A Kingston segíti a tárhely méreteivel küszködő Apple tulajdonosokat

Kütyü Magazin, 2011. december 1. 08:25

A Kingston Technology bejelentette, hogy a karcsú és praktikus Wi-Drive termékek már Magyarországon is elérhetőek a kereskedelmi forgalomban. A Wi-Drive az örökké növekvő tárhely-igényeknek megfelelően készült az Apple iPad, iPhone és iPod touch felhasználói számára.

A Wi-Drive egy vezetéknélküli, hordozható tárhely megoldás, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználók növelhessék az Apple készülékekről elérhető dokumentumok, képek, zenék és videó fájlok számát. Tárhelybővítési és fájlmegosztási képességeinek, valamint hordozható kialakításának köszönhetően a Wi-Drive útközben is segíthet.

A Wi-Drive az App Store áruházból elérhető alkalmazással együtt lehetővé teszi egyszerre több felhasználó számára a videók és zeneszámok lejátszását, valamint fájlok megosztását más Apple készülékek tulajdonosaival. A jellegzetes kialakítású, akár zsebre is tehető Wi-Drive flash-alapú technológiát használ az USB-kompatibilis notebook-ról, vagy asztali számítógépről származó adatok tárolásához. Ezek a fájlok később egyszerűen megnyithatók, másolhatók vagy törölhetők a különféle Apple eszközökről kábelek vagy internetkapcsolat nélkül. Egyszerre három felhasználó tudja zavartalanul elérni az akár különböző fájltípusokat egyetlen Wi-Drive meghajtóról. A Wi-Drive alkalmazás legújabb frissítésének köszönhetően a felhasználók e-mail üzenetben is elküldhetik a Wi-Drive eszközön tárolt fájljaikat (legfeljebb 10 MB méretig), illetve dokumentumok megnyitásakor kiválaszthatják, hogy mely az Apple eszközükön található alkalmazással kívánják használni a fájlt.

„A Wi-Drive ideális megoldás az iPad, iPhone és iPod touch felhasználók számára, akik korlátozva érzik magukat a jelenlegi tárkapacitásuk miatt. A Wi-Drive lehetővé teszi az Apple készülékek tulajdonosai számára, hogy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül kezelhessenek dokumentumokat és médiafájlokat, valamint megoszthassák azokat másokkal útközben a munkába vagy szórakozóhelyre menet. Ez az egyedülálló funkcionalitás a flash-alapú eszközök tartósságával egyesítve kielégíti a technológiai guruk igényeit is, emellett tökéletesen alkalmas hétköznapi felhasználásra is” – mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere.

A Wi-Drive használatának megkezdéséhez a felhasználónak elég egyszerűen áthúznia a fájlokat asztali gépéről vagy laptopjáról a Wi-Drive meghajtóra egy USB-kábel segítségével, az általános USB-meghajtó adatátvitelhez hasonlóan. Ezután a felhasználók letöltik a Wi-Drive alkalmazást a kompatibilis Apple készülékre az App Store-ból, majd csatlakoztatják a Wi-Drive eszközt a saját készülékükhöz. A megoldás bemutató videója a itt tekinthető meg.

A Wi-Drive 16 GB és 32 GB tárkapacitással érhető elés kizárólag a StarKing-nél és az iPon Computer Kft.-nél vásárolható meg.

A Kingston Wi-Drive legfontosabb jellemzői és műszaki adatai:

- Kapacitás: 16 GB, 32 GB

- Méretek: 121,5 mm x 61,8 mm x 9,8 mm  

- Vezeték nélküli hálózati csatolófelület: Wi-Fi 802.11g/n vezeték nélküli hálózati védelemmel (WPA/WEP)

- Akkumulátor: akár négy óra folyamatos használat

- Vezetékek: a Mini-USB–USB átalakító kábel tartozék.

- Garancia: egy év

- Kompatibilis a következők eszközökkel: iPad, iPhone 3G/3GS/4, iPod touch (3G csak iOS 4.2.1 vagy újabb operációs rendszer használata esetén)

- Támogatott fájlformátumok:

Audió: AAC, MP3, WAV

Videó: m4v, mp4, mov, Motion JPEG (M-JPEG), AVI

Kép: jpg, bmp, tiff

Dokumentum: pdf, doc, docx, ppt, pptx, txt, rtf, xls

 

A Wi-Drive javasolt végfelhasználói ára: 16GB: 27 540 Ft, 32GB: 47 495 Ft.

Készülékek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Airpods-tisztítókészlet és új Sandberg headset

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 09:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50