MateXs tulajdonosai a szolgáltatás keretében extra felhő-tárhelyet, valamint az ország több mint 30 pontján – köztük a Media Markt és a Notebook.hu üzleteiben –, illetve telefonon is, a 0680-482-934-es számon személyes szakértői segítséget vehetnek igénybe. Elindult a vállalat új háztól-házig szolgáltatása is: a veszélyhelyzet időszaka alatt ingyenesen szállítják el a garanciális Huawei készülékeket a szervizbe, majd a javítást és fertőtlenítést követően vissza is juttatják tulajdonosának. 

2020. április 6. 15:40

Új gamer laptop azoknak, akik többet akarnak

A Razer bejelentette a Razer Blade 15 gamer laptop fejlődésének következő modelljét, amely mostantól akár 8 magos 10. generációs Intel Core i7 processzorral, NVIDIA GeForce RTX SUPER GPU-kkal, valamint egy 300 Hz-es kijelzővel is rendelhető, melyek mind a jellegzetes fekete alumínium házban kaptak helyet. Az új billentyűzet-elrendezéssel, továbbfejlesztett bemeneti és kimeneti lehetőségekkel, valamint bőséges SSD tárhellyel kiegészült Blade 15 lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy a lehető legjobb formájukat nyújtsák a játékokban, a legjobb munkát adják ki kezükből, és a legjobb életüket éljék.

2020. április 6. 14:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás