Az Apple betiltatta a Samsung Galaxy Tab 10.1 forgalmazását Európában

Kütyü magazin, 2011. augusztus 12. 09:37

Az amerikai gyártó az iPad-ot érintő szellemi jogok megsértésére hivatkozva tett előzetes intézkedéseket a Samsung táblagépének európai értékesítése ellen. Elérte a célját.

Nagy Britanniában csak múlt héten került az üzletek polcaira a Galaxy Tab 10.1, de máris el kellett róluk távolítani. Düsseldorf Regionális Bírósága helyt adott az Apple kezdeményezésének, ennek köszönhetően Hollandiát kivéve Európa összes országában leállították a koreai gyártó táblagépének árusítását a per lezárásáig.

A pán-európai jog  lehetőséget nyújt egy ehhez hasonló intézkedésre, minek keretében egy termék értékesítése megtiltható az egész Európai Unió területén. A vád szerint a Samsung nem egy, hanem több – az Apple tulajdonát képező – szabadalmat sértett meg a táblagépével, például az iPad 2 elemeinek egy részét is lemásolta a koreai gyártó. Bár a Samsung élhet fellebbezéssel az ítélet ellen, kára már így is hatalmas méreteket ölt.

Az Apple szóvivője így nyilatkozott az ügyről:

„Nem véletlen, hogy a legutóbbi Samsung modellek nagy mértékben hasonlítanak az iPhone-ra és az iPad-re a formájuktól és a hardverüktől kezdve a felhasználói felületükön keresztül a csomagolásukig. Az effajta kirívó másolás megengedhetetlen, és nekünk meg kell védenünk az Apple szellemi tulajdonát, amikor más vállalatok ellopják a mi elképzelésinket.”

A teljes cikk a kütyün.

 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A gyermekeket érő folyamatos pénzügyi nyomás veszélyeire hívja fel a figyelmet az NMHH

A videójátékok térhódítása ma már a társadalom széles köre számára érzékelhető jelenség. A játékok az elmúlt években a gyermekek és a felnőttek számára is népszerű kikapcsolódási formává váltak, éppen ezért a videójátékkal kapcsolatos pénzügyi műveletek kérdésére is érdemes néhány percet szánnunk. A játékosok, vagy „gamerek” ma már nem csupán a szoftverek vásárlásakor, de azokon belül is számos olyan bevételszerzési formával találkoznak, amely a nagyobb pénzügyi tudatosság kialakításának szükségességét jelzi számunkra.

2023. június 5. 19:06

A diákmunkában elindult a nyári szezon

A Prohuman Diákmunka tapasztalatai alapján az átlagos órabérek 1700 és 2000 forint között alakulnak idén, de a kiemelt területeken akár 4000 forintos órabért is kézhez kaphat egy diákmunkás. 

2023. június 5. 17:10

Mesterséges intelligencia ír hirdetéseket egy ingatlanirodának

Az ingatlanpiac olyan szektor, ahol az ügynököknek gyakran szembe kell nézniük a mindennapi teendők mellett nagy mennyiségű adminisztrációs feladatokkal is. Egy forradalmi innováció azonban egészen új távlatokat nyit a szakmában: egy magyarországi ingatlanos hálózatnál már a mesterséges intelligencia (MI) generálja a hirdetési szövegeket. 

2023. június 5. 15:41

Irodát nyit Budapesten az Amazon Web Services

Az Amazon Web Services 2023. június 5-én nyitja meg az első budapesti irodáját, ami része az AWS folyamatos közép-kelet-európai bővülésének a növekvő számú régiós ügyfelek, partnerek kiszolgálásához. Az új magyarországi központ révén a munkatársak még több támogatást adhatnak az AWS felhőszolgáltatásaira való átálláshoz a különböző méretű magyarországi szervezetek, köztük induló vállalkozások, startup-ok, vállalatok, valamint a közszféra szervezetei számára.

2023. június 5. 14:09

A Széchenyi István Egyetem újabb 32 fiatal kutatója nyerte el az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíját

A győri Széchenyi István Egyetem újabb 32 hallgatója és oktatója nyerte el a Kulturális és Innovációs Minisztérium által meghirdetett Új Nemzeti Kiválósági Program (ÚNKP) ösztöndíját, akik idén is kétnapos konferencián mutatták be az általuk vizsgált témákat. A pilóta nélküli járművektől a kis- és középvállalkozások helyzetén át egészen az egészséges csokoládé előállításáig számos érdekes kutatás hangzott el a rendezvényen.

2023. június 5. 12:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39