Megnövelt teljesítmény és megbízhatóság: Intel SSD 520 sorozat

Kütyü Magazin, 2012. február 9. 16:04

Az Intel bemutatta eddigi leggyorsabb, legrobosztusabb szilárdtest meghajtóit az Intel SSD 520 Series "személyében". A 6 Gbps sebességű SATA III SSD csatolófelülettel rendelkező meghajtók az iparág legfejlettebb, 25 nanométeres MLC NAND memóriachipjeire épülnek.

Az Intel célja, hogy világszínvonalú teljesítményt nyújtson a legelhivatottabb felhasználóknak, játékosoknak, kis- és nagyvállalati ügyfeleknek, ezért az új SSD-k gyors átviteli teljesítményt, új biztonsági funkciókat és páratlan megbízhatóságot nyújtanak.

Nagyobb áteresztőképességet, sávszélességet, sebességet és alacsonyabb késleltetési időket igénylő felhasználói alkalmazásokat biztosít az új Intel SSD 520 sorozat. Az SSD-k nagyobb teljesítményének köszönhetően a grafikus renderelés, a programok lefordítása, a rendszerindítás és más hasonló tevékenységek még gyorsabban futtathatnak több alkalmazást egy időben, lecsökkentve a várakozási időt.

“A mérnököket azzal bíztuk meg, hogy készítsenek egy olyan, otthoni felhasználóknak is szánt SSD-t, mely minden területen megbízható teljesítményt nyújt.” mondta Rob Crooke, az Intel Non-Volatile Memory Solutions Group alelnöke és ügyvezető igazgatója. “Az Intel ismét magasabbra emeli az SSD-k teljesítményével, minőségével és megbízhatóságával szemben támasztott általános iparági elvárásokat, és drasztikusan javítja a felhasználói élményt.”

A hagyományos, mozgó alkatrészekből és forgó lemezekből álló HDD-khez képest az SSD szilíciumból készül, NAND flash chipekre épül, így kisebb az energiaigénye, ráadásul sokkal megbízhatóbb és gyorsabb tárolási megoldást nyújt, amely a manapság felmerülő legszélsőségesebb számítástechnikai igényeket is kielégíti. Az Intel saját, 25 nanométeres NAND memóriachipjeire épülő, és 6 Gbps sebességű SATA III SSD csatolófelületű LSI SandFforce Flash tároló processzort használ. Ideális körülmények között az Intel SSD 520 akár 80 000 Input-output műveletre képes másodpercenként. A magas, legfeljebb 550 MB/s szekvenciális olvasási teljesítmény, és az 520MB/s szekvenciális írási teljesítmény jelentősen javítja a felhasználói produktivitást. Az SSD teljesítményét és megbízhatóságát több ezer órányi tesztelés igazolja, a vásárlók számára pedig az 5 éves garancia jelenthet megnyugvást.

Az Intel új SSD-i kategóriájuk vezető termékei lehetnek a következő új funkciókat kínálva: változatos kapacitás 60-tól 480 GB-ig, AES-256 kriptográfiai algoritmus nyújtotta védelem, erősebb jelszavas védelem a nagyobb biztonságért lopás vagy áramkimaradás esetén. A PCMark Vantage értékelése alapján az általános sebességérzet akár 78%-al, míg a játékok alatt tapasztalható teljesítmény akár 88%-kal növekedhet a segítségével. Emellett az Intel új SSD-je alacsony fogyasztásának köszönhetően a működési költséget is csökkenti.

Kapacitásától függően az Intel SSD 520 sorozat ára 5 év garanciával – ezer darabos rendelés esetén – 149 és 999 dollár között mozog. További információ a gyártó weboldalán és a termékek hivatalos Facebook oldalán érhető el.

Kulcsszavak: hardver SSD Intel

Készülékek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Airpods-tisztítókészlet és új Sandberg headset

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 09:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50