Az Apple betiltatta a Samsung Galaxy Tab 10.1 forgalmazását Európában

Kütyü magazin, 2011. augusztus 12. 09:37

Az amerikai gyártó az iPad-ot érintő szellemi jogok megsértésére hivatkozva tett előzetes intézkedéseket a Samsung táblagépének európai értékesítése ellen. Elérte a célját.

Nagy Britanniában csak múlt héten került az üzletek polcaira a Galaxy Tab 10.1, de máris el kellett róluk távolítani. Düsseldorf Regionális Bírósága helyt adott az Apple kezdeményezésének, ennek köszönhetően Hollandiát kivéve Európa összes országában leállították a koreai gyártó táblagépének árusítását a per lezárásáig.

A pán-európai jog  lehetőséget nyújt egy ehhez hasonló intézkedésre, minek keretében egy termék értékesítése megtiltható az egész Európai Unió területén. A vád szerint a Samsung nem egy, hanem több – az Apple tulajdonát képező – szabadalmat sértett meg a táblagépével, például az iPad 2 elemeinek egy részét is lemásolta a koreai gyártó. Bár a Samsung élhet fellebbezéssel az ítélet ellen, kára már így is hatalmas méreteket ölt.

Az Apple szóvivője így nyilatkozott az ügyről:

„Nem véletlen, hogy a legutóbbi Samsung modellek nagy mértékben hasonlítanak az iPhone-ra és az iPad-re a formájuktól és a hardverüktől kezdve a felhasználói felületükön keresztül a csomagolásukig. Az effajta kirívó másolás megengedhetetlen, és nekünk meg kell védenünk az Apple szellemi tulajdonát, amikor más vállalatok ellopják a mi elképzelésinket.”

A teljes cikk a kütyün.

 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony bemutatja a LinkBuds-sorozat legújabb tagját, a LinkBuds S-t

A Sony bejelentette a LinkBuds-sorozat legújabb tagját: a LinkBuds S vadonatúj hangzásélményt biztosít a Sony érzékelő technológiáinak és partneri együttműködésének köszönhetően, mindezt úgy, hogy a felhasználók megtapaszthatják a “NEVER OFF” élményt.

2022. május 19. 15:26

A munkavállalók tájékozottságával csökkenthető a vállalati adatkiszivárgások száma

Az adathalászat az egyik legelterjedtebb kiberfenyegetésnek számít világszerte, mégis az adathalászok elleni védekezést nehezíti, hogy széles körű és megújuló eszköztárral – rosszindulatú szoftverek, szenzitív adatokat gyűjtő hamis weboldalak és emailek – rendelkeznek. A kiberbiztonsággal foglalkozó elemzések szerint naponta több mint 330 milliárd e-mailt küldenek és fogadnak a felhasználók, melyből 3,4 milliárd adathalász e-mail.

2022. május 19. 13:59

A szemkamerás kutatások, avagy látjuk-e, hova nézünk

A szem egy rendkívül összetett szerv, amely rengeteg információt képes befogadni. Viszont mi történik akkor, amikor magáról a szemről rögzítünk adatokat? Nos, akkor akár marketingkutatás is lehet belőle. A szemkamerás kutatási módszer alapja az a jelenség, hogy az ember folyamatosan mozgatja a szemét. Ezeket a mozgásokat a kamera rögzíti, ebből pedig számos faktor kiderül, valamint következtetni lehet továbbiakra is.

2022. május 19. 12:38

Hogyan hozhat változást az energiatárolás egy decentralizált energiarendszerben?

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésével egyre fontosabbá válik az energiatárolás szerepe az egyes országok hálózati villamosenergia-ellátásában, valamint a kereslet és a kínálat ideális arányának megteremtésében. Európa-szerte már számos város vizsgálja, hogy miként válhatnak a középületek – például iskolák és kórházak – hatékony termelő-fogyasztókká, ezzel is segítve a hálózat egyensúlyának fenntartását.

2022. május 19. 11:20

Ruhaápolási megoldások mesterséges intelligenciával

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy a továbbfejleszthető ruhaápolási megoldásaiban (upgradeable appliance) alkalmazott mesterséges intelligencia-technológia megkapta a biztonságtudomány globális vezetője, az Underwriter Laboratories AI-algoritmusokra vonatkozó reprodukálhatósági tanúsítványát.* A háztartási gépek piacán most első ízben kiadott hitelesítés bizonyítja az LG mesterséges intelligencia alapú, közvetlen meghajtást alkalmazó AI DD technológiájának fejlett képességeit. A gépi mélytanulást alkalmazó technológia azonosítja a mosásra vagy szárításra váró szövetek típusát, majd az alapján minden egyes töltetnél az ideális ciklust és beállításokat alkalmazza.

2022. május 19. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24