A játékélmény fokozására tervezett ASUS hálózati- és audioeszközök a CES-en

Kütyü Magazin, 2012. január 12. 14:08

A játékosok sebességigényének kielégítését szolgálja az RT-N66U kétsávos vezeték nélküli gigabites router és az EA-N66 kétsávos, vezeték nélküli Ethernet adapter, a hanghatásokról pedig a ROG Rampage IV Formula/ThunderFX játékosok számára készült alaplap és a ROG Xonar Phoebus játékos hangkártya gondoskodik.
 

ASUS RT-N66U kétsávos vezeték nélküli gigabites router

Az RT-N66U kétsávos, vezeték nélküli gigabites router extrém hálózati sebességgel és lefedettséggel gondoskodik a legjobb vezeték nélküli játékélményről. Ez valójában két router egyben, amely két külön, a 2,4, illetve 5 GHz-es tartományban megvalósított 450 Mbps sebességű sávot kombinálva akár 900 Mbps elérésére is képes. A vezeték nélküli hatótávolság kiterjesztését nagy teljesítményű 26, dBm-es Wi-Fi erősítők segítik. Mindehhez az ASUS új, felhasználóbarát felülete társul, amely a nagyszerű szolgáltatásokat mindenki számára kényelmesen kezelhetővé teszi.

ASUS RT-N66U

Az RT-N66U ideális hálózati megoldás olyan nagy kihívást jelentő feladatokhoz, mint a többszereplős játékok, a HD-felbontású 3D videofolyamok továbbítása vagy a fájlmegosztás. A professzionális, szolgáltatás osztályozó (QoS) adatátviteli technológia a forgalmi prioritásokat meghatározva gondoskodik a szakadozásmentes online játékélményről vagy HD videolejátszásról. Az RT-N66U 300 ezer adatkapcsolat megnyitására képes (ez hússzorosa a szokásos routerek adatának) a stabil és gyors letöltések érdekében. A nyolc SSID pedig a biztonságot növeli, hisz akár hat külön vendéghálózat is rendelkezésre áll.

Az RT-N66U az első olyan router, amely az ASUS új, továbbfejlesztett felhasználói felületét használja. Az alapvető Wi-Fi beállítások előre meg vannak adva, így ha rácsatlakozik az alapértelmezett vezeték nélküli hálózatra, akkor az eszköz automatikusan egy webes beállítóoldalra irányítja át a böngészőt. Az ASUSWRT vezérlőpulton a felhasználók kényelmesen áttekinthetik és módosíthatják a beállításokat, a letöltéskezelő lehetővé teszi a fájlok letöltését akkor is, ha a PC ki van kapcsolva, valamint módot ad a mobileszközök – például táblagépek, okostelefonok – távoli felügyeletére.

ASUS EA-N66 kétsávos, vezeték nélküli Ethernet adapter

Az ASUS EA-N66 a világ első kétsávos, vezeték nélküli Ethernet adaptere, amely választhatóan a 2,4 vagy 5 GHz-es tartományban biztosít 450 Mbps sebességű kapcsolatot. A szabadalmaztatott ortogonális antennakialakítás optimalizálja a vezeték nélküli jelek lefedettségét. Az EA-N66 Ethernet adapter, repeater (jelismétlő) és access point (hozzáférési pont) módjával „3-in-1” jellegű otthoni hálózati megoldást kínál. Az RT-N66U-tal párosítva az EA-N66 hihetetlen hálózati sebességet és lefedettséget nyújt a többszereplős játékokhoz.

ASUS EA-N66

ASUS ROG Rampage IV Formula/ThunderFX játékosoknak szánt alaplap

A magával ragadó játéknak fontos eleme a nagy teljesítményű alaplap és a ROG magasra teszi a lécet a Rampage IV Formula/ThunderFX alaplappal. Ezen az Intel X79 lapkakészlete mellett exkluzív audio- és LAN-megoldások (a SupremeFX III és a GameFirst technológiával bővített Intel Gigabit Ethernet vezérlő) gondoskodnak minden idők leggyorsabb és legteljesebb játékélményéről. A négykártyás NVIDIA SLI és az AMD CrossFireX támogatás minden más játékosoknak készült alaplap lehetőségein túl maximalizálja a megjelenítési teljesítményt és a túlhajthatóságot.

A SupremeFX III kártyára integrált audiomegoldása egy nyolccsatornás, HD minőségű hangrendszer, amely gondosan válogatott 1500 μF-os kondenzátorokkal, fém zavarszűrő borítással és különleges kialakítású nyomtatott áramköri lappal készül, a különleges SupremeFX Shielding technológia pedig a digitális forrásokból származó analóg audiojelek izolálásáról gondoskodik a kivételes tisztaság és hangzáshűség érdekében. A hangtorzítás minimálisra csökkentése érdekében a jack-csatlakozók aranyozottak. A valós használatot szimuláló tesztekben 110 dB-es jel-zaj arányt sikerült az eszközzel elérni, ami szinte veszteségmentes hangvisszaadást jelent.

Az alaplapra integrált high-end audiomegoldás mellé adott ThunderFX nemcsak a PC-kkel, hanem a játékkonzolokkal – a PlayStation 3-mal és az Xbox 360-nal – is kompatibilis. Akár 120 dB-es hangerősítése tisztább, mint a csúcskategóriás alaplapoké. A ThunderFX használatával a felhasználók a PC-s fejhallgatót is párosíthatják a játékkonzollal.

A zavarszűrő borítás és az árnyékoló anyagok védik az analóg kimeneti áramköröket a zajoktól a lehető legtisztább, torzításmentes hangok elérése érdekében, a gondosan válogatott relék kiszűrik a pattogásokat, a professzionális audiokondenzátorok pedig jobb hangfelbontást és -kiterjedést biztosítanak.

Beépített erősítő gondoskodik a dinamikus audiojelek teljes skálájának élvezetéről, amely az akár 600 ohmos, high-end fejhallgatókat is meghajtja. Az ENC (elektronikus zajszűrés) támogatásával, valamint a fejhallgatóhoz és a játékhangokhoz használt headsetekhez külön csatorna biztosításával a ThunderFX lehetőséget ad a játékosoknak arra, hogy a csata forgatagában is gond nélkül kommunikáljanak egymással. Három gyári játékprofillal (FPS, RTS, verseny) és négy – fegyverdörrenéshez, lépésekhez, motorzajokhoz és beszédhangokhoz – optimalizált audiobeállítással rendelkezik, hogy a felhasználók kényelmesen, egy intuitív felületet használva igazíthassák hozzá a hangeffektusokat a kedvenc játékukhoz.

ROG Xonar Phoebus játékosoknak szánt hangkártyakészlet

A játékban használt hangok hozzájárulnak a játékélményhez, de tönkre is tehetik azt – emiatt egy jó minőségű hangkártya az egyik legjobb befektetés a játékosok számára. Az ASUS ROG csapata a Xonar hangspecialistáival együtt dolgozva fejlesztette ki a ROG Xonar Phoebus hangkártyakészletet. A belső kártyából és kivezetett vezérlőből álló csomag magasabbra emeli a lécet a játékok hangjának világában. A belső PCIe kártya gondosan válogatott alkatrészekből készül és tökéletes árnyékolást kapott a számítógépházban található többi alkatrész elektronikus interferenciáinak kiküszöböléséhez. A 118 dB-es jel-zaj aránnyal és a 600 ohmos, audiofil kategóriájú fejhallgatók meghajtásával a Phoebus dinamikusan javítja a hang tisztaságát a tényleg magával ragadó játék-hangélmény érdekében.

ASUS Xonar Phoebus

A Xonar Phoebus vezérlődobozával a felhasználó közvetlenül az asztaláról vezérelheti a hangerő-beállításokat, miközben a ROG Command Technology akár felére is csökkentheti a mikrofonokat sújtó környezeti zajt, segítve a parancsok és utasítások zökkenőmentes kiadását. A Dolby Home Theater V4 térhatású hang és a GX3.0 játékhoz készült audioalrendszer kifejezetten úgy lett behangolva, hogy élethű élményt nyújtson a versenypályák vagy FPS-játékok megszállottai számára.

Készülékek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Airpods-tisztítókészlet és új Sandberg headset

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 09:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50