Lezárult a felvásárlás, indul az MS-kype

forrás Prim Online, 2011. október 14. 15:00

Bár a Skype májusban bejelentett felvásárlását néhány országban vizsgálja még az illetékes versenyügyi hatóság, az Európai Unió versenyjogi végrehajtó szerve, az Európai Bizottság 2011. október 7-dikén engedélyezte az akvizíciót, így a Microsoft joggal tekintheti mostantól a Skype-ot saját szolgáltatásának, és a felvásárlást lezártnak.

A Microsoft és a Skype felügyelőbizottsága még 2011. május 10-én egyezett meg arról, hogy a Microsoft 8,5 milliárd dollárért megvásárolja a VoIP-szolgáltatásokkal világelsőséget szerzett társaságot a Silver Lake vezette befektetési csoporttól. Az önálló Skype divízió élére a vállalat eddigi vezérigazgatója, Tony Bates kerül.

 

„A Skype egy nagyszerű termék és márka is egyben, amelyért emberek milliói rajonganak az egész világon. Nagyon várjuk, hogy megkezdhessük a közös munkát a Skype-al, és új útjait találhassuk meg a családtagok, barátok és munkatársak kommunikációjának” – mondta Steve Ballmer, a Microsoft Corp. elnök-vezérigazgatója.

 

A Skype önálló divízióként fog működni a Microsofton belül, amelynek az élére Tony Bates, a Skype eddigi vezérigazgatója kerül közvetlenül Steve Ballmer beosztottjaként. A Skype üzletág továbbra is a jelenlegi formában, a jelenlegi termékekkel szolgálja ki a felhasználókat, hosszabb távon azonban mélyebben is integrálódik a Microsoft termékpalettájába. A Skype alkalmazottai a már meglévő telephelyeken folytatják a munkát egyebek mellett Észtországban, Csehországban, Oroszországban, Svédországban, az Egyesült Királyságban, Luxemburgban, Japánban, Szingapúrban, Hong Kong-ban és az Egyesült Államokban.

 

A Microsoft és a Skype tudásának egyesítésével lehetővé tehetjük, hogy a fogyasztók és a cégek új útjait találják meg a kommunikációnak. Ennek révén felgyorsíthatjuk a Skype céljának, a napi egymilliárd felhasználónak az elérését” – hangsúlyozta a célokat Tony Bates.

 

A 2003-ban alapított Skype-ot 2005 szeptemberében vásárolta meg a világ legnagyobb aukciós portálját üzemeltető eBay, 2009 novemberében pedig a Silver Lake befektetési csoport tulajdonába került. A Skype az elmúlt években lenyűgöző fejlődésen ment keresztül, hiszen új termékeket és bevételi csatornákat alakított ki, stratégiai felvásárlásokat hajtott végre, megszerezte a P2P-hálózatához kapcsolódó szellemi tulajdonjogokat, és mindeközben kiváló vezetői csapatot épített fel.

 

A Skype eladását levezénylő, Silver Lake által vezetett befektetői csoporthoz tartozik még az eBay International AG, a CPP Investment Board, az Europlay Capital Advisors-szal partnerségben a Joltid Ltd. és Andreessen Horowitz.

 

 

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagyszerű alkotások a robotkupa budapesti versenyén

Rendhagyó időpontban (január 23-án, vasárnap) és új helyszínen (VIK Baptista Gimnázium, Hernád utca) rendezték meg a Magyar Ifjúsági Robot Kupa (rövidítve: MIRK) budapesti ligáit. A szervezés is rendhagyó volt, a járványügyi előírások betartásával, s így sokkal kevesebb kísérő lelkesíthette a csapatokat, összesen 10 csapat indult, illetve volt olyan csapat, amely több kategóriában is megmérettette magát, úgyhogy végül 12 díj kiosztására kerülhetett sor. Bravúrosan küzdő csapatok, nemzetközi színvonalú megoldások születtek idén is.
 
 
 

2022. január 27. 11:12

Legjobb nemzetközi munkáltatók között a HUAWEI magyarországi leányvállalata

A legjobb munkáltatóknak járó „TOP Employer 2022” elismerésben részesült a HUAWEI Technologies Hungary kiváló munkáltatói tevékenységéért. A multinacionális infokommunikációs cég magyarországi leányvállalata kiemelkedő eredményt ért el a többi között a tehetséggondozás és teljesítményértékelés terén. 

2022. január 24. 14:05

Magyar győztes a világ legnagyobb mobilfotós versenyén

Magyar amatőr fotós diadalmaskodott a HUAWEI NEXT-IMAGE Awards 2021 nemzetközi mobilfotós versenyén. Tompa Attila Generációk című alkotásával – két másik versenyzővel egyetemben – elnyerte az Év fotósa címet, valamint a fődíjjal járó 10 ezer dolláros nyereményt. A világ legnagyobb mobilfotós versenyén idén több mint száz országból egymilliót meghaladó nevezés érkezett, az amatőr és profi fotósok tíz kategóriában küldhették be HUAWEI telefonokkal készített képeiket, vagy videóikat.

2022. január 13. 15:34

Magyar fejlesztésű pedagógiai program változtatja meg az általános iskolai oktatást?

Erős, bizalmon alapuló kapcsolat a szülők, a gyerekek és az iskola között, heti iskolagyűlés, saját virtuális pénznem, valamint egyéni tudáselsajátításon alapuló oktatás. Többek között ezek jellemzik azt az iskolát, amelynek a legfőbb célja, hogy tanulóikat a várható jövőre készítse fel. Olyan tudást adnak az általános iskolás diákoknak, amire évtizedek múlva szükségük lesz, mindeközben minden állami szabályozásnak megfelelnek. Ez a magyar fejlesztésű pedagógiai program azért jött létre, hogy a gyermekek örömmel járjanak iskolába.

2022. január 10. 11:13

Digitális műtárgyként árverezi el a Vodafone a világ első SMS-ét

A Vodafone digitális műtárgyként árverésre bocsátja a világ első SMS-ét. Az üzenetet 1992. december 3-án továbbították a Vodafone hálózatán keresztül, és a Vodafone alkalmazottja, Richard Jarvis fogadta egy karácsonyi bulin. Az üzenet 15 betűből állt: ‘Merry Christmas’ azaz ‘Boldog karácsonyt!’. Az SMS-t nem helyettesíthető tokenként (non-fungible token, NFT) árverezik el a franciaországi Aguttes aukciósház által szervezett egyedülálló árverésen. 

2021. december 14. 15:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58