Komputer Klubház nyílt Miskolcon

forrás Prim Online, 2011. szeptember 2. 10:08

Ma nyílt meg Miskolcon Magyarország és Közép-Európa első komputer klubháza. A Microsoft Magyarország közel 100 000 dollár értékű szoftveradománnyal, szakkönyvekkel és folyamatos technológia tanácsadással támogatja az új kezdeményezést. A miskolci Komputer Klubház az első ilyen közösségi tér, a következő várhatóan Kecskeméten nyitja majd meg kapuit 2012-ben.

A korábban divatos teleházakra némileg emlékeztető, ám egyben egy új sorozat kezdetét jelentő klubház megnyitását a Microsoft Magyarország nemcsak jelentős szoftveradománnyal, hanem szakmai tanácsadással is segítette. Ezzel nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a klubház fiataljai elsajátíthassák a magas szintű technológiák használatát. A Microsoft által felajánlott szakkönyvek a felhasználói és rendszermérnöki képzéshez is alapos segítséget nyújtanak.

 

A számos adományozott szoftver közül érdemes kiemelni a Forefront Client Security-t, a szoftvervállalat vírusvédelmi megoldását, amely a klubház számítógépeit a rosszindulatú betolakodóktól óvja, illetve a Microsoft Office 2010-et, amely a világ legelterjedtebb irodai és otthoni programcsomagja. A klubház fiataljai emellett a Microsoft ingyenesen elérhető kreatív szoftvereinek – amilyen pl. a Photosynth – használatához is rendszeres útmutatót és segítséget kapnak. Nemcsak a klub látogatóival, hanem az iroda dolgozóival is törődik a Microsoft, hiszen az ott tevékenykedő mentorok számára folyamatos technológiai tanácsadást biztosít a Microsoft termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatban.

 

„A hátrányos helyzetű fiataloknak olyan szabadidő eltöltési lehetőséget szeretnénk biztosítani, amellyel életminőségük, és a jövőbeli szociális, kommunikációs és digitális kompetenciáik javulnak” – Mondta el Szilágyi Bernadette, a Microsoft Korlátlan Lehetőségek programjának menedzsere. „A házban magas színvonalú, 15 fő számára kényelmesen használható hardver- és szoftverparkot alakítottunk ki. Az informatikai háttértámogatást képzett egyetemista mentorok adják át a fiataloknak, ők ösztönzik a klubba látogató tinédzsereket arra, hogy bátran kiéljék kreativitásukat, és a hasznos ismeretek megszerzése vonzó lehetőség legyen számukra. A fiatalok egyénileg és közösen is létrehozhatnak saját, webes, filmes, grafikai vagy zenei munkákat. Bízom abban, hogy a Klubház hatására a nehezebb körülmények között élő fiatalok önbizalma nő, a közösségi programok tanulásra, a bűnözés és a droghasználat elkerülésére ösztönzik őket” – fejezte be mondandóját Szilágyi Bernadette.

 

Mindez ráadásul a város számára sem közömbös, hiszen a negatív demográfiai, migrációs, szociális, gazdasági és munkaerőpiaci folyamatok által sújtott településnek égető szüksége van erős helyi közösségekre és az ezeket megalapozni képes, együttműködni tudó, közösen gondolkodó, korszerű ismeretekkel felvértezett fiatalokra.

 

A klubházat a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány (www.kek-vonal.hu) nyitotta meg és működteti, a közösségi hely megnyitására a dán VELUX Alapítvány támogatásával kerülhet sor. A Komputer Klubház az Intel Computer Clubhouse Network (http://www.computerclubhouse.org) tagja. Jelenleg világszerte mintegy 20 országban több mint 100 komputer klubház működik az ICCN tagjaként, melynek célja, hogy biztonságos, érdekes, inspiráló és korszerű tanulási környezetet teremtsen hátrányos helyzetű közösségekben élő fiatalok számára.

Kulcsszavak: Microsoft-hu teleház

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fenntarthatósági okokból felére csökken a Vodafone SIM kártyák mérete

Hitelkártya méretű SIM kártya-tartóit fele akkora formátumra cseréli a Vodafone. Az intézkedéssel 50%-kal csökkenti a SIM kártyák előállításához felhasznált műanyag mennyiségét. Az újítás része annak a hosszú távú stratégiának, amely a nem alapvető műanyagok felhasználását igyekszik minimalizálni a vállalaton belül. 

2019. december 7. 12:25

Legendás otthoni számítógépet adományoztak a Neumann Társaság múzeumának

1977-es megjelenésekor az amerikai Tandy által gyártott TRS-80-as az Apple II és a Commodore PET mellett az egyik legsikeresebb személyi számítógép volt, hirdetéseiben a neves sci-fi író, Isaac Asimov ajánlotta a potenciális vásárlóknak, mint a hagyományos írógép fejlett alternatíváját.

2019. december 7. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás