Komputer Klubház nyílt Miskolcon

forrás Prim Online, 2011. szeptember 2. 10:08

Ma nyílt meg Miskolcon Magyarország és Közép-Európa első komputer klubháza. A Microsoft Magyarország közel 100 000 dollár értékű szoftveradománnyal, szakkönyvekkel és folyamatos technológia tanácsadással támogatja az új kezdeményezést. A miskolci Komputer Klubház az első ilyen közösségi tér, a következő várhatóan Kecskeméten nyitja majd meg kapuit 2012-ben.

A korábban divatos teleházakra némileg emlékeztető, ám egyben egy új sorozat kezdetét jelentő klubház megnyitását a Microsoft Magyarország nemcsak jelentős szoftveradománnyal, hanem szakmai tanácsadással is segítette. Ezzel nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a klubház fiataljai elsajátíthassák a magas szintű technológiák használatát. A Microsoft által felajánlott szakkönyvek a felhasználói és rendszermérnöki képzéshez is alapos segítséget nyújtanak.

 

A számos adományozott szoftver közül érdemes kiemelni a Forefront Client Security-t, a szoftvervállalat vírusvédelmi megoldását, amely a klubház számítógépeit a rosszindulatú betolakodóktól óvja, illetve a Microsoft Office 2010-et, amely a világ legelterjedtebb irodai és otthoni programcsomagja. A klubház fiataljai emellett a Microsoft ingyenesen elérhető kreatív szoftvereinek – amilyen pl. a Photosynth – használatához is rendszeres útmutatót és segítséget kapnak. Nemcsak a klub látogatóival, hanem az iroda dolgozóival is törődik a Microsoft, hiszen az ott tevékenykedő mentorok számára folyamatos technológiai tanácsadást biztosít a Microsoft termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatban.

 

„A hátrányos helyzetű fiataloknak olyan szabadidő eltöltési lehetőséget szeretnénk biztosítani, amellyel életminőségük, és a jövőbeli szociális, kommunikációs és digitális kompetenciáik javulnak” – Mondta el Szilágyi Bernadette, a Microsoft Korlátlan Lehetőségek programjának menedzsere. „A házban magas színvonalú, 15 fő számára kényelmesen használható hardver- és szoftverparkot alakítottunk ki. Az informatikai háttértámogatást képzett egyetemista mentorok adják át a fiataloknak, ők ösztönzik a klubba látogató tinédzsereket arra, hogy bátran kiéljék kreativitásukat, és a hasznos ismeretek megszerzése vonzó lehetőség legyen számukra. A fiatalok egyénileg és közösen is létrehozhatnak saját, webes, filmes, grafikai vagy zenei munkákat. Bízom abban, hogy a Klubház hatására a nehezebb körülmények között élő fiatalok önbizalma nő, a közösségi programok tanulásra, a bűnözés és a droghasználat elkerülésére ösztönzik őket” – fejezte be mondandóját Szilágyi Bernadette.

 

Mindez ráadásul a város számára sem közömbös, hiszen a negatív demográfiai, migrációs, szociális, gazdasági és munkaerőpiaci folyamatok által sújtott településnek égető szüksége van erős helyi közösségekre és az ezeket megalapozni képes, együttműködni tudó, közösen gondolkodó, korszerű ismeretekkel felvértezett fiatalokra.

 

A klubházat a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány (www.kek-vonal.hu) nyitotta meg és működteti, a közösségi hely megnyitására a dán VELUX Alapítvány támogatásával kerülhet sor. A Komputer Klubház az Intel Computer Clubhouse Network (http://www.computerclubhouse.org) tagja. Jelenleg világszerte mintegy 20 országban több mint 100 komputer klubház működik az ICCN tagjaként, melynek célja, hogy biztonságos, érdekes, inspiráló és korszerű tanulási környezetet teremtsen hátrányos helyzetű közösségekben élő fiatalok számára.

Kulcsszavak: Microsoft-hu teleház

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Égető kérdések megvitatásával kezdte meg a távolléti oktatást az ELTE Informatikai Kara

Az Informatikai Kar vállalkozási ismereteket nyújtó kurzusain minden szinten  a járványügyi helyzet generálta változásokat elemezték.

2020. április 8. 19:32

Tizenkilenc televízió és rádió kap több mint 115 millió forintos támogatást

A közösségi és kisközösségi televíziók és rádiók közül tizenkilenc részesül összesen 115,4 millió forintos támogatásban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának e heti ülésén meghozott döntése szerint. A testület megállapította, hogy a Magyar Katolikus Rádió Alapítvány a nyertese egy törökszentmiklósi rádiós pályázatnak, továbbá öt évvel megújította a debreceni Rádió 1 és az egri Best FM jogosultságait. 

2020. április 8. 18:06

Közösen gyűjt adományokat a Vatera, a Meska.hu és a Foxpost

Összefogásra buzdítja közösségét a Vatera és a Meska.hu. Az online piacterek közös adományozási akciójukban az oldalak felhasználói ingyen felajánlhatják a rászorulóknak a veszélyhelyzet alatt hasznosnak bizonyuló termékeiket. A gyűjtés keretében várnak többek között fertőtlenítő szereket, saját készítésű szájmaszkokat, tartós élelmiszereket vagy digitális oktatáshoz igénybe vehető eszközöket. Az összegyűjtött adományokat a Foxpost ingyenesen juttatja el a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz, innen kerülnek a rászorulókhoz. 

2020. április 8. 16:43

A Siemens átadta az Egyesült Királyság első „Elektromos sugárútját”

A Siemens átadta az Egyesült Királyság első, több mint fél mérföld hosszú, elektromos járművek töltéséhez teljesen átalakított elektromos sugárútját, mely az „Electric Avenue, W9” nevet kapta.

2020. április 8. 15:27

Karrierváltás állami támogatással

A gazdaságvédelmi akcióterv részeként tegnap bejelentett intézkedések révén ugrásszerűen, tízszeresére bővülhet itthon azok száma, akik a karrierváltás mellett döntenek, és egy intenzív és gyakorlatorientált képzés elvégzése után informatikus szakmát és állást szereznek. Tavaly már közel ezer, főként 21 és 45 év közötti életkorú, különböző szakmai háttérrel rendelkező diák kezdhetett új karriert programozóként egy általában fél éves képzés után. Ez a szám a jövőben az évi tízezer főt is elérheti az akár több millió forintos képzések 95 százalékos, vissza nem térítendő állami támogatásának, valamint a kamatmentes felnőttképzési diákhitelnek köszönhetően - állítja a junior szoftverfejlesztők és tesztelők képzésével foglalkozó PROGmasters.

2020. április 8. 14:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Már elérhetők az államilag támogatott kurzusok a Codecoolnál

2020. április 7. 16:51

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55
online sportfogadás